NASA Dünya Fotosunda "Cinsellik" Sübliminalmi Yapılıyor?

0
  Bildergebnis für nasa sex earth sex pictureKomplo teorisyenlerinin NASA`ya karşı bir önyargısı vardır.Ve güven sorunu vardır.Komplo teorisyenleri bildiğiniz gibi çok aktif olup en küçük detayları incelerler.NASA nın 2015 yılında Deep Space Climate Observatory (DSCOVR) uydusu tarafından 06.07.2015 yılında çekmiş oldugu yukardaki dünya resmi komplocuların fenomen malzemesi oldu.bkz.[kaynak1]
Ve kimine göre sübliminal mesaj kimine göre insanlıkla alay etmek olarak yorumlandı.Peki konunun gerçeği nedir?Konu tamamen atalarımızdan bize kadar gelen miras "Apofeni"sendromudur.Nedir bu Apofeni bir bakalım.

Apofeni Nedir?

Apofeni insanların anlamsız rastgele var olan verilerden anlamlı örüntüler çıkarma eğilimi ve deneyimidir. Bu terim ilk defa 1958’de Klaus Conrad tarafından şizofrenide görülen hezeyanların ilk aşaması için kullanılmıştır. Conrad’ın Almanca türettiği bu sözcük İngilizceye apophenia yani apofeni olarak geçmiştir. 2001 yılında sinirbilimci Peter Brugger apofeniyi anormal bağlantı kurma eğilimi olarak tanımlamıştır. Örneğin, iç çamaşırınızı ters giydiğiniz bir gün milli piyangodan ikramiye kazanır ve bunu iç çamaşırınızı ters giymesine bağlarsanız işte bu apofenidir.Bulutlara bakıp bazı şekiller ortaya çıkarmak en çok görünenlerdendir.
Apofeni, insan beyninin rastgele verilerin içinde anlamlı dizilimler algılamaya meyilli olmasından kaynaklanıyor.[kaynak2]

 Evrimsel boyutu

ilk canlı atalarımızdan taşıdığımız bir özelliktir. Hayatta kalmak için canlı henüz sosyal olamadığı dönemlerde zekasını değil, duygusal zekasını değil, sadece ve sadece grafik zekasını kullanırdı.
Bazen bir karartı, bazen bir çıkıntı, düşmanı tanımlamakta işe yarar hayatta kalanın üreyerek yola devam ettiği bir sistemde ister istemez hepimiz bu veri tabanını mitokondriyal dna yoluyla taşıyoruz. Genelde tanımladığımız benzetme travmatik içeriklidir. çünkü aslında bir erken uyarı sisteminin parçasıdır. Seçici algı veya algıda seçicilik ilkesi yoluyla faal olur. 


 
Sonuç olarak,
Bunların haricinde ben apofoniyede evrimede inanmıyorum desenizde NASA`yı gene suçlayamazsınız çünkü bu resimleri Photoshopla düzenleyen kişiler mevcuttur önce onları suçlayabilirsiniz kasıt olduğunu varsayarsak.Kişiler tüm kurumu bağlamaz.Zaten sözkonusu bile olamaz.

NASA`nın bu fotoğrafı resmi sayfasında hala mevcut.Öyle bir şaibe olsaydı sayfasından bu resmi kaldırırdı.Ve bunu yapanın biletini çoktan keserdi.Kurum imajı adına.Ve kurum zarar görmeden kişi üzerinden özrünü diler imaji gene zedelenmezdi.Tarihte ve günümüzde örnekleri mevcuttur.Cevap vermeye bile gerek görülmeyecek konudur.

Sözün özü bulutlar sürekli hareket halindedir.Bu tür şekiller doğal olarak oluşacaktır. Siz siz olun Apofeni`den ileriye gitmeyin yoksa şizofreni olursunuz ona göre.

Kaynaklar,
1.https://www.nasa.gov/press-release/nasa-satellite-camera-provides-epic-view-of-earth
2.https://en.wikipedia.org/wiki/Apophenia

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !