Chemtrails Gerçekmi?-Bilimadamları Araştırması Sonuçları

1
Chemtrails Gerçekmi?-Bilimadamları Araştırması Sonuçları
Chemtrails İddiasının Ortaya Çıkışı 
1999 yılında William Thomas adlı bir gazeteci, uçaklardan atmosfere sıkılacak bazı gazlarla güneş ışınlarının yansıtılarak küresel ısınmanın engellenebileceği şeklinde bir iddia ortaya atıyor. Bunu duyan aşırı duyarlı bazı Amerikalılar, uçaktan atmosfere gaz sıkma fikri ile, havada giden uçakların arkalarında gördükleri izleri beyinlerinde birleştirerek chemtrails komplo teorisini yaratıyorlar. Art Bell adlı, uçuk bilim kurgu konuları üzerine radyo programı yapan bir diğer Amerikalı da teoriyi programında yayarak Amerika’da popüler hale getiriyor.
Buharmı yoksa Kimyasal mı?Işte Chemtrails ile ilgili gerçekler
Google da "Chemtrails"diye aratma yaptığınızda toplam 5.380.000 sonuç çıkıyor. Komplo Teorisyenlerinde , insanlığın kontrollü zehirlenmesinin kanıtı olduğu  görüşü hakim,bu görüşe katılmayanlara göre ise zararsız buhardan başka birşey değil.Şimdiye kadarki en popüler komplo teorilerinden bir tanesidir Chemtrails konusu. Bilim adamları bu fenomen olmuş teoriyi incelediler.
Uçaklar gökyüzünde uçtuğunda, beyaz, kabarık çizgiler bırakıyorlar. Çoğu için, gökyüzündeki zararsız izler, yoğun uçak egzozlarının kalıntıları. Ama komplo teorisyenleri  bu konuda aynı şünmüyor.Onlara göre , dünyadaki Küresel güçler ve gizli örgütler dünyayı (jeomühendislik) yoluyla  değiştirerek, hava durumunu manipüle ederek  insanları sistematik biçimde zehirleyen tehlikeli kimyasal bulutlar oluşturuyorlar.Onlara göre bunun sebebi dünyadaki nüfus oranını azaltmak veya hastalandırarak ilac satışlarından rant saglamak.
Bu Chemtrails Teorisini  İngilizce’de ‘condensation trail’ (yani ‘yoğunlaşma izi’)ya da kısaca contrail deniyor, California Üniversitesi'nden  bilimadamı Irvine, Stanford'daki Carnegie Enstitüsü ve "hiçbir" kar amacı gütmeyen "Near Zero"kuruluşun araştırmacıları, 77 atmosferik araştırma ve jeokimya uzmanı ile Chemtrails i birlikte araştırmış.
Bunlardan 76'sı, zararlı kimyasal püskürtme kanıtlarını bulamadıklarını belirttiler. Sadece bir tanesi, bir kere atmosferde alışılmadık derecede yüksek oranda baryum bulduğunu bildirdi.Ancak bu, Chemtrails i kanıtlamaya yeterli değildi.  Bilim adamları komplo teorisyenlerinin iddiasındaki yoğunlaşmış izin atmosferde uzun süreli görülebilecekleri gözlemlerini onayladılar.


Bildergebnis für Chemtrails
Buharda ne var?
Chemtrails komplosunun savunucularına göre, uçağın normal yakıt atığı olsaydı yoğunlaşmış iz bu kadar uzun süreli gökyüzünde kalamazdı ve kısa süre sonra yok olması gerektiği düşüncesindeler.Onlara göre mutlaka içinde kimyasal zehir bulunuyor ,baryum ve aluminyum mutlaka bu buharın icinde mevcut.Hatta onlara göre bazı yağmur ve kar örneklerinde  bu kimyasallara rastlandı.
Bilim adamları bu iddiayı açıkça çürütüyor: 
Soğuk havalarda Motorun arka tarafında egzoz dan çıkan su buharı dahada yoğunlaşır.Özellikle çok soğuk ve nemli havalarda dahada artar.Hidrokarbonların eksik yanmasından kaynaklanan küçük karbon ve karbon bileşikleri parçacıkları bu soğuktan etkilenerek eksozdan çıktıktan sonra küçük buz kütlelerine dönüşür. Ve bu izler oluşur. Modern çağımızdaki yoğun seyahat ve yoğun hava trafiği nedeniyle sürekli hareket halinde olduklarından, uçaklar daha yüksek irtifada uçmak zorunda kalıyor .Böylelikle yüksek irtifadaki hava dahada soğuk oluyor.Özellikle 8000 metreden yükseklikteki uçuşlarda.Kısaca bizim gökyüzünde gördüğümüz izler donmuş buhar diyebiliriz.Gökyüzü atmosferindeki kurallar yerdeki gibi değildir.Gökyüzünde yerçekiminin daha az olması ve rüzgar biçimininde farklılıkları vs. buna etken oluyor. 8000 metreden yükseklikteki uçuşlarda sert rüzgar olması durumunda süt gibi bembeyaz ve içi görülemeyen bulut halini alır.Bu bulutlara "Cirrus Cloud"denir.Eğer hava sakin ve nemliyse bunada "Cirrostratus Clouds" denir.İnce küçük ve dağınık bulutlar seklinde görülür.Bu yüzden Chemtrails daha uzun süreli görülebiliyor. Ayrıca yeni gelistirilen Modern uçakların motorları atmosfere daha fazla hidrojen salıyorlar. Gökyüzünde zaman zaman görülen çapraz  izler ise, araştırmacılara göre daha yoğun hava trafiğinden başka bir şey değil.
Araştırmacılara göre yoğunlaşmış izin farklı kalınlıklarda olmasının sebebi ise , uçakların farklı güçlü motorlara sahip olması ve farklı yüksek irtifada uçmaları.



 Figure 1.
Chemtrails in kanıtı yok
Bazı Su ve toprak örneklerinde bulunduğu iddia edilen zehirli maddeler nedir? 
Bu araştırmalardaki sonuçlar geçerli kanıt sayılamazdı , çünkü numuneler profesyonel olarak alınmadığı için ve bu testlerin profesyonel kurumlarda ve profesyonel olmayan yöntemlerle yapılmasından dolayı kanıt olarak kabul edilemeyeceği belirtiliyor.Ayrıca uzmanlar "Numunelerdeki mineralleri incelemek için, ilk önce bardağın bir asit banyosu ile temizlenmesi gerektiği ve kalıntı minerallerin yok edilmesi gerektiğini belirtiyor"Bu işlemlerin ancak profesyonel kurumlarda yapılabileceği belirtiliyor.
Sonuç olarak, komplo teorisyenlerinin “kanıtı” bilimsel araştırma ile çürütülmüş oldu.Bu iddianın bilimsel dayanağı olmadığı sonucuna ulaşıldı.Uzmanlar 98.7 % oran ile "Hayır "dedi.
Bulgular makaleyle yayımlandı.

Figure 2.

Kaynaklar,
1.https://io9.gizmodo.com/is-that-reflective-cloud-about-to-poison-you-and-change-1638680856
2.http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/11/8/084011
3.Video-Captain Joe-https://www.youtube.com/watch?time_continue=142&v=e20vaAtncsM 
4.https://en.wikipedia.org/wiki/Cirrus_cloud
5.https://en.wikipedia.org/wiki/Cirrostratus_cloud


 
 
 


Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Cok tesekkür.Bununla ilgili bilimsel bir arastirmayi yillarca bekliyordum.Saolun.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !