Muallak Taşı (Hacer-i Muallak) Fizik Kurallarına Meydanmı Okuyor?

0
Bildergebnis für muallak tasi 

Muallak Taşı (Hacer-i Muallak) nedir?
Muallak Taşı, Müslümanların Muhammed'in miraca yükseldiğine inandıkları Tapınak Tepesinin merkezindeki kaya parçasıdır. Yahudiler de kutsal kabul ederler. Yahudiler başlangıç kayası diye adlandırırlar ve Kudüs mabedinin merkezi olan kutsalların kutsalının bu kaya üzerinde bina olduğuna inanırlar. Mesih Dünya'ya indiğinde insanları bu kaya üzerinden tebliğe çağıracağı inanışı da vardır. Müslümanlar kutsal kabul ettikleri bu kaya üzerine Kubbetüs Sahra'yı inşa etmişlerdir. Kanuni Sultan Süleyman döneminde taşın altı duvarla örülmüştür. Bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir.
Müslümanlar için en kutsal ikinci mekandır. Genel olarak Mescid-i Aksa denildiğinde ilk akla gelen yapı üzerindeki altın kubbeli yapıdır. Kubbetüs Sahra Mescid-i Aksa ile bütünleşmiş durumdadır. Ancak Mescid-i Aksa tepenin üzerindeki yerleşkenin tamamına verilen isimdir. Kubbetüs Sahra bu yerleşke içindeki yapılardan biridir. Yapının tam karşısında El Aksa camisi bulunur.
Muallak Taşının bulunduğu tepe üzerinde eskiden Kudüs Tapınağı vardı. Müslümanlara göre mevcut yapılar Süleyman peygamber döneminde inşa edilen yapıların devamıdır. Ancak Yahudiler bu yapıları başka bir yere tahliye ederek ya da imha ederek, eski Mabedin orijinal şekliyle yeniden inşa edilmesi taraftarıdır.[1]
Bildergebnis für muallak tasi 

Hacer-i Muallak Hikayesi
Kubbet'üs Sahra'nın içinde Hacer-i muallak taşı yer almaktadır.  Muallak taşı ; “Havada Asılı Duran Kaya” anlamına gelir. Bu kayanın en geniş yeri 18 metre, en dar yeri ise 13.5 metredir. Kubbet-üs Sahra'nın tam ortasında yer alan bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilir. Kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde boş bir mekandır. İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı Hacer-i Muallak olarak anılmaktadır. Muallak Taşına ilişkin iki rivayet var. Birincisi miraçla ilgili. Denilir ki Hazreti Muhammed miraca yükselirken bu kayaya basar ve kaya onunla birlikte yükselmeye başlar. Hz. Muhammed dönüp kayaya “Dur!” der ve kaya havada asılı kalır ve kıyamete kadar(!) orada asılı kalacağı söylenir. Bir diğer rivayet ise kurban ile ilgili. Rivayet o ki Hazreti İbrahim peygamber oğlu İsmail’i kurban etmek için işte bu kayanın üzerine yatırmış.

Muallak taşı ya da muallak kayasıda denilir. Üzerinde kubbetü's-sahra'nın kurulmuş olduğu taştır. Buraya "Sahratullah" yani Allah'ın kayası da denir. Müslümanlar, yahudiler ve hıristiyanlar için kutsaldır. Yahudiler onu Allah'ın kainatı yaratmaya başladığı nokta olarak görür ve ona kurtuluş kayası derler. Hristiyanlara göre, hz. İsa'nın adalet kürsüsü onun üzerinde kurulacaktır. 

İbrani mitolojisi'nde Yehova'nın dişil formunun nur şeklinde göründüğü iki yerden biri olan kutsal moriah'ın merkezinde bulunan taş. İslam literatüründe hacer-i muallak olarak geçen bu kaya kabala'ya göre Şekinah'ın kendisidir.Yani 3 din içinde kutsal bir yer diyebiliriz.

Muallak Taşı havada durma hikayesi
Hazreti Muhammed miraca yükselirken bu kayaya basar ve kaya onunla birlikte yükselmeye başlar. Hz. Muhammed dönüp kayaya “Dur!” der ve kaya havada asılı kalır ve kıyamete kadar(!)
Ähnliches Foto

Peki  Muallak Taşı (Hacer-i Muallak) havada asılımı duruyor?
Hayır, Muallak Taşı (Hacer-i Muallak) havada asılı durmuyor. 
İddiaya göre ise"Bu bölgeyi daha sonra ele geçiren yahudiler mucizeyi yok etmek adına taşın altını doldurmuşlardır."

Muallak Taşı (Hacer-i Muallak) Fizik Kurallarına Meydanmı Okuyor?
Hayır, Muallak Taşı (Hacer-i Muallak) havada asılı durmuyor. Ve dolaysıyla fizik kurallarına meydan falan okumuyor.İçeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı hacer-i muallak olarak anılmaktadır.Yerçekimi kurallarına ters olan böyle bir durum olmadığı gibi böyle bir mucizede yok.İnternette gördüğünüz havadaki taş resimlerinin hepsi Photoshop`dur.Zaten havada asılı olduğu gösterilen görsellere göre kaya dışarda herhangi bir yerde görülüyor.Halbuki bahsedilen kaya sokakta herhangi bir yerde "dışarda" değil Kubbet'üs Sahra'nın içindedir.
Bu tür saçma sapan hurafeleri, bir takım teknolojik hilelerle ortaya sürmek çok yanlış bir davranıştır.Böyle bir iddianın sadece Türklerde olması ise dahada ilginç.
"Gökyüzünde gezegenler nasıl asılı kalıyorsa bu taşın havada asılı durmasıda normaldir"argümanlarına başvuranların uzaydaki fizik kurallarıyla dünyadaki koşulları aynı zannetmesi fizikten terk olduklarının ispatıdır.Uzaydaki "eylemsizlik" kuralını ve "açısal momentumun korunumu" ilkesini bilmedikleri kesin.

 
Kaynaklar,
1. https://tr.wikipedia.org/wiki/Muallak_Ta%C5%9F%C4%B1
2.Video Youtube - Burak Tur
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !