Vajina Derinliği Ne Kadardır?-Vajina Hakkında Önemli Bilgiler

0
Bildergebnis für vajinanın derinliği ne kadardır 
Latincede "vāgīna" kelimesinden gelen, Türkçeye "vajina" olarak giren bu sözcüğün kelime anlamı "kılıf" veya "kın"dır. Dişilerin, lifli ve kaslı (fibromasküler) yapıda olan üreme organının bilimsel adıdır. Canlılarda cinsel birleşme ve çocuk doğumu görevlerine sahiptir. İnsanlarda rahim (uterus) adı verilen boşluğa bağlansa da, vajinal boru rahim boynu (cervix) bölgesinde sona erer.
Vajina olarak bildiğiniz şey aslında vulva
Genelde çoğu insan vajina derken aslında vulvayı kasteder. Vulva gözle görülebilen labia, klitoris, idrar kanalı kısımları kapsayan ve dışa açılan etli kısım aslında. Vajina ise, vajinal deliğin içerisinde bulunan, gözle görülmeyen ve vulvayı dölyatağı boyuna bağlayan kaslı geçidin adı.
Vajina tek tip olmaz
Vajina ve vulva tek tip değil. Renkleri ve şekilleri kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği gibi standart bir vajinadan da bahsedilemiyor. Evrim sürecinin bir sonucu olarak, kadınların doğurganlığını artırmak için vajinaların da çeşitli varyasyonlara ulaştığı görülüyor. Ayrıca vulvanın vücudun geri kalanı ile aynı renk olmaması çok doğal. Daha koyu ya da açık bir renkte olması bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelmiyor.
Bildergebnis für vajinanın derinliği ne kadardır 
Uyarılan vajina normal boyutunun 2 katına çıkar
Uyarılmamış bir vajinanın ortalama derinliği 7.5 - 10 cm kadar. Bir çalışmaya göre, vajinanın ortalama derinliği 9,6 santimetre (cm) olan yaklaşık 3,77 inç‘tir . Diğer kaynaklar, ortalama boyut aralığının yaklaşık 3 ila 7 inç (yaklaşık 7,6–17,7 cm) olabileceğini göstermektedir.Ancak uyarılma halinde rahim etrafındaki kaslar kasılarak, rahmin yukarı çekilmesine ve vajinanın genişlemesine neden olur. Cinsel birleşme sırasında, bu uzunluk %200 artabilir ve vajina sorunsuz bir şekilde buna dayanabilir. Bu esnekliğin sebebi, bebeğin çıkışını sağlayabilmektir. Seksten sonra vajina normal derinliğine geri döner. Bu durum erkeklerin ereksiyon olması ile oldukça benzer.Bununla birlikte, boyuttaki bu farklılıklar, cinsel bir eş için bile genellikle belirgin değildir.
Vajinal boyutu ne etkiler?
Vajina’nın büyüklüğü ve derinliği bazı durumlarda değişir. Tampon, parmak veya penisin takılmasını sağlamak için gerilebilir.
Uyarılma sırasında vajinaya daha fazla kan akar. Bu, vajinanın uzamasına ve rahim ağzının veya rahim ucunun hafifçe yükselmesine, daha fazla penisin, parmağın veya seks oyuncağının vajinaya sığmasına izin verir.
Bir vajina uyarılma sırasında genişlerken, büyük bir penis veya seks oyuncağı seks yaparken hala rahatsızlığa neden olabilir.
Vajina zaman içinde nasıl değişiyor?
Araştırmalar doğum yapmış ve doğum yapmayan kadınlarda vajinal uzunlukta bir fark bulamamıştır.
Vajina, içsel olduğu için görünümde değişmeyecektir. Aslında, araştırma bir kişinin vajinanın derinliği ile yaşları arasında bir bağlantı bulamadı.

Ancak, labia zamanla daha küçük görünebilir. Bunun nedeni vücuttaki östrojen miktarının yaşla birlikte azalmasıdır; bu da yağ ve kolajeni azaltabilir .
Üreme organları da zamanla hormonal değişikliklerle rengini değiştirerek daha hafif veya daha koyu hale gelebilir.
Bazı kadınlar doğumdan sonra vajinasının farklı olduğunu hissedebilirler. Vajinadaki dokular bir bebeği barındırmak için gerilirken, bu kalıcı değildir.
Araştırma, doğum yapmış kadınlar ile doğum yapmayanlar arasında vajinal uzunluk açısından bir fark bulunmamıştır.
Bir kişi doğumdan sonra vajinasının farklı olduğunu düşünüyorsa, doktor pelvik tabanını güçlendirmeye yardımcı olmak için idrarı kontrol etmek için kullanılan kasları sıkmayı ve serbest bırakmayı içeren Kegel egzersizlerini önerebilir.
Ähnliches Foto
Her kadında kızlık zarı olmaz
Yaygın inanışın aksine her kadın halk arasında kızlık zarı olarak bilinen hymen ile doğmaz. Üzerine yüklenen birçok toplumsal anlama karşın hymen, evrimsel sürecin bir sonucu ve her kadında bulunmadığı gibi kalınlığı ve koruma miktarı da kişiden kişiye değişiyor. Ayrıca cinsel ilişki sırasında yırtılmayan esnek kızlık zarı da sıkça görülen durumlardan biri ve ancak normal doğum yapılması halinde bu kızlık zarı yırtılıyor.
Vajina kendi kendini temizler
Vajina, kendi kendini temizleyebilen bir organ. Vajinada sürekli olarak bulunan salgılar, bakterileri öldürmeye yönelik lökositleri ve bazı iyi huylu bakterileri içeriyor. Böylece vajina hiçbir şey yapılmasa da temiz kalabiliyor. Sabun ya da kozmetik ürünler ile vajinayı temizlemek, içerisindeki sağlıklı bakterileri yok ederek pelvik inflamatuvar bozukluğuna, bakteriyel vajinoza ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.
Vajinada 8 bin sinir ucu bulunuyor
Peniste 4 bin sinir ucu, klitoristeyse 8 bin sinir ucu bulunuyor. Klitorisin uyarılmasında tüm bu sinirler kademeli olarak uyarıldıkları için, bu durum bazı kadınlar için acı verici olabilir. Ancak klitoriste çok daha fazla sinir ucu bulunmasının bir sonucu olarak, klitoral orgazm erkeklerin orgazmından çok daha yoğun yaşanır.
Seks vajinanın şekline zarar vermez
Vajina seks sırasından iki katı derinliğe ulaşabilecek kadar esnektir ve cinsel ilişkinin ardından eski şekline döner. Erkeğin penis boyunun büyüklüğü ya da fazla seks yapmak vajinanın şekli üzerinde kalıcı bir değişikliğe neden olmaz. Ancak yaşla birlikte ve bazı kadınlarda doğumdan sonra vajina eskisi kadar sıkı olmayabilir. Bu durumu önlemek için düzenli kegel egzersizleri yapılabileceği gibi, sonrasında lazerle vajina daraltma operasyonları da denenebilir.
Vajina içinde bir şey kaybolması mümkün değildir
Sık duyulan efsanelerden biri de vajina içinde kaybolan prezervatifler ya da seks oyuncakları. Ancak vajina içerisinde hiçbir şey kaybolmaz. Çünkü mikroskobik boyutlarda olmayan bir şeyin vajina duvarından geçmesi mümkün değil. Belki rahmin derinlerine gidebilir ancak vücudun içine geçemez. Kondom veya tamponlar vajinaya sıkışabilir, ancak uzman müdahalesine dahi gerek kalmadan çıkartılabilir.
Ähnliches Foto 
Bir sorun olduğunda vajina size bildirir
Vajinal bir rahatsızlık yaşandığında bunun anlaşılmaması çok zor, çünkü vajina size gerekli uyarıyı verir. Kaşınma ya da rahatsızlık hissi, normalin dışında kötü koku, seks esnasında canınızın yanması ya da regl dönemi dışındaki kanamalar vajinanın bir sorun olduğuyla ilgili verdiği işaretlerdir. Bu durumlardan herhangi biri görüldüğünde mutlaka jinekoloğa başvurulmalı.
Regl döneminde vajinal koku artar
Vajinanın kendi özgü bir kokusu vardır ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Regl döneminden birkaç gün önce başlayarak, birkaç gün sonrasına kadar bu koku çok daha asidik ve keskin bir hale gelir. Ayrıca ter bezlerinin çalışması nedeniyle egzersiz sonrası ya da seks sırasında da daha belirgin bir hale gelir. Ancak sürekli rahatsız edici bir koku olması bir hastalığın habercisi olabileceği için bir uzmandan yardım almak gerekebilir.
G noktası ile klitoris aynı şey değildir
G noktası, klitorisin en derin ve en çok siniri bir arada bulunduran bölgesidir. Yapının tümüne "klitoris" denir. G Noktası, her kadında orgazma neden olmamaktadır, bu genel bir yanılgıdır. Sadece bazı raporlarda, bu bölgenin aşırı uyarılmasının orgazma neden olduğu bilinmektedir. 1940 yılından beri incelenen bu yapının varlığından halen emin değiliz. Zira farklı raporlarda farklı sonuçlar çıkmaktadır. Bazı araştırmalar, G noktasının kadın prostat bezinin bir kalıntısı olabileceğini de göstermektedir. Dolayısıyla medyadaki sıradan haberlere hemen inanmamanızı tavsiye ediyoruz, yapının yeri ve işlevi ile ilgili genelgeçer bir kabul söz konusu değil.

Kaynaklar,
1.http://www.pudra.com/ask-iliskiler/cinsellik/vajina-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-22999.htm
2.https://www.psychologytoday.com/intl/blog/owning-pink/201104/15-crazy-things-about-lady-parts
3.https://en.wikipedia.org/wiki/Vagina







Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !