Nebraska Adam Yalanı

0
 Bildergebnis für nebraska Adamı

Olay bir domuz dişinin bulunmasıyla başladı.

 1922'de, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi müdürü Henry Fairfield Osborn, Batı Nebraska'daki Yılan Deresi yakınlarında, Pliosen dönemine ait bir azı dişi fosili bulduğunu açıkladı. Bu diş, iddiaya göre, insan ve maymunların ortak özelliklerini taşımaktaydı. Çok geçmeden konuyla ilgili çok derin bilimsel tartışmalar başladı. Bazıları bu dişin sahibini Pithecanthropus erectus olarak yorumluyorlar, bazıları ise bunun insana daha yakın olduğunu söylüyorlardı. Büyük tartışmalar yaratan bu diş fosiline "Nebraska Adamı" adı verildi.
Dişin, Prosthennops adı verilen Amerikan yaban domuzunun soyu tükenmiş bir cinsine ait olduğu anlaşıldı.

Evrim Teorisinin ortaya atılıp yaygınlaşmasıyla beraber neredeyse tüm arkeologlarda evrimin öngördüğü geçiş formlarını bulma hevesi ortaya çıktı, çünkü biliyorlardı ki bunu bulan kişi büyük bir üne sahip olacaktı.Sitemizde Fake-Sahte etiketine sahip olarak yerini aldı.

Tarihleme tekniklerinin ve Türler hakkındaki bilginin şimdikinin bayağı bir gerisinde olduğu bir dönemde ortaya atılmış bir teoridir. insansı olduğu hatalı çıkarımıyla işe başlanmış, dişlere bakarak ne yiyebileceği vs hakkında tahminlerde bulunulmuş, dönemi düşünülerek neye benzeyebileceğine dair resimler çizilmiştir vs. sonra bizzat bilim adamları yanlışı farketmiş, bu teorileri çürütmüştür. 

Bildergebnis für nebraska Adamı 

Bilim  kendi kendini düzelten bir mekanizmadır, ve nasıl dünya tarihi soyu tükenen türlerle dolu ise, bilim tarihi de çürüyen teorilerle doludur.

 Fosiller evrimin tek kanıtı bile değildir. hiç bir fosil olmadan dahi, genetik, embriyoloji, canlıların coğrafi dağılımı, ve benzeri alanlardaki kanıtlarla evrimin altı doldurulabilir. Ayrıca günümüzde karsılastirmalı genomik bilimide ekleyelim.Üstelik evrim gözlemlenmiştir.

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !