"Katil Gezegen" Nibiru -Planet X Gerçekmidir?

1
 
Sümerler tarafından, Nibiru, yani geçiş gezegeni ismi verilen, Babil astronomları tarafından ise Marduk, günümüz insanlarınca ise Gezegen X olarak adlandırılan gezegen olduğu iddia edilen hayali bir varlıktır.
Maya takviminin bittiği Aralık 2012 tarihini takiben Dünya'ya yakın geçiş yapacağı öne sürülmekteydi. Zecharia Sitcin tarafından yapılan araştırmalara konu olmuştur. Dünyadan 4 kat daha büyük olduğu ve güneş çevresindeki turunun 3600 yıllık periyoda sahip, eliptik bir yörüngesininin olduğu bu araştırmalarda ortaya atılmıştır. Sitchin, Mısır ve Mezopotamya'daki araştırmaları esnasında eski uygarlıkların da bu gezegenden haberdar olduğunu ileri sürülmüştür. Sümerler tanrılarına gökten gelenler diye adlandırırlardı. 
 Bildergebnis für nibiru

Dünyanın Sonuyla İlgili Komplo Teorileri, son yirmi yıldan fazla bir süredir internette dolaşıyor ve son  kehaneti, 23 Eylül 2017'de Kıyamet'i öngörmüştü. Yeni Takvim Nisan 2018. Gezegen X veya Nibiru, NASA ve diğer uzmanların sürekli olarak internette kabul ettigi  gösterildi , Nibiru Güneş sistemimize girerek insan ırkını yok edecegi söylenen mitolojik bir gezegendir. Dünyaya hızla yaklaşan böyle bir gezegenin varlıgını destekleyen hiçbir bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte, Gezegen X hakkındaki efsaneleri bitmek bilmiyor Tabii ki, bu, kıyametle ilgili bu haberler ilk değil; Nasa, 2012 yılında Nibiru'nun olmadıgını resmi olarak acıkladı. Tarih boyunca benzer iddialar yapılmış, ancak neyse ki, hiçbiri şu ana kadar kanıtlanamamıştır.

Gezegen X ile ilgili komplo teorileri nasıl başladı?

Nibiru hakkında iddia Wisconsin doğumlu Nancy Lieder'in uzaylı komplo sitesi
1995 yılında ZetaTalk'da yayınlayarak başladı.
 

 Lieder, Nibiru felaketinden onları uyarmış olan Dünya'dan 39.17 ışıkyılı uzaklıktaki Zeta Reticuli yıldız Sisteminden uzaylılar  olduğunu iddia etmişti.

Komplo teorisi bitmek bilmedi.  Hıristiyan numerolog David Meade, Gezegenin X'in rotas
ının dünyaya yol aldığını  iddia etmişti.

M eade, Ekim ayından itibaren yedi yıl boyunca doğal afetlere sahit olabileceğimizi iddia etmi
şti.

Görülen O ki artık Nibiru,Marduk veya Planet X artık Din halini aldı.Resmi acıklamalar bile yeterli olmuyor.
Sonuç olarak ABD‘li bazı bilim adamları, büyük ölçüde buzdan oluşan Plüton‘un gezegen olmadığını, daha çok kuyruklu yıldız olarak tanımlanabileceğini bildirdi.Plütonda sonra hayali ve olmayan bir gezegen olan Nibiru`yuda bu listeden çıkartıyoruz.
Nibiru diye bir gezegen yok.


Kaynaklar,
1.https://tr.wikipedia.org/wiki/Nibiru
2.https://sservi.nasa.gov/articles/truth-about-nibiru/
3.https://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html
4.https://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/21/nibiru-nonsense-planet-x-armageddon-nasa-fake-news-theories/ 
5.https://www.thesun.co.uk/tech/4489556/david-meade-numerologist-conspiracy-theory-planet-nibiru-world-end/

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. 11 Nisan dada hicbirsey olmadi.Siz gercekleri yaziyorsunuz ama bunlarada inananlarin sayisi oldukca fazla.Ben bile acaba dedim niye yalan söyliyeyim.Ama inananlara gene hüsran.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !