Bilimadamları "RoboFly" Robot Sinek Üretti

0
Bildergebnis für Robotic insect takes flight powered by frickin' laser beams 
Görsel telif:Mark Stone/University of Washington
Minik robotik droneler gelecegin teknolojisi olabilir, Bu dronelerdeki tek sorun yerden kaldırmaktı. Şimdiye kadar, Bu robotun elektrikli bir güç kaynağına sahip olması, onu küçük kanatlarıyla kaldırmak için çok ağır hale getirdi. Ancak Washington Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, ayrı bir güç kaynağına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak, lazerle uçan robotik droneye (sevgiyle RoboFly olarak adlandırarak) güç iletmenin bir yolunu buldular.

  Bildergebnis für Robotic insect takes flight powered by frickin' laser beams
 Görsel telif:Mark Stone/University of Washington
Ekip, tanıtımını 23 Mayıs'ta Avustralya'nın Brisbane kentindeki Uluslararası Robot ve Otomasyon Konferansı'nda  yapacak. "Önceleri robot sineklerin yalnızca bilim kurgu filmlerinde olabileceğini düşünürdük. Ancak bizim geliştirdiğimiz robot sinek sayesinde bu hayal gerçeğe dönüştü."diyen yardımcı doçent Sawyer Fuller bir açıklamada şunları söyledi:" Bir kabloya ihtiyaç duymadan çalışmayı başarabilir miyiz? Yeni kablosuz RoboFly'imiz gerçek hayata daha yakın konsept olduklarını gösteriyor. "dedi.
RoboFly with a red laser  Görsel telif:Mark Stone/University of Washington
 Hafif droneler  , icine yerleştirilmiş bir fotovoltaik hücreye  ince görünmeyen bir lazer ışını göndererek ışık enerjisini elektriğe dönüştürüyor. Ancak kanatlar uçurmak icin  yeterli değildi, dolayısıyla ekip gücü yedi volttan 240 volta çıkaracak bir devre ekledi. Daha da iyisi, araştırmacılar aynı devreye bir mikro denetleyici "beyin" eklediler. Yazar "Vikram Iyer," Mikro denetleyici, ateşin ne zaman ateşleneceğini söyleyen gerçek bir sinegin beyni gibi davranıyor, "dedi. “Böylesi, kırılgan böcek, kanat çırpma dalgaları aracılığıyla gerçek bir böcek gibi kanatlarını kapatabilir. RoboFly'nin  tam olarak uçamamasına rağmen, bu yeni sonuçlar, Harvard'ın kendi RoboBee'si de dahil olmak üzere robotik uçan dronelerde gelecek için iyi bir performans sergiliyor. Bu korkunç bir şey, gerçekten.

 
Kaynaklar,
1.http://www.washington.edu/news/2018/05/15/robofly/

2.Video youtube- UW-University of Washington

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !