Astroloji Haberi 13.Burç Gerçek Midir?

0
 Schlangenträger: Das unbekannte 13. Sternzeichen – Horoskope - WELT
Astroloji Haberi 13.Burç Gerçek Midir?
Öncelikle şunu söyleyelim, hiç bir astronomi bölümü burçlarla ilgilenmez.Burç diye adlandırılan takımyıldızlar, yer'in güneş etrafındaki izlediği yörüngenin içinde bulunduğu düzlem (tutulum) üzerine denk gelen takım yıldızlardır. Başka bir deyişle, (biz kendimizi güneş etrafında dolanıyormuş şeklinde algılayamadığımız için) Güneş'in gökyüzünde takip ettiği yol üzerine denk gelen takım yıldızlardır.
Zodyak nedir?
Zodyak, zoidion (Yunanca) kelimesinden gelir. Zoidion kelimesi de zoion kökünden türemiştir. Zoe; hayat ve ion da yer anlamına gelmektedir. Böylece zoion, hayat yeri anlamı kazanır. Latince’de zoidion kelimesi yerine kullanılan signum, hem imge hem de gösterge anlamına gelir. Zoidion sadece bir gösterge ya da imge değildir. İki önemli anlam taşıyan zoion sözcüğünden türetilmiştir. Bu anlamlar; figür ya da imge ve aynı zamanda canlı ya da hayvandır. Bu iki anlamdan, canlı imgelerin hayat yeri gibi bir kavram ortaya çıkar. Güneş gökyüzünde hareket ederken, üzerinde turunu yaptığı yola ekliptik adı verilir. Ekliptik, gökyüzünde bir hat gibi gözükmektedir ve Zodyak da bu hattı saran bir kemer gibidir. Gezegenlerin ilerleyişini ölçebilmek için ekliptik, her biri 30 derece olan 12 burca bölünmüştür. Çizilen horoskop çemberi bir ekliptiktir. Astroloji ve gezegenlerde kullanılan noktalar, bu ekliptik üzerinde işaretlenir.
NASA ne diyor?
NASA 2016 yılında çocuklar için yayınlanan "SpacePlace"sayfasında yıllık takvimin 13. takımyıldızından ➦bahsetti.Bu haber yeniymiş gibi ➦sunulmaya başlandı.
NASA`daki makaleye göre,Babiller 3.000 yıl önce yaşamışlardı. Zodyakları 12 eşit parçaya böldüler - bir pizzayı 12 eşit dilime bölmek gibi. Zodyakta 12 takımyıldızı seçtiler, her biri 12 dilimden birini temsil etti. Böylece, Dünya Güneş'in etrafında döndüğünde, Güneş'in zodyakın her 12 diliminden geçtiği görülür.Babiller zaten 12 aylık bir takvime (Ayın evrelerine dayanarak) sahip olduğundan, her ay için bir dilim zodyak kullandı.
Ancak Babillerin kendi eski hikayelerine göre bile, 13 takımyıldız burç ➦vardı. (Diğer kültürler ve gelenekler, burçlarda 24`e kadar takımyıldızı tanımışlardır.)Babiller, Ophiuchus`u burç listelerinden çıkardılar. O zamanda bile, seçilen 12'den burçtan bazıları, bu pasta dilimine uymadı ve ya erken ya geç bir sonraki burca geçti.
Astrolojik zodyakta, burçlar sabittir, sabit zamanlarda, sabit aralıkta devam ederler. Bu bir uydurma, gerçekte ise zodyak değişkendir.
Takımyıldızlar farklı boyut ve şekillerdedir, bu nedenle Güneş her birinden farklı zaman diliminde geçer.
Der Schlangenträger: Das ominöse 13. Sternzeichen | WEB.DE 
12 aylık takvimleriyle Babiller aslında 12 değil 13 takımyıldızı geçtiği gerçeğini göz ardı ettiler. Sonra bu 12 takımyıldızın her birine eşit miktarda zaman belirlediler. Zodyak'ın tanıdık 12 takımyıldızının yanı sıra, Güneş her yıl yaklaşık 18 gün boyunca Ophiuchus ile hizalanır. 
Sonuçta, zodyak işaretleri 2000 yıldan fazla bir süre önce Babiller tarafından belirlendi . Minnesota Planetaryum Derneği üyesi Parke Kunkle "Burç başına 30 gün?Bu bir ilüzyon (yanılgı)"➦diyor.
Gökbilimciler "Dünya, dönme ekseni hareketi nedeniyle 30 derece batıya kaydı. Dolayısıyla günümüzde burçlar, artık eski tarihlerinde değil" açıklamasında bulunurken, yeni hesaplamaya göre Başak burcu 44, Akrep burcuysa 6 günü kapsadı.
Gökbilimciler, 2 bin yıl önceki 'Tetrabiblos' adlı astroloji kitabında tanımlanan takımyıldızların (burçlar) günümüzde eski bölümlerine karşılık gelmediğini belirtiyor.
13. burç Babillerden beri biliniyor
13. burç yeni eklenmemiştir.Dünyanın dönme ekseni 30 derece bir günde değil 2000 yılda kaymıştır. Bu eksenin değişmesi Dünya'nın presesyon denilen hareketinden kaynaklanmaktadır ve halen devam etmektedir. 13. burç Ophiuchus (yılancı) bugün ya da dün ortaya çıkan bir takımyıldız değildir.Scorpius (akrep) ve Sagittarius (yay) arasında yer alan ve binlerce yıldır da gök bilimcilerin aynı şekilde isimlendirdiği bir takım yıldızdır. 
Muhtemelen Nasa bu bilgiyi tüm medyalarda Tv`lerde burçlarla ilgili yayınları görüp acaba gerçekmi diye soru soran çocuklara bilgi amaçlı yayınlamıştır.Nasa astrolojiyle değil astronomi ile ilgileniyor.Yoksa binlerce yıldır bilinen bir bilgiyi yeni diye piyasaya sürme gereği duymaz.Nasa bilinen bir konuyu çocuklara hatırlattı.Medyada iki-üç yılda bir ısıtılıp önümüze sunulan gerçek haberdir.Son günlerde medyada sanki yeni bir buluş gibi gösterilen burç söz konusu değildir.Hatta günümüzde hergün çarşaf çarşaf yayınlanan fal ve burç bilgileri tamamen safsatadan ibarettir.Ben diyen insanın kendini kıymetli algılama dürtüsünün yüzmilyonlarca insanla aynı kategoride olup özel kalabilmek telkinin ne kadar güçlü bir şahsi illüzyon olabileceğinin kanıtı bu.Yıldızlar bizlere çok uzaktır.Dünya`nın uydusu ve en yakın olan Ay kadar bile etkileri yoktur.Astrolog`ların en büyük iddiası da tıpkı medcezir gibi gezegenlerin kütleçekiminin insanlar üzerinde çeşitli etkilere sebep olmasıdır.Bazen de gezegenlerin manyetiği derler.Ancak bu etki nasıl oluyor diye sorulduğunda verecekleri bir cevap ➦yoktur.Sonuç olarak astroloji yok burçlar yalan.Astronomi bilimdir astroloji ise tüccarlıktır.Bu bilgi sadece Astroloji`ye inananları bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır.Haber değeride yoktur.
Kaynaklar
1.https://spaceplace.nasa.gov/starfinder2/en/ 
2.https://en.wikipedia.org/wiki/Ophiuchus 
3.https://www.youtube.com/watch?v=pTM3XZ425Cc
4.https://en.wikipedia.org/wiki/Tetrabiblos 
5.https://en.wikipedia.org/wiki/Zodiac 
6.https://www.vice.com/en_in/article/3azpyv/nasa-13th-zodiac-sign-ophiuchus-zodiac-astrology 
7.https://www.web24.news/u/2020/04/that-is-behind-the-mysterious-13th-zodiac-sign-snake-bearer.html

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !