NASA`nın Dünya Fotoğrafları Gerçekmi?

4

 http://www.jma-net.go.jp/sat/data/web89/parts89/himawari9_first_image/tcr/tcr_m.jpg
Japon Himawari uydusu tarafından çekilmiş olan 2017 Dünya fotoğrafı.

 NASA`nın Dünya Fotoğrafları Gerçekmi?

Komplo Teorisyenlerinin konustuğu bir baska konudur dünya nın fotoğrafları.
NASA nın yayınladığı bu fotoğrafların gerçek olmadığından sürekli bahsedilir.
NASA nın aslında uzaya çıkmadığı ve Düz dünya teorisine görede Gökkubbe asılamayacağı için bu görüntülerin Photoshop oldugu iddia edilir.
Peki dünyanin gerçekten orjinal resmi yokmudur?
Komplo Teorisyenleri haklımıdır yoksa?
 [​IMG]
Cevap hem evet,hemde hayır.
Evet ,NASA photoshop kullanır çünkü  Özel filtreler kullanıp okyanusların mavi görünmesi sağlanır. Daha sonra bilgisayarda işleyip soluk kalmış renkler güçlendirilir.Bu gizli deildir.Ve acıklaması yapılmıstır.Bu hiç kimse için yeni bir haber değil. Birçok fotoğrafın üzerinde oynama yapılmaktadır, bir şeyler saklandığından değil, oradaki detayların daha iyi görünebilmesini sağlamak için. NASA’da bu işlerle uğraşanlar bile gerekli detayları vermektedirler. Gizleyecekleri bir şey olsaydı bu detayları paylaşmazlardı. Örneğin, Cassini uzay aracı Satürn gezegeninin ayları olan Titan ile Dione’nin görüntülerini çekmişti. Bunu yaparken üç farklı lensten (yeşil, kırmızı ve mavi) çekilen görüntüler daha sonra birleştirilerek (kompozit), gerçek renkleri (İng: true-color) yansıtan bir görüntü elde edilmişti.

Bu fotograflardaki Photoshop ile ilgili aciklamalar yeterince yapildi.[kaynak2]

Hayır,komplo teorisyenlerinin iddia ettigi gibi problem dünyanın şeklinden dolayı veya düz dünya olduğunu saklamak icin deildir ve orjinal capcanlı Dünya resmidir. Optik detay düzenlemesidir.Mavi bilye görüntüsüne kavuşuruz böylelikle.

 
 1969’da Apollo astronotları tarafından çekilen ünlü ikonik ilk Mavi Bilye fotoğrafı.

 Gerçek Dünya Resmi Varmıdır?
Herkes Dünya nın uzaydan görüntüsü konu olunca sadece NASA akla gelir,yalnızca onların dünya resimlerini yayınladığınışünür.Veya bütün kurumlar NASA ya baglıdır dolaysıyla görüntüler aynı kaynaklardandır.Komplo Teorisyenleri böyle düşünüyor ve internette her ortamda bu görüşü belirtiyorlar.Ama durum hiçte öyle deildir.
Japon larda artık bu konuda bayağı bir ilerleme sagladı.Ve artık Japon Himawari uydusu tarafından çekilmiş fotoğraflarını kendi resmi sayfalarında yayınlıyorlar.
Işte tam bu noktada Japonların NASA dan farklı olarak  uydudan çektiği 2014 yılına ait dünya fotoğrafı bambaşka.2014 yılında uzaya yolladıkları uydulardan biriyle çok yüksek çözünürlüklü bir Dünya fotoğrafı çektiler. Yeryüzünden 36 bin km yukarıda dolanan Japon Uzay Ajansı JAXA‘nın Meteoroloji Uydusu Himawari-9 ile çekilen bu fotoğrafı diğerlerinden ayıran en önemli yanı, gezegenimizi gerçek renkleriyle göstermesi. 
Ben mavi bilyeyi deil gerçek dünya resmini istiyorum diyorsanız hemen alttaki resime bakabilirsiniz.japonların gerçekciliğine borçluyuz belkide bu görüntüleri.
Maalesef  dünyanın bu gercek gri görüntüsünü  Japonlardada sadece 2014 yılındaki görselde bulabilirsiniz.2014 den sonra Japonlarda NASA gibi mavi bilye görüntüsüne geçtiler.
Japonların diger yıllara ait dünya görselleri için kaynak olarak verdiğimiz sayfadan bakabilirsiniz.Zaten alttaki resme baktıgınızda detaydan ne kadar uzak olduğunu farkedersiniz.

Dünya`nın uzaydan bakılınca canlı kanlı görüntüsü bu "Gri" renkli olandır.

Fotoğrafın çok yüksek çözünürlüklü (11.000 x  11.000 piksel) istiyorsanız,

 http://www.jma.go.jp/jma/jma-eng/satellite/news/himawari89/20141218_himawari8_first_images.html



Mavi Bilye - Himawari

Kaynaklar,
1.http://www.jma.go.jp/jma/jma-eng/satellite/news.html
2.https://www.space.com/9337-conspiracy-debunked-nasa-photoshops-images-good-reason.html

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !