Kehanet Gerçekmidir?

0
Bildergebnis für medyum 
Kehanet nedir?
Kehanet deyince ilk aklımıza Nostradamus ve kahin baba Vanga gelir.
Günümüzde ise medyumlar Para karşılığında veya karşılıksız olarak farklı metodlar kullanılarak gelecekte yaşanılacaklarla ilgili bilgi vermektir.Genelde medyumlar aracılığıyla yapılan bu kehanetlerde para,aşk,iş hayatı ve saglık konuları ağırlıkla merak edilen konulardır.
Medyumların farklı yöntemleri vardır.Bunlar Astroloji,el okuma,kahve falı,tarot,kristal küre,rüya yorumu gibi yöntemlerdir.

Yunan mitolojisinde anlatımı şöyle;
Zeus, rahipleri tarafından havaya fısıldayarak sorulan sorulara, kutsal meşe ormanında bulunan ağaçların yapraklarının hışırtısı ile cevap verir, rahipler de ağaçlardan gelen hışırtıları yorumlayarak gelecek hakkında bilgiler edinirlermiş. [1]

Bilimsel yorumu
Evrenin, bir ana senaryo üzerine oturtulmuş sınırlı olasılıklar bütününden oluşan bir program olduğu, ve bu senaryoya ilişkin tüm kodların da programın içinde halihazırda bulunduğu varsayıldığında, programın içindeki botların zaman zaman bu kodları deşifre etmesinden ibaret olan hadisedir.

Medyumların doğaüstü yetenekleri  varmıdır?
Çoğu medyum, insan bilgisi yani psikolojisini iyi bilen ve sezgilerinin gücüne dayanır. Her insanın bu yetenekleri vardır, ancak medyumlarda bu dahada fazladır. Genelde, medyumlar hilelerle çalışırlar ya da tahmini kehanetler söylerler. 

Peki medyumlar hangi yöntemleri kullanırlar?
1.Hot Reading:
Burada medyum, randevu öncesi müsteri hakkında bilgi edinir. Randevu alırken isim, doğum tarihi ve ikamet yeri gibi bilgiler istenir, bu da arama motorları ve sosyal ağlar aracılığıyla çok fazla bilginin araştırılabileceği anlamına gelir. Bu bilgiler ile mantıksal  baglanti olusturulur ve kehanet bağlamında senaryo serpiştirilir: Eğer müşteri boşandığında, "aşkta büyük talihsizlik yaşadınız " Tavsiye isteyen kişi dul kalmışsa, "ciddi bir kayıp yaşadınız" denilir.
Bildergebnis für medyum

İnsan profili: 
Burada, medyum müsteriyi yakından gözlemler ve belirli kategorilere ayirarak  yaş, cinsiyet, saç modeli ve kıyafet gibi özellikleri kullanır. İstatistiksel olasılıklara bağlantılı olarak, kişi ile ilgili mantık yürütmek ve tahminler türetmek oldukça olasıdır. 

İnandırıcılık:
Konuşmada medyum müsterinin sözel ve vücut dilini,yüz ifadelerini analiz eder: medyumun müsteriyi dinlerken başını sallaması , onaylayıcı gülümsemesi ya da şaşkın bir yüz ifadesi, medyumun bilgili izlenimini yaratmasına yardımcı olur. Müşterinin reaksiyonları kendini zaten ele verir.

Barnum effect(Forer etkisi): 
(P. T. Barnum'un gözlemlerinden sonra Barnum Etkisi olarak da adlandırılmıştır) bireylerin, özellikle kendileri için hazırlanmış gibi görünen ama aslında büyük çoğunluktaki insanlara uyacak kadar genel ve belirsiz kişilik betimlemelerine yüksek puan verme eğilimlerini anlatan bir gözlemdir. Bu etki, astroloji, grafoloji, falcılık ve kişilik testlerinin bazı türleri gibi yaygın olarak kabul görmüş inanış ve uygulamalar için kısmen açıklama getirmektedir.
Bununla ilgili ve daha genel bir etki ise kişisel onaylamadır.[5]
Kişisel onaylama, birbiriyle alakası olmayan ya da tamamıyla rastsal olan iki olay, bir inanış, beklenti ya da hipotez bir ilişkilendirmeye ihtiyaç duyduğundan dolayı, ilişkiliymiş gibi algılanması durumudur. Bundan dolayı insanlar, kendi kişiliklerini algılayışlarıyla, burçlarının gösterdikleri arasında ilişki kurmaya yatkındırlar. 

Medyum Birçok insan için geçerli olan cümleleri kullanarak tavsiyelerde bulunur .Örnek "Çocuklarınızın mutluluğu için her şeyi yaparsınız!" ya da “Tam olarak ne istediğini biliyorsun, ama bazen nasıl yapılacağından emin değilsin” ya da “aşkın mutluluğunu ve sağlığını istiyorsun!” Hemen hemen herkese geçerli olan sözler. 
 
 
Bilinen doğaüstü yetenekleri olan medyum varmı?
Bu zamana kadar bilinen doğaüstü yetenekleri olan medyum bulunmuyor.James Randi
James Randi Eğitim Vakfı'nın kurucusudur. Randi'nin eğitim kurumu herhangi bir paranormal, doğaüstü veya okült bir güce sahip olduğunu bilimsel testler altında kanıtlayan kişiye 1 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştır. Bugüne kadar bu ödülü kazanabilen kimse olmamıştır. Bu konuda makalemizde mevcuttur.bkz.[6]

Almanya`da medyuma 35.000 euro ödeyen bir müşteri,medyumun 6723,50 euro daha talep etmesiyle mahkemelik olmuştu.Bu konu ve büyü hakkındaki makalemiz için.bkz.[7]

 
CIA`de medyumları test etti
Ünlü fizikçilerden Michio Kaku bir röportajında CIA`in medyum testlerinin basarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.Muhtemelen geleceği bilen medyumlar veya diğer ülkelerin sırrını açıklayabilecek bir medyum bulunmaz bir nimet olurdu.Ama maalesef bu olmadı.Michio Kaku isim vermesede en ünlü medyumlar olduğu kesin.Videosu en altta.

Fizik ne diyor?  
Michio Kaku gibi en ünlü fizikçilerden Stephen Hawking`de zamanda yolculuğun imkansız olduğunu belgeselde açıklamıştı.[9]
Cern`de çalışan ünlü fizikci Kerem Cankoçak: "Astroloji tamamen saçma birşey"demişti.[10]
NASA`da astroloji ile dalga geçmişti.
NASA’nın tartışmalara konu olan yazısında, Dünya’nın yörüngesel salınımının değişmesinin astroloji ile ilişkisi adım adım anlatılıyor. ‘Astroloji Bilim Değildir’ başlığıyla başlayan yazı, NASA’nın astronomi bilimi üzerine çalıştığını, astrolojinin ise bir bilim olmadığını ve bilim insanlarının pek çok ışık yılı uzaklıktaki yıldızların, insanların günlük hayatları üzerinde bir etkisi olmadığını ifade ettiklerini anlatıyor.[11]

Sonuç olarak geleceği bilen bir medyum olsaydı,medyumlukla küçük paralar kazanarak hayatını sürdürmez aksine Loto veya iddaa`daki futbol müsabakalarının sonuçlarını önceden bilip zengin olurdu.Sadece bu argüman bile yeterlidir.Medyumlarin elinde zaman makinesi olmadiği gibi fotonun üzerine binip geleceğe gidecek bir medyumda henüz bulunmuyor.

 
Kaynaklar,
1.https://en.wikipedia.org/wiki/Dodona
2.https://www.runen-wahrsagerin.de/
3.https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_reading
4.https://en.wikipedia.org/wiki/Barnum_effect
5.Marks, David F (2000). The Psychology of the Psychic (2 bas.). Amherst, New York: Prometheus Books. s. 41.
6.https://cernbilim.blogspot.com/2018/04/randi-vakf-1-milyon-dolar-para-odulu.html
7.https://cernbilim.blogspot.com/2018/06/buyu-ve-sihir-gercekmidir.html
8.Video-Michio Kaku-https://www.youtube.com/watch?time_continue=499&v=h3NB6r8_E2Q
9.Video-National geographic-https://www.youtube.com/watch?v=YBdtpOu2Myk 
10.Video-https://www.youtube.com/watch?v=pTM3XZ425Cc
11.https://teyit.org/nasanin-aciklamalari-arasinda-burc-degisikligi-yer-almiyor/
12.https://spaceplace.nasa.gov/starfinder2/en/
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !