Gelecekte Antibiyotik Yerini Virüs`e Bırakabilir

0
Gelecekte Antibiyotik Yerini Virüs`e Bırakabilir
Antibiyotik direnci her gecen yıl dahada artıyor. 
Buda bilimadamlarını baska cözüm arama yollarına itiyor.
Bunlardan bir taneside Virüse karsı Virüs.
Bunun icin yapılan deneyler sonuc vermeye basladı bile.
Belki de tüm virüsler insan hayatı için tehlike oluşturmuyor. Hatta bazıları antibiyotik direnci gösteren bakterilere karşı savaşta kullanılabilir. Peki bu nasıl oluyor?
Bilim insanları enfeksiyon tedavisinde yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyor. Bunlardan biri de enfeksiyona neden olan bakteriye karşı virüs kullanmak. Şimdiye kadarki deneyler olumlu sonuçlar veriyor. 
 Bildergebnis für gelecekte antibiyotik yerine virüs mü kullanılacak
  Insan bağışıklık hücrelerine HIV virüsünün çekirdeğinin yerleştirilmesiyle elde edilen Car-T Hücreleri 2006 yılından beri bazı lenfoma ve lösemi vakalarının tedavisinde kullanılıyor.

Bu yöntem klinik deney ve gözlem aşamasını geçmiş durumda. ABD de bazı onkoloji kliniklerinde kabul edilmiş bir tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

Ancak kişiye özel bir aşı gibi geliştirildiği için çok masraflı ve zahmetli. Maliyet yaklaşık olarak 500.000$ .

Tedavi için vücuda geri enjekte edilen HIV virüsü ile güçlendirilmiş bağışıklık hücreleri yaklaşık üç hafta sonra çok yüksek ateş eşliğinde lenfoma koloniyal hücrelerine veya deforme olarak hipermetabolizma haline gelen lökosit lere saldırarak onları eritiyor. Bu esnada hastanın ateşi 41 dereceye kadar çıkıyor. Yüksek ateşi atlatırsa kanserli hücreler bir daha ortaya çıkmamak üzere yok oluyor. Atlatamaz sa hasta ölüyor.

Bu aşıyı kişiye özel halinden standart bir preparat haline getirmeye uğraşan bazı biyogenetik firmaları var. Ancak bu proses henüz klinik deney aşamasında bile değil. Başarırlarsa çok büyük bir tıp devrimi olacak.

Şimdilik bazı lösemi ve lenfoma hücrelerine yönelik olarak uygulanan bu tedavi yakın gelecekte tüm kanser türlerinde kullanılır hale gelebilecektir.

kaynak:
BBC türkce -dergi

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !