Whatts App`deki Sanal Prank "Momo"Nedir?

0
 Mit hervorstehenden Augen und gruseligem Lächeln versetzt Momo Kinder und Jugendliche in Angst und Schrecken.

Momo kimdir?
Bir an düşünün.Telefon listenizde olmayan birisi eklemediginiz halde durup dururken size bir mesaj yazıyor.Profil resmide korkunç ve size korkunç videolar yolluyor.
Geri yazarsanız size ses kaydı gönderdiği gibi sizi aramada yapabiliyor.
Reddit`te en çok konuşulan konu bile olmayı başardı. Youtube ve diger internet sitelerindede hit konu olmayı başardı.
Gençler arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyunla olan benzerliği ise endişeye neden oluyor.
 
Reddit’te en fazla okunan haber oldu
Ä°nternet ÅŸu an hızla yayılan Momo’ya ait içeriklerle dolu. Ãœnlü haber sitesi Reddit’te en fazla okunan haber “Whatsapp kızı Momo kim ve nedir?" oldu.[4]
Ãœnlü haber sitesi Momo’yu şöyle açıkladı: "Ä°spanyolca konuÅŸulan ülkelerden birinden bir kiÅŸi, Instagram'dan bir fotoÄŸraf keserek bununla bir Whatsapp kullanıcısı yarattı. Bu numara yayıldı ve temasa geçenlere rahatsız edici fotoÄŸraflar gelmeye baÅŸladı. Bazıları Momo'nun kiÅŸisel bilgilerine ulaÅŸtığını da söylüyor."
 
3 ayrı ülke kodu oyunla entegre edilmiş
Momo, Meksika kodlu telefon numarası üzerinden atılan mesajlara cevap veriyor. Bu oyun hakkında kesin olarak bilinen tek ÅŸey, Japonya(+81), Kolombiya (+52) ve Meksika'da (+57) ülke uzantılı üç ayrı numaranın oyunla iliÅŸkilendirilmiÅŸ olması. Oyunda kullanılan fotoÄŸraflar ise Japonya’da bulunan bir sergiden alınmış. Åžu an Momo olarak tanınan korkunç suratın, söz konusu sergide yer alan bir "kuÅŸ kadın heykeline" ait olduÄŸu belirtildi.


Momo karakteri nerden ortaya çıktı?
Momo karakterinin profil resmi Japonya`daki bir firma olan "Link Factory" ye ait bir heykel.2016 yılından beri Tokyo`daki bir resim galerisinde bulunuyor.[1]

head eye
Orjinal resimde Momo`da kuş ayakları mevcut.
İnternette yayılması Temmuz`dan itibaren "knowyourmeme"den başladı.Buna paralel olarak cep telefonlarından sosyal medyalara yayıldı.Numara Japonya`dan telefon numarası.
Hakkında çoğu ülkelerde videolar ve konusma kayıtları yayınlanıyor.Bunların hangisinin gerçek olduğu maalesef ayırt edilemiyor.
Momo`nun farklı numaralarla iletişime geçtiğini söyleyenlerde mevcut.Orjinal bilinen Momo`nun en son çevrimiçi olduğu gün ise 11.07.2018

 

Momo Almanya`da tekrar ortaya çıktı
Momo bu defa Almanya`da mesaj zinciri ile ortaya çıktı.Kullanıcılara gönderilen mesajda"Merhaba.Ben Momo.Ben 3 yıl önce bir araba çarpması sonucunda öldüm.Gece 00.00 da sen uyurken odanda ayakta karşında durmamı ve uyurken seni izlememi  istemiyorsan bu mesajı 15 kiÅŸiye gönder. "
Bu mesajı göndermemek ölüm manasına geliyor.Kolunun ve bacağının kesilmesiylede tehdit ediliyor.
Bu mesajların kurbanlarından 1 taneside Almanya`da Tv moderatorluğu yapan Eva Grünbauer`in kızı.[3]

Tehlikeler nelerdir? 
Akıllardaki en büyük soru ise Momo oynamanın tehlikeleri neler? Oyunun yayılmaya başladığı ülke olan Meksika güvenlik birimleri bu oyunun tehlikelerini sıraladı.
Buna göre;
  1. Kişisel bilgileriniz ele geçirilebilir
  2. Şiddeti öven bir dil kullanılıyor ve şahısları intihara sürüklüyor
  3. Kullanıcıları tehdit ve taciz ediyor
  4. Oyunu oynayanlardan zorla para elde edilebiliyor
  5. Oyuna katılanlar, depresyon ve kaygı ataklarına kapılabiliyor 
Nasıl tanınıyorlar?
 Günümüzde bu tür olaylar tanıtmak ve yaymak çok kolay.Sosyal medyaları kullanarak tanınmanız kolaydır.Facebook,Twitter,Instagram,Reddit,Youtube gibi siteleri kullanarak haberlere konu olabilirler. Zaten iddilara göre  her ÅŸeyin bir Facebook sayfasında baÅŸladığını, bir grup insanın yabancı bir numarayı aramak konusunda birbirlerine meydan okumaya baÅŸladıkları ÅŸeklinde.Bunu baÅŸlatanın kendisi veya arkadaÅŸlarının olmadığı ne malum?Böylelikle herkesin dikkatini oraya vermeyi saÄŸlıyor olabilirler.
Hangi numaralar? 
  • +573135292569
  • +81345102539
  • +5226681734379
Peki kim ve neden yapıyor?
Korkutma amaçlı değilse , şantajla para kazanmak söz konusu değilse veya tanınıp şöhret olma peşinde değilse geriye kalan muhtemelen Satanist inanca sahip olup kurban arayan yada psikolojik sorunları olan kişilerin yaptıkları olay.Sadece korkutmak ve eğlence amaçlarıda olabilir.
Bize ulaşırsa ne yapmalıyız?
Çocuklarımızı bu konuda mutlaka bilinçlendirelim.Böyle bir durumda kesinlikle cevap yazmayın.Whatts app`inizden ve telefon rehberinizden yasaklayınız.Çözüm getirmesse Polise başvurabilirsiniz.Telefonunuzu gece uçak moduna alırsanız yine size ulaşamaz.Sizlere ulaşan Momo olayını bilen ve kendisini sahte Momo yapan ve korkutmak isteyen biriside olabilir.


Kaynaklar,
1.https://www.instagram.com/j_s_rock/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control
2.https://knowyourmeme.com/memes/momo
3.https://www.abendzeitung-muenchen.de/inhalt.kettenbrief-verbreitet-angst-gruselfratze-momo-bedroht-kinder-auf-whatsapp.c8f1c222-75ee-4dd3-b09b-08fc2d7d4c1b.html
4.https://www.reddit.com/r/OutOfTheLoop/comments/8ydfhp/who_and_what_is_the_momo_whatsapp_girl/


Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !