Gece Ve Sabah Ereksiyonları Neden Olur?

0
Bildergebnis für sabah ereksiyonu 
Gece Ve Sabah Ereksiyonları Neden Olur?
1.Gece ereksiyonları cinsel uyarılmaya bağlı değildir, ancak uyku sırasında (REM periyodunda) rüya aşamasındadır. Nabzı ve nefesi hızlandırır ve sıklıkla cinsel olmayan rüyalarda bile ereksiyon olur. Bir gece boyunca saat beşe kadar ereksiyon yaklaşık 45 dakikaya kadar sürebilir.Sabah ereksiyonu "halk arasında ise sabah sırığı", gecenin son ereksiyonudur. REM periyodunun süresi ve sayısı sabah uyanana kadar artar. Bu nedenle sabah ereksiyon ile uyanma olasılığı daha yüksektir. Uyku sırasındaki ereksiyonlar sırasında genellikle boşalma olmaz, uzun bir süre (mastürbasyon veya cinsel ilişki yoluyla) gerçekleşmemişse, aynı zamanda (gece boşalması)da olabilir. [1]
Sabah ereksiyonlarının sebebi, cinsel uyarılma ile alakalı değildir.Yani +18 rüyalar veya cinsellik düşünmek ile alakalı değildir.
Tüm erkekler, hatta cinsel ereksiyona sahip olmayanlar bile, uyku sırasında, hatta bebeklerde veya yaşlılarda normal ereksiyonlar yaşayabilirler. Sağlıklı bir insan geceleri bir ila beş ereksiyon arasında gerceklesebilir ve her biri 15 dakika ile 45 dakika arasında sürebilir. REM periyodunun sayisi ve süresi sabaha kadar artar ve derin uyku periyodu sabaha doğru azalir. Bu nedenle, sabah uyandığınızda veya uyandığınızda, bir ereksiyon olasılığının, gecenin ortasında uyandığınız zamankinden daha yüksek olduğu görülür.

REM uyku periyodunda vücut kasılmaya başlar bu kasılmalardan penis de etkilenir ve REM devresinde sert kalır duruma bağlı olarak ejakulasyon da olabilir. Uyanmadan önceki son REM evresinde kasılan penis uyanma sırasında da genelde sert bir şekilde kalır. 
Bazı doktorlar buna penisin "Power on self test" evresi denir yani vücudun çalışmaya başlamadan önceki fonksiyon testi. [2]
İlerleyen yaş ile birlikte sabah ereksiyonları azalır. 
 Bildergebnis für sabah ereksiyonu
2. Dolu Bir İdrar Torbası
Sabah “sertleşmesi” kesinlikle bir rahatsızlık olarak düşünülmemelidir; çünkü bu durum erkeğin uyku anında ürinasyonu (idrar atımı) engelleyen fizyolojik bir faydadır. Gece boyunca idrar birikmesi, idrar torbasının dolmasına sebep olur. İdrar, üretraya (idrar atılan yol) doğru doldukça, penis tıkalı hale gelir ve bu durum da sıklıkla penisin sertleşmesine, erekte olmasına sebep olur. Dolu bir idrar torbasının verdiği rahatsızlık hali herhangi birisini derin uykudan bile uyandırabilir, fakat yüzüstü yatan ve yatağa doğru erekte olan bir erkeği düşünün. Bu durum idrar torbasına fazladan bir baskı oluşturacak, kişiyi uyanmaya ve idrar torbasını boşaltmaya zorlayacak.

Kadınlarda olurmu?
Kadınlarda vajinal heyecan (vajinanın nemlendirilmesi, klitoris ve labia şişmesi) nedeniyle REM uykusu sırasında ereksiyon yaşarlar .Bu uyanma sırasında daha az belirgin olur ve bu nedenle az bilinen bir durumdur. 

Bu durum normalmidir?
Biyolojik saat ile ilgili birşey olsa gerek; beden dinlenmiş, dinç ve hazır oluyor.Bu durumu sürekli yaşıyor iseniz ve hastalık boyutunda ise vaziyete uygun kıyafetler giymelisiniz.

Sonuç olarak sabah ereksiyonu bir nevi biyolojik mekanizmaların gerçekleştirdiği gece REM periyodu döneminde yaşananların sona kalan ve görebildiğimiz son görüntüsüdür. Yaşananların izidir bir nevi.
 
Kaynaklar,
1.https://en.wikipedia.org/wiki/Nocturnal_penile_tumescence
2.https://health.howstuffworks.com/sexual-health/male-reproductive-system/erection-self-test.htm 
3.Video-Asapscience-https://www.youtube.com/watch?v=D1et5NgT6bQ
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !