NASA Duyurdu: ABD 46 Yıl Sonra Ay'a Geri Dönüyor

0
NASA patronu resmi twitter sayfasından duyurdu.bkz.[Kaynak1]
Geçtiğimiz Aralık ayında Beyaz Saray töreninde, Trump, ABD hükümetinin 1972'den bu yana ilk kez astronotları ay ve daha sonra Mars'a göndermesini onayladı. “Bu sefer sadece bayrağımızı ve ayak izimizi bırakmayacağız” dedi .
Trump'dan önce George W. Bush döneminden bir projeydi. En geç 2020 yılına kadar bir ABD astronotunu aya geri göndermeyi planladı. Trump'dan önceki Barack Obama, finansal nedenlerle programı iptal etti.

 AY 
 Getty Images
NASA, ABD'nin "Ay yüzeyinde varlığını sürdürülebilir" kılmak amacıyla 2019 yılından itibaren bir dizi robotik uzay misyonu gerçekleştirecek. Bir sonraki aşamada Ay'a insanlı uzay aracı gönderilecek.
ABD, Ay'a en son 1972'de astronot göndermişti.

Perşembe günü NASA'nın yaptığı açıklamaya göre, astronotlar için Ay'ın yüzeyinde ABD'nin gelecek uzay keşifleri için gereken bilim ve teknoloji araçlarını kurmak temel amaç.
Washington'da bulunan NASA'nın Bilim Görevleri Müdürlüğü'nün yöneticisi Dennis Andrucyk, yol haritalarını şöyle özetledi:
"Gelecekte Ay'a Ticari Taşıma Hizmetleri'nin (CLPS) görevleri için uzay araçlarının inebileceği alanlarla ilgili de bilimsel veriler sağlanacak. Böylece NASA da Ay ortamını daha iyi tanıyacak."
 grafik
 SpaceX'in kurucusu Elon Musk ise "Ay turizmini"planlıyor.[Kaynak4]



Kaynaklar,
1.https://twitter.com/NASA/status/999710878000873473
2.https://www.nasa.gov/resource-prospector
3.https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44251521
4.https://www.space.com/35850-spacex-private-moon-flight-nasa-reaction.html
5.Video youtube - NASA

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !