Albert Einstein Başarısız Öğrencimiydi? Mezuniyet Karnesi

0

Bildergebnis für albert einstein maturazeugnis 

Albert Einstein 5 yaşındayken, özel bir öğretmenden özel dersler aldı. Ama bu kısa  sürdü, Öğretmenle Albert’in  bir olaydan sonra kavgaları sandalye fırlatmaya kadar gitti. Aynı yıl keman derslerine de başladı. 1885'ten itibaren Albert altı yaşındaydı, Münih'teki bir Katolik ilkokul olan Petersschule'e katıldı. karnesi ile ilgili olarak , Albert'in annesi kız kardeşine şöyle yazdı: "Dün Albert notlarını aldı, bir kez daha birinci oldu, muhtesem  bir karne aldı." 1888 yılının Ekim ayında, okulunu yerel Lise (Luitpold-Gymnasium)'a giderek degistirdi. Okulda otoriter karaktere sahip oldugu icin arkadaşlık kuramadı ve bazı öğretmenlerle zaman gectikce  daha fazla sorun yaşadığı için, 1894 Aralık ayında liseyi erkenden ve  diplomasız bıraktı. Sınıf öğretmeni bir keresinde ona "Hayatında asla bir şey olamazsın" demişti.
Bildergebnis für albert einstein maturazeugnis 

Albert Einstein İsviçre Federal Politeknik Okulu'nda, daha sonraki ETH, Zürih'te bir lise diploması olmadan eğitim alabilmek için , 1895 yılının Ekim ayında bir giriş sınavına girmek zorunda kaldı. Fizik ve matematik sınavları mükemmeldi. Ama diğer bazi sınavlarda başarısızdı. Albert Einstein bu testi geçemedi! Ardından yerel Rektörün tavsiyesini kabul etti ve 1895 yılının Ekim ayında İsviçre'deki Aarau Kanton Okulu'na gitti ve basarısız derslerini düzeltti. Eylül 1896'da  başarılı bir şekilde yazılı ve sözlü Sınavı ( Maturitätsprüfung)'u geçti. Ekim 1896'da çalışmalarına İsviçre Politeknik Okulu'nda başladı. Çalışma hedefi, matematik ve fizik alanında uzman bir öğretmen diplomasıydı. Temmuz 1900'de çalışmalarını başarıyla tamamladı.

 Not: Albert Einstein okul yıllarında hiçbir zaman “Sınıfta kalmamıstır”.
 Albert Einstein

Fotoğraftaki sertifika, Einstein'a 17 yaşındayken verildi. İsviçre'nin Aarau kentindeki Cantonal Lisesi'ne ait bir "yetişkinlik belgesi".
Bu belgede 6 puan en yüksek puana karşılık geliyor, 1 ise en düşük puan. Fotoğraf, Einstein'ın notlarını aldığı 3 Ekim 1896 tarihinde çekildi.
Karneye göre Einstein lisede şu notları aldı:
Alman Dili ve Edebiyatı: 5
Fransız Dili ve Edebiyatı: 3
İngiliz Dili ve Edebiyatı: -
İtalyan Dili ve Edebiyatı: 5
Tarih: 6
Coğrafya: 4
Cebir: 6
Geometri (planimetri, trigonometri, stereometri ve analitik geometri): 6
Tanımlayıcı geometri: 6
Fizik: 6
Kimya: 5
Doğa Tarihi: 5
Çizimde: 4 *
Teknik çizimde: 4 *

* Bu notlar için, yıl boyu gösterilen performans dikkate alınmıştır.

Not: Bu karne İsviçre de alınmıştır.O yüzden Albert Einstein Almanya vatandaşı olduğu icin Almanya notları ile karıştırılıyor.Almanya daki Okul puan sistemi tam tersi.1 den 6 ya kadar gider ama 1 en iyi 6 ise en kötü nottur.Einstein in notlarının kötü olduğuna dair iddialar muhtemelen bundan ortaya çıkmıştır.

Kaynaklar,
https://www.facebook.com/nobelprize/photos/a.164901829102.119895.81239734102/10155430504289103/?type=3&hc_ref=ARSZLVZ6jvntPLF4XbkZVnqR9MekjJ4-U3rPfWR8xR4ZcpMG9NgQjDOn2zv97ycmsTE

https://de.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !