Gökten Kurbağa,Balık,Solucan ve Çamur Yağması

0
 Bildergebnis für tierregen
Gökten yağan hayvanlar
Gökten Kurbağa,Balık,Solucan,Yılan,Örümcek,Sığırcık Kuşu ve Çamur,renkli yağmur ,renkli kar hatta inek bile yağdı.
Uçamayan hayvanların ve kurbağaların gökyüzünden yağdığı tarih boyunca çok kez bildirilmiş.  MS 1. yüzyılda, Roman doğabilimci The Elder kurbağaların ve balıkların gökyüzünden düştüğünden bahseder. 1794 yılında Fransız askerleri, Fransa’nın Lille kenti yakınlarındaki Lalain’deki şiddetli yağış sırasında kurbağaların gökyüzünden düştüğüne tanık oldular. Honduras’ın Yoro kentindeki kırsal yerleşimciler, her yaz oralarda Lluvia de Peces diye adlandırdıkları bir olay olan ‘balık yağmuru’ yağdığını iddia ediyorlar. Bununla da kalmıyor tabi ki çünkü bunlar gökyüzünden kurbağa ya da balıkların yağdığı olaylardan yalnızca bir kaçı. Ülkemizde de kayıtlara geçmiş 1960’lı yıllarda Adana’da meydana gelen bir kurbağa yağmuru olayı var.
Kurbağa ve Hayvan yağmurları nasıl oluşur?
 Bu fenomeni 19.yüzyılın baslarında en cok ciddiye alan ve inceleyen Fransız matematikçi ve fizikçi André-Marie Ampère oldu.
Çok sık olmasada ülkemizin özellikle güney ve güney doğu kesimlerinde kırmızı çamur yağar.Bunun nedeni ise Afrikadaki toz fırtınalarıdır.Afrikada atmosferin yüksek katlarına kadar kalkan toz parçacıkları(özellile sıtratosferin üskatmanına 300mb seviyesi ve üzerine) Jet ekseni dediğimiz yüksek seviyedeki çok güçlü (bazen 150-200 knot=75/100 metre/saniye) rüzgarla ülkemize kadar taşınır. Burda jetin hızı kesilirse toz partikülleri serbest kalır ve yağışla birlikte çamur olarak yağar.

Yine denizde benzer şekilde kurbağa ve balık vs. bulutundan oluşan Tornado (hortum artık hangi balık sürüsünün üstüne gelirse o olur.)meseleside aynı yöntemle gerçekleşir.
Bildergebnis für gökten kurbaga yağması

Örneğin, Singapur'daki 1861 deki“balık yağmuru” ndan sonra Fransız natüralist Francis de Laporte de Castelnau olayı inceledikten sonra bu olayın bir göçmen balığı göçü sırasında meydana geldiğini belirtti.
Aynı şekilde arabası ile giderken yolda karşıya geçmek isteyen 150  Kurbağa ile karşılaştığını belirtiyor Castelnau.Bu olayın direk olarak bununla bağlantı kurulamayacağını ama buna benzer örneklerin ve tesadüflerinde mümkün olabileceğini belirtiyor.
Hayvan yağmurları nasıl oluşur sorusunu yanıtlayan ve en fazla kabul gören bu teori mantıklı ama açıklayamadığı çok önemli bir konu var; neden aynı noktadan geçen rüzgarlar ve kasırgalar aynı ağırlıktaki birçok hayvanı değil de yalnızca kurbağaları ve bazen de balıkları topluyor? İşte bu soruyu cevaplayamadığı için bu teorinin kurbağa yağmurlarının oluşumu ile ilgili kesin bilgi verdiğini söyleyebilmek imkansız. Şu an bildiğimiz tek şey dünyada kurbağa yağmuru diye çok ilginç bir olayın nadir de olsa yaşandığı.

Sonuç olarak bilim net bir açıklama getiremedi bu konuya.

Fransada görüntülenen Tornado ve Su kaydıracı

Kaynaklar,
https://en.wikipedia.org/wiki/Rain_of_animals 

https://www.strangerdimensions.com/2015/04/19/what-causes-animals-to-rain-from-the-sky/

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !