Ekin çemberleri "Crop Circle" Uzaylılarmı Yaptı?

0
 Bildergebnis für crop circle
 Ekin çemberleri nedir?
1970’lerin başlarında ilkel şekilleriyle görülmeye başlayan gizemli daireler, öylesine büyük ilgi gördü ve infial uyandırdı ki, 1990’lara gelindiğinde Çin ve Güney Afrika hariç hemen hemen dünyanın her yerinde bu şekillere rastlandı. (Efsaneler daha sonra bu gizemli şekillerin ilk ortaya çıkış tarihini 1670’lere kadar indirmeyi başardı (!))

Sayıları çığ gibi artan gizemli tahıl çemberlerinin sırrı üzerine geliştirilen teori ve efsanelerin sayısı aynı hızla katlanarak günümüze kadar geldi. Bu gizemli ve sırrının hâlâ çözülemediği iddia edilen çemberler, pek çok filme ve romana konu olmaya devam ediyorlar.

Peki gerçekten bu çemberlerin sırrı çözülemedi mi? İddia edildikleri gibi olağanüstü, insan gücü ve zekasının ötesinde; cin, peri, şeytan ya da uzaylıların işi miydi bu şekiller?

Bu zamana kadar toplamda 50 ülkede 6000 ekin cemberi vakası bulunuyor.

Doug Bower ve Dave Chorley itiraf etti
1991 yılında Southamtonlu iki kafadar bütün bu krizin kendi muzipliklerinden kaynaklandığını açıkladıklarında önce kimse olanlara inanmak istemedi.

Doug Bower ve Dave Chorley, 15 yıldır tarlalara şekiller yaptıklarını itiraf ediyorlardı. Rahat yaşam koşullarında mutlu bir evlilik hayatları olan, ama çocuk sahibi olamadıkları için hayatlarını renklendirecek iki kafadarın itirafları ilginçti. Ama her nedense en uyduruk dairenin peşine muhabir ordusu takan basın onları görmeye yanaşmıyordu. 

Doug Bower ve Dave Chorley`in itiraf videosunu izleyebilirsiniz.bkz.[8

Kafası güzel Kangurular
Vikipedide yeralan BBC makalesinde Avustralya'da Kangurular`ın, afyon alanlarında yuvarlak ekin çemberlerini çevrelediği görülmüştür. Afyon haşhaşını yedikten sonra sarhoş olurlar ve düşene kadar tarlaları dolaşmaya başlarlar.Zayıf bir iddia bize göre.bkz.[10]

 
National Geographic Belgeseli
Konuyla ilgili National Geographic belgeseline göre , ekin çemberleri konusu insanları tıpkı bir din gibi inananlar ve inanmayanlar olarak ikiye ayırmıştır . Belgeselde tarlalarda yapılan şekillerin insan işi olduğuna inananların sayısı bir hayli fazla ve bunu yapmayı hobi edinmiş insanlar var . bunları gizemli bir hava katmak için özellikle gece yapıyorlar , national geographic in anlastığı bir takım çember yapıcılar bunu 3 saat gibi bir sürede planlı bir şekilde yapabileceklerini kanıtladılar .Birde ekin çemberleriyle ilgili fenomen olan bir video görüntüsü var , ışık küreleri tarlanın üzerinde dolaşırken aynı esnada çemberler oluşuyor , belgeselin sonunda açıklandığına ve gösterildiği üzere ışık küreleri bir poşetle bile yapılabiliyor ve bahsi geçen video hayal gücü yüksek birinin basit bir eserinden başka birşey değil .
James Randi aslında güzel özetliyor belgeselde"Siz uzaylı olsaydınız ekin çemberlerini herhangi bir tarlayamı yoksa Beyaz Saray`ın içinemi yapardınız?"diyor. [9]

Deneyide Yapıldı
1992 yılında Rubert Sheldrake [6] tarafından "The Crop Circle Making Competition"deneyi yarışma formatıyla yapıldı.
Burda konuyla alakalı 1992 videoda mevcut.[7]
Bu deney fikri 1992 şubat ayında kararlaştırıldı.Deneyin amacı hangi şartlar altında ekin çemberleri insan tarafından başarılabileceği idi.
Deney ise Temmuz gecesi günlerden cumartesi günü başlatıldı.
16 Grup başvurdu ancak şartları 12 grup kabul etti.Her gruba 22X60 metre parsel verildi.
Bütün gruplara puan sistemi verildi.Ayak izlerini  kamufle edebilme,gece çalışırken ışıklarının farkedilmesi ve ses çıkarmaları konularında puanlarda en önemli etkenlerdi.
Deneye 20 tanede gönüllü gece bekçisi katıldı.Grupların calışmasının farkedilmesini takip etmek icin.
1.sürpriz:50 kisi 66x240 metre olan alanda farklı elbiseler giydikleri ve gece bayağı aydınlık oldugu halde kısa sürede kendilerini kamufle etmeyi başardılar.
2.sürpriz:2 grup haricinde tüm gruplar belirlenen sürede 22.00 ila 3.00 arasında çemberleri başarıyla tamamladılar.
3.sürpriz:Bazı gruplar önceden çalışma yaptı.Bazıları ise deney günü gelip tamamladı.
4.sürpriz:Deneyde lazer tarzı modern cihazlar kullanılmadı.Plastik folyo,tahta,demir ve ölçüm için gerekli gereçler vs.
5.sürpriz:2.ligi kazanan ve tek katılan genç Amerikalı Jim Schnabel yorgunluğa yenik düşüp uyumasaydı birinci olacaktı.[5]

1992 yılındaki teknik imkanlar kısıtlıydı.Artık günümüzde geometrisi daha zor olanlarını profesyonel olarak yapabilen gruplar var.bkz.[1]
Bildergebnis für crop circle

 Ekin Tarlalarını "Crop Circle" Uzaylılarmı Yaptı?
Dolaylı yoldan gayet pahalı ve yapılması suç olan yeni bir sanat biçimi diyebiliriz.
şöyleki oldukça basit geometrik şekillerin birleşiminden oluşan ya da  bunu kesin insan yapmamıştır dedirtecek kadar karmaşık olan bu şekiller aslında tamamen insan yapımı olup, şekillerin yapımı için gereken aletler şerit metre, üzerinde sayılar olan çubuklar, iki ucuna ip geçirilmiş düz bir tahta parçası ve bunları kullanacak iki üç kişilik bir gruptan ibarettir. Buraya kadar uygulanması gayet ucuz gibi görünen bu sanat, yapan kişilerin işlerini çoğunlukla başkalarına ait araziler üzerinde uygulamasından dolayı suç sayılmakta, arazi sahibi olarak baktığımızda ise yapılan şeklin boyutuna göre bize maddi zarara yol açmaktadır.

Günümüzde artık bir gecede ortaya çıkan gizemli çemberler yok. Özellikle radar ve uydudan izleme sonrasında bu çemberlerin birden bire ortadan kalkması pek de şaşırtıcı değil. 

ne bir görgü tanıklığı ki görgü tanıklığı bile yetersiz kanıttır, ne de bu tarlalarda bulunan dünya dışı bir izotop.Kisaca hiçbir şey bulunamadı
Akıllı  uzaylılar dünyayı gercekten henüz ziyaret etmedi.Öyle olsaydı bugün ilkokullarda bunları ögreniyor olurduk. Neden bu şekillerin büyük çoğunluğu güney ingiltere'de ortaya çıktı?
Neden 70'lerde sadece basit birkaç daireyle başlayan bu akım giderek daha karmaşık şekillere evrimleşti? Uzaylılar 70'lerde geometri konusunda çok mu zayıftı? Sonradan özel ders mi aldılar da şekiller yıllar geçtikçe karmaşıklaştı?
Bildergebnis für crop circle

Fizik ne diyor,
Evrende belirlenmiş en yüksek hız ışıkhızı olarak belirlenmiştir.Işık hızına ulaşmak için ise çok büyük bir enerji gereklidir.Buda mümkün degildir.Bunun için bitmeyen sonsuz bir enerji gereklidir.Böyle bir sonsuz enerji evrenin hiçbiryerinde yoktur.
Günümüzde en yakın bir yıldıza güneşe bile gidiş-dönüş yolculuk icin 8 yıllık bir yolculuk gereklidir.
Bize en yakın galaksiler bile en az 1000 ışıkyılı uzaklığındadır.Bize en yakın büyük galaksilerin cücesi bile 25 milyon ışıkyılı uzaklığında.En yüksek hızda ışıkhızı olduğuna göre 25 milyon yıllık yolculukta gidiş-dönüş 50 milyon yıl olduğunu hesaplarız.Belki solucan delikleri kullandı diyorsanız NASA`nin bizim mıntıkada belirlediği bir solucan deliği yoktur.Var olduğunu kabul etsek bile böyle bir medeniyetin tarlada sanat gösterisi yapıp veya insanların anlayamacağı şifre niyetine ekin cemberi yapıp sonra galaksilerine geri döneceklerini zannetmiyoruz.Bunlar ancak uzaylı ninelerin dantel çalışmaları olur.Toplam 6000 kez görülen ekin cemberlerinde insanlara bir türlü Da Vinci sifresi gibi anlatamadılar.
Bütün bunlara rağmen hala şüphedeyim diyen varsa Occam`ın usturasını kullansın.Zira bize en doğru çözümün -çoğunlukla- en basit çözüm olduğunu söyler.
Bunu bir sanat olarak ele alırsak gerçekten  her birisinin sanat eseri olduğunu söyleyebiliriz.
Ekin çemberinin aynısı yapilabilirmi ve gece vaktinde aşağıdaki videodan izleyelim,
Ayrıca daha yakından nasıl yapıldığını izlemek istiyorsanız.bkz.[4]



Kaynaklar,
1.http://www.circlemakers.org/
2.video youtube -circlemakers.tv
3.https://en.wikipedia.org/wiki/Crop_circle
4.https://www.youtube.com/watch?v=puDF0hJpzWo&app=desktop
5.https://www.sheldrake.org/files/pdfs/Cropcircles_Michellany.pdf
6.https://en.wikipedia.org/wiki/Rupert_Sheldrake
7.https://www.youtube.com/watch?v=wxLjNfk8DQo
8.https://www.youtube.com/watch?time_continue=90&v=jp2W_CfIR38
9.https://www.youtube.com/watch?v=bZ_B59wLH_I
10.http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/8118257.stm
11.https://www.livescience.com/26540-crop-circles.html
12.https://www.freenet.de/nachrichten/wissenschaft/kornkreise-raetsel-geloest_725012_4702462.html


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !