Evrimin ispat için böyle bir sahtekarliğa ihtiyacı yoktu.Tabi 40 -50 yıl önceyi hesaplarsak o zamanlarda durum farklıydı.Nebraska adam Sahtekarlığıda bunlardan bir tanesi.Sitemizde Fake-Sahte etiketine sahip olarak yerini aldı.
Evrim Teorisinin ortaya
atılıp yaygınlaşmasıyla beraber neredeyse tüm arkeologlarda evrimin öngördüğü
geçiş formlarını bulma hevesi ortaya çıktı, çünkü biliyorlardı ki bunu bulan
kişi büyük bir üne sahip olacaktı. Bunun üzerine Charles Dawson adında amatör arkeolog insan kafatası ile bir
orangutan çenesini birleştirerek sahte bir fosil yarattı ve böylece derin bir
sahtekârlık ile kendi ününü yüceltmiş oldu. Üstelik Dawson üniversiteyi bile
bitirmemişti. Ayrıca incelendiği zaman sahte fosil yaparak kendini ünlü
etmeye çalışan kişilerin amatör arkeolog olduğu da gözlerden kaçmaz.
Dawson’ un tek
sahte fosili de Piltdown adamı değildi. Keşiflerinden en az 38 tanesinin sahte
olduğu da belirlendi. Anlayacağınız Dawson’ un amacı hiç bulunmayan evrim
fosillerini bularak evrimi sahtekârlıklarla kanıtlamaya çalışmak değil kendini
ünlü edip bu işten prim kazanmaktı. Üstelik o tarihten önce Neandertallerin
fosilleri bulunmuştu bile.
Piltdown Adamı (Latince: Eoanthropus dawsoni) 1912 yılında Uckfield, East Sussex, İngiltere'de ortaya çıkarıldığı iddia edilen sahte kafatası ve çene kemiği fosili. Fosili bulduğunu açıklayan kişi amatör arkeolog ve koleksiyoncu Charles Dawson'du, bulunduğu iddia edilen türün Latince adı, onun soyadından türetildi. Bilim insanları başlangıçta fosilin o güne kadar bilinmeyen erken dönem bir insan türüne ait olduğunu düşündüler. Ancak zamanla fosilin gerçekliği konusunda tartışmalar arttı.
Özellikle paleontologlar ve evrim biyologları Piltdown Adamı'na kuşkuyla yaklaştı. 1953'te Piltdown Adamı'nın bir sahtekârlık olduğu kesinlikle ortaya kondu, kafatası modern bir insana, çene kemiği ise bir orangutana aitti. Kafatası, eski görünmesi için bir demir çözeltisine ve kromik aside batırılmıştı. Çene kemiği, yaklaşık 500 yıllık bir orangutan fosiline aitti.
Piltdown Adamı, tarihteki en ünlü ve önemli sahteciliklerden biridir. Zira ortaya atıldığı andan itibaren insanın evrimi konusuna büyük ilgi çekmesine rağmen, sahte olduğu ancak 40 yıl kadar sonra kanıtlanabilmiştir.
^ Walsh, John Evangelist (1996). Unraveling Piltdown:: The Science Fraud of the Century and Its Solution (1996 bas.). New York: Random House. ISBN 978-0-679-44444-2. Erişim tarihi: 19/12/2016.
^ Spencer, Frank (1990). Piltdown: A Scientific Forgery (1991 bas.). Oxford: Oxford University Press. ISBN 978-0198585220. Erişim tarihi: 19/12/2016.
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.