Stephen Hawking in yeni makalesi Paralel Evrenleri kanıtlamaya bir yol açabilir.
Stephen Hawking öldü, ancak bilimsel keşif mirası üzerinde yaşayacak ve son makalesi 21. yüzyılın en önemli bilimsel keşiflerinden biri için zemin hazırlayabilecek potansiyele sahip. Sunday Times gazetesi, “Sonsuz Şişme'den Yumuşak Bir Çıkış” başlıklı makalenin, bilim adamlarının paralel bir evreni keşfedebileceği bir araç olduğunu anlatıyor.Makalenin en son revizyonu Hawking’in ölümünün 4 - 10 gün öncesinden onaylanmış olmasıydı. “Sonsuz Şişme'den Yumuşak Bir Çıkış”, evrenimizle var olan başka birçok paralel evren olduğunu iddia eden çoklu-evren teorisinin kanıtını bulmak için yola çıkan matematiksel bir makaledir.
Makaleyi Hawking'le birlikte yazan Thomas Hertog, hedeflerinin “bir çoklu evren fikrini test edilebilir bir bilimsel çerçeveye dönüştürmek olduğunu” söyledi. Hertog, çalışmanın son onayını almak için , Hawking ile tartıştıktan sonra makalenin son versiyonunu sunduğunu söyledi.
Makale, bir uzay sondasının paralel bir evrenin varlığına dair kanıt toplamak için ihtiyaç duyacağı matematiksel hesaplamaları sağlamaktadır.
Hawking ve Hertog’un araştırması, bir evrene ait kanıtların, evrenin başlangıcına kadar uzanan kozmik arka plan ışıması yöntemiyle ölçülebilir olması gerektiğini savunuyor. Makale ayrıca, bu ışımanın uygun sensörler ile donatılmış bir derin uzay sondası kullanılarak tespit edilebilir olması gerektiğini de belirtiyor.
Times ayrıca, araştırmaların paralel evrenlerin kanıtlarını keşfetmesi durumunda, keşfin arkasındaki bilim adamlarının muhtemelen Nobel Ödülü kazanacağını belirtiyor. Ama burdaki problem Hawking in ölmüş olması ve Teorinin ispatlanmasının yıllar alacak olması.
Nobel Ödülleri bir yana, Hawking'in bilim elçisi ve çok satan bir yazar olarak oynadığı rol, mirasının yaşayacağını garanti ediyor. "Zamann kısa Tarihi "isimli 1988 kitabı, milyonlarca okuyucuya kozmolojiyi tanıttı. Kaynak, Sunday Times
herseyin teorisini yazan ve hiclikten geldigimize inanan birisinin paralel evrenlere ilgi duyacagi ilginc.Bence onun ögrencisi olan Thomas Hertog a ait bir makale.Ciddiye alinmasi icin Hawking in isminide kullandi.Hawking de bunu ancak öldükten sonra kabul etti.Yoksa herhangi bir fizikci icin NASA uzaya Sonde yollicak hali yok ya.masraf büyük.Her makaleyi ciddiye almazlardi.Ama Hawking olunca is deisir.bir cözüme kavussun artik hiclikmi yoksa sicim teorisimi.
YanıtlaSil