NASA`dan Küresel Isınma Videosu 1880 -2017

0
NASA'nın yaptığı bir analize göre, dünyadaki 2017'deki küresel yüzey sıcaklıkları, modern kayıt tutma işleminin 1880 yılında başlamasından bu yana, en sıcak oran. 
NASA’nın New York’taki Goddard Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nde (GISS) bilim adamlarına göre, gezegenin uzun vadeli ısınma eğilimine devam ederken, 1951’ten 1980’e kadar 1.62 derece Fahrenhayt (0.90 derece Santigrat) daha sıcaktı. 2016 yılındaki oran küresel sıcaklıklarda ikinci sırada.
 Geçtiğimiz yıl, sıcaklıkların on dokuzuncu yüzyılın sonlarına doğru 1.8 dereceden fazla Fahrenhayt (1 santigrat derece) olduğu ardı ardına üçüncü yıl oldu. NASA'nın sıcaklık analizleri, 6,300 hava istasyonunun yüzey sıcaklık ölçümlerini, deniz yüzey sıcaklıklarının gemi ve şamandıra bazlı gözlemlerini ve Antarktika araştırma istasyonlarından gelen sıcaklık ölçümlerini içeriyor. 
Bu  ölçümler, dünyadaki sıcaklık istasyonlarının çeşitli aralıklarını ve sonuçları degistirebilecek kentsel ısıtma etkilerini dikkate alan bir algoritma kullanılarak analiz edilir. Bu hesaplamalar, 1951 ila 1980 arasındaki başlangıç ​​periyodundan itibaren küresel ortalama sıcaklık değisimlerini belirtir. 
 Ähnliches Foto

Tüm 2017 yılındaki yüzey sıcaklığı verileri ve sıcaklık hesaplamasının yapıldığı tam metodoloji
ve detay icin,

http://data.giss.nasa.gov/gistemp 

GISS, NASA’nın Greenbelt, Maryland’deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nin Dünya Bilimleri Bölümü’ndeki bir laboratuvardır. Laboratuvar Columbia Üniversitesi'nin Dünya Enstitüsü ve New York'ta Mühendislik ve Uygulamalı Bilim Okulu ile bağlantılıdır. NASA, Dünya'yı birbirine bağlı bir sistem olarak daha iyi anlayabilmek için mekânın benzersiz bakış açısını kullanır. Ajans ayrıca havadan ve yer tabanlı izleme kullanıyor ve gezegenimizin nasıl değiştiğini daha iyi anlamak için Dünya'yı uzun vadeli veri kayıtları ve bilgisayar analiz araçlarıyla gözlemlemek ve incelemek için yeni yollar geliştiriyor. NASA, bu bilgiyi küresel toplulukla paylaşır ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve  gezegenimizi anlama ve korumaya katkıda bulunan kurumlarla çalışır.
Dünya’nın iklim değişikliği yaşadığını gösteren çok fazla sayıdaki kanıta rağmen, hâlâ bu durumu görmezden gelmeyi tercih eden bazı insanlar var.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !