Titu Olayı ve Reenkarnasyon Gerçekmi?

0
Ölümden Sonra Yeni Bir Hayat Mümkün mü? Şaşırtıcı Örnekler ve Tüm ...
Reenkarnasyon nedir?
Reenkarnasyon veya ruh göçü, ruhun sürekli olarak tekrar bedenlendiğine inanan spiritüalistlerin bu olaya verdiği addır. Reenkarnasyon kavramı Asya dinlerindeki tenasüh kavramından biraz farklı olmakla birlikte, benzerlik arz eder. Günümüzde ruh göçüne inanan insanların sayısı bir milyarı aşmaktadır.[1] 
(Hindular, Jainistler, Vikanlar, Kaodaistler, Ekistler, deneysel Spiritüalistler vs.) Ayrıca Dürzîlik ve Nusayrîlik gibi Orta Doğu'da yayılmış bazı dinlerde de bu inanış mevcuttur.
Ruhun, birbirini izleyen bedenlerde belirli aralıklarla tekrar tekrar ortaya çıkması. Mısır`ın, Yunan ve Roma çoktanrıcılığının, Budizmin, şamanizmin, Sufizmin ve daha bir çok eski inancın merkezinde bulunmaktadır.[8]
İan Stevenson araştırmaları
İan Stevenson adında bir psikiyatr konuyu incelemiştir. İnceleme sonuçlarını da yayınlamıştır.[9]
Virginia Üniversitesi’nden prof. İan Stevenson tarafından, yirmi açık reenkarnasyon vakası ve reenkarnasyon ve biyoloji adlı kitaplarda anlatılmıştır. Prof. Stevenson 40 yılını, geçmiş yaşamlarını hatırlıyor gibi görünen çocukları incelemeye adadı. Yaklaşık 1000 çocuk üzerinde incelemelerde bulundu.
Prof. Stevenson her vakada çocukların raporlarını metotlu olarak belgeledi. Böylece, çocukların anlattıkları ile ölen kişilere ait olguların paralellik göstermekte olduğunu doğrulamayı başardı. Aynı zamanda söz konusu ölen kişilerde ölüm ve yaralanmaya yol açmış yara izlerinin söz konusu çocuklarda doğum işareti ve doğum kusuru olarak belirmiş olduğunu, otopsi fotoğrafları gibi tıbbi kayıtlarla doğruladı. Prof. Stevenson’un yardımcılarıyla bilimsel anlamda son derece titiz bir şekilde incelediği bu vakalarda, geçmiş yaşamlarını (reenkarnasyonlarını) hatırladıklarını söyleyen bütün çocukların iddiaları araştırılmış ve hepsi doğrulanmıştır.
İncelemelerini genellikle reenkarnasyona inanılan ülkelerde sürdürmüş, yayımlanan son kitabında ise batı’da rastladığı 6 vakayı sunmuştur. Stevenson tarafından belgelenmiş tipik bir vakada, Beyrut’taki bir çocuk 25 yaşında bir motor tamircisiyken plaj yolu üzerinde hız sınırını aşmış bir arabanın çarpmasıyla ölmüş olduğunu anlatmaktaydı. çeşitli tanıklıklara göre, çocuk sürücünün adını, kazanın tam olduğu yeri, motor tamircisinin kızkardeşlerinin, anne ve babasının, kuzenlerinin ve birlikte ava gittiği arkadaşlarının adlarını veriyordu. Vaka doğrulandı, çocuk söz konusu motor tamircisinin ölümünden birkaçyıl sonra doğmuştu ve çocuğun ailesinin ölen adamla görünür hiçbir irtibatı yoktu.
Bildergebnis für reenkarnasyon
Titu Olayı
1990 yılında İngiliz bbc televizyonunda yayınlanan bir belgesel ile duyulan bu olay reenkarnasyonun en büyük kanıtlarından biri olarak gösteriliyor.
Hintli bir çocuk olan Titu 2,5 yaşındayken ailesine önceki yaşamından kesitleri ve Agra şehrindeki eski evini anlatmaya başlar.
Anlattıkları şeyler arasında önceki hayatında bir radyo dükkanında çalışması, adının Suresh Verma olması ve hatta Uma isimli eşinden de 2 çocuk babası olması gibi ilginç detaylar da vardı.
İlk zamanlar pek ciddiye alınmasa da Titu’nun bir gün silahla vurularak öldürüldüğünü ve cesedinin yakılıp nehre atıldığını söylemesi ailesini korkutmaya başlamıştı.
Ailesi Titu’nun söylediklerini araştırması için abisini olayı detaylıca araştırması için Agra’ya yollar. işte tüm hikaye de bundan sonra başlar.
Abisi Agra’ya ulaştığında Titu’nun söylediklerini araştırırken Uma isimli 2 çocuk sahibi dul bir kadının ilettiği Suresh radyo isimli bir dükkan görür.
Abisi olayları Uma’ya anlattıktan sonra ise Uma hemen çocuğu görmek ister. Titu bunun üzerine Agra’ya gelir. Geldiğinde ilginç bir şekilde iki çocuğunu da hemen tanır.
Hatta radyo dükkanındaki küçük değişiklikleri bile fark etmiştir. Uma’ya önceden gittikleri bir panayırı anlatır ve evlerinin bahçesine gömdükleri altınlardan bahseder.
Otopsi raporlarına bakıldığında önceki hayatında sağ şakağından vurulup öldürüldüğü ve kurşunun kafasının sol tarafından çıktığı yazılıydı. Bunun üzerine Titu’nun saçları canlı yayında tıraş edilir.
Kurşunun çıktığı kısımda 2 yara izi olduğu canlı yayında ortaya çıkan titu tüm dünya basınını şoka sokar.
Titu bunca şeyin üstüne Agra’daki bir mahkemeye cinayetin başka ayrıntılarını da anlatır ve savcıları davayı yeniden açmaları için ikna eder. Titu’nun verdiği bilgiler sonrasında ise Suresh’in katili cinayeti itiraf eder ve olay çözülmüş olur.
Bu olay hala tüm dünyada reenkarnasyonun en önemli delili olarak gösterilmektedir.[10]

Bildergebnis für reinkarnation
İslam’da ruh göçü
Kıyamet kavramını kabul eden diğer tek tanrılı dinlerde olduğu gibi, İslam’da da genel olarak ruh göçü kavramı yoktur. İslâm'da tenasüh olmadığını savunanların argümanları şu âyetdir:
"Nihâyet onlardan birine ölüm gelip çattığında der ki, Rabbim beni geri gönder! Ta ki boşa geçirdiğim dünya hayatımda artık iyi ameller işleyeyim. Hayır! O, söylediği boş bir lâftan ibarettir. Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır.”(Mü’minûn, 23/99-100)
Dinde olsaydı ilk soru"hangi bedeninle yargılanmak isterdin?"olurdu.Ayrıca ruh göçü gerçek ise en çok aranılacak ruh yaratılışçılar ile evrimciler arasında tartışma sebebi olan ilk insan Adem konusu olurdu.
Reenkarnasyon meselesinin dinlerdeki şehitlik konusu ile benzerligi mevcut.Savaşlarda ölenlere şehitlik ünvani verilir.Ve onlara cennet vaat edilir.Burdada insanlara ölümsüz bir hayat vaat ediliyor.Sonsuzluk ve "Game over"olmayacak insan.
Nobel ödüllü RNA bilgi transferi bağlantısı
1989 yılında, biyokimya nobel ödülü, Yale Üniversitesi profesörlerinden Sidney Altman[2
ile Colorado Üniversitesi’nden prof.dr. Thomas R. Cech[3]'e verildi.
Yaptıkları çalışma ile, rna dizinleri ile, alt beyne atalardan gelen genetik bilgi şifrelerinin geçtiği ifade edildi. Bireyler üst beyinde depoladıkları bilgileri bir sonraki kuşağın alt beyinlerine bilgi olarak aktarıyorlardı. bu noktadan hareketle, alt beyinlerimizde, milyonlarca yılın bilgi şifreleri ve birikiminin bulunduğunu görmek inanılmaz bir düşünce gibi geliyor. Ama bu tamamen gerçek.[4-5]
Rna dizinleri ile, alt beyne atalardan gelen genetik bilgi şifrelerinin bazı insanlarda açığa çıkıp hatırlanmasıyla oluşan yanılsama diyebiliriz. 
Ekminezi
Hipnozla geçmiş yaşamlara dönme seansları yapanlar bile var.Bilindiği gibi bir insan eğer kendisi istemezse veya inanmazsa hipnoza giremez. 
Ekminezi, hipnoz veya psikolojik ayrışma yöntemi dediğimiz bir teknikle  kişinin  içinde bulunduğu yaşamdaki veya geçmiş yaşamlarındaki  (Reenkarnasyonlarındaki) izlenimlerin tekrar canlanmasına ve bunu sağlayan yönteme verilen addır. Yöntem, reenkarnasyon olgusunu kabul etmeyen kimilerine bilimsel gelmese de, günümüzde "past-life regression" adı altında psikoterapide psikoterapist doktorlar tarafından , çeşitli  üniversitelerdeki parapsikoloji kürsülerinde  parapsikologlarca ve özellikle ABD'de yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. A.B.D.’li  psikolog Helen Wambach bu yöntemi 1088 süje üzerinde uygulamıştır.[6]
Eş ruhların Dansı adlı kitabında yıllardır Ekminezi seansları  yaparak Reenkarnasyon, geçmiş hayatlar ve eş ruhların ilişkilerini inceleyen Dr. Brian L. Weiss'da  oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir.[7]
Hipnoz sırasında geçmiş yaşam diye görülen şey aslında kişinin yıllar yıllar önceki dedelerinin, atalarının deneyimlerini ve gözleriyle gördüklerini görmesi muhtemeldir.Zaten önceki hayatlarında bir hayvan veya bitki olduğunu iddia eden görülmemesi bunu doğrular nitelikte.
Enerjinin Korunumu argümanı
Enerjinin kaybolmaması bir şeyi kanıtlamaz. Enerjinin kaybolmaması gibi entropi'nin de olmaması lazım ki o enerjinin yapısı bozulmasın. Yapısı bozulursa ruh dediğiniz şey de yapısı bozularak taşınır.
Paradoks halini bile alabilir
Dedenizin ruhu sizin çoçuğunuzda ortaya çıkarsa yeniden dünyaya gelmek kavramı kendisiyle çelişen paradoksal bir kavram olur. şöyle ki; eğer dede durmadan dünyaya geliyorsa, dünyada hep bulunuyordur. Bu durumda dünyaya gelmek kavramı doğru bir kullanım olamaz. Olsa olsa paradoks olur.Yeni bir dede paradoksumuz oldu.
Matematiksel hesap yapalım,
Diyelim ki sene 1000. Dünya nüfusu 1000 kişi.Şimdi yıl 2018 dünya nüfusu 7 milyar.Yeni ruhlarmı oluştu?Gezen şanslı belirli ruh sayısımı var?
Bildergebnis für reinkarnation
Sorular
Bedenin hiçbir öneminin olmadığı bir reenkarnasyon algısında, önceki bedende meydana gelen herhangi bir değişiklik, neden ruhun sonraki beden durağında da olsun ki?Reenkarnasyonda ruh yeni bir bedende tekrar dünyaya gelir.Dolayısıyla "Bak şuramdaki doğum lekesi, önceki hayatımda aldığım yara yüzünden"demek hangi mantıkla açıklanır.
Türkiye`de genelde güneydeki bir çok ilde bu tip olaylar çok fazla konuşulur ve yaşandığı iddia edilir.Zira Yarsanizm’de ruh göçüne bakarsak,
Kürt ezoterizminde reenkarnasyonu kabul eden metinler bulunmaktadır. Örneğin, İranlı sufi üstadı Bahram Elahi, Kemâl Yolu eserinde kişinin ruhsal tekâmül yolundaki kurtuluşa ermesi için yaklaşık 50.000 yıl boyunca çeşitli bedenlerde reenkarne olması gerektiğini ifade eder. 

Hindulardada çok rastlarız böyle olaylara.Öyleki The Simpsons'ta hafızalara kazınan bir replik var: "Bir Hindu'yu asla öldüremezsin!!"
Misal Hatayda reenkarnasyona inanan insanların yaşıyor olması inançlarıyla doğru orantılı olarak benzer vakaların yaratılmasına neden oluyor.Dedelerimizin yıllarca anlattığı cin hikayelerini bugün bizlerin yaşamıyor olması gibi.
Yasayı bırakıp yasa-koyucuya inanmak gibi bir şey reenkarnasyon; kişi tek başına, oturduğu yerden bir zamanlar öldüğüne ve sonra yeniden doğduğuna inanıyor, bunun tekrarlanacağını biliyor olması uyuşturucu görevi görüyor.
Dünya haritasına doğudan batıya doğru çizsek,Platon'da, Pythagoras'ta, ilk hıristiyanlarda, Gnostiklerde, Origen Adamantius'ta, Plotinus'ta, Neoplatonistlerde beliren reenkarnasyon düşüncesi büyük ölçüde doğudan batıya kültür-inanç entegresi olarak yorumlanabilir.
İnanç boyutunda ele alırsak Ahiret kavramının oluşamadığı daha eski ve ilkel inançlarda ruhun gönderileceği bir yer bulunamadığı için tekrar dünyaya gelmesi, re-enkarne olma yani yaratılmanın tekrarı denilebilir.
İşçiyi, köylüyü krala, prensese çeviren zihinsel ödül.
Fantastik düşünürsek Hitler'in bir yahudi, Papa'nın bir ateist,bir erkek porno yıldızının önceki -sonraki hayatında kadın veya eşcinsel olma ihtimalleri  muhtemel.Kan davalısının ruhunun taraf değiştirmesi gibi.

Ruhun Bedenler Arası Yolculuğu: Reenkarnasyon – dergiCE.com 
Sonuç olarak,
Binlerce yıl önce yaşamış insanların nöron hücrelerini oluşturan atomlar ve proteinler sayesinde, rna dizinleri ile alt beyne atalardan gelen genetik bilgilerin bazı insanlarca hatırlanması sonucu ortaya çıkan bir durumdur.
Bilindigi üzere doğada hiçbir şey kaybolmadığı için yüzyıllar sonra aynı moleküller, atomlar vs. tekrar birleşebilmekte ve aynı anıyı kodlayabilmektedirler. Bu durumda insan, daha önceden yaşadığını iddia edebilir.
Bu olaylar çoğunlukla Reenkarnasyona inanılan coğrafyalarda gerçekleşiyor.Bir şeye yeterince fazla inanıp, üzerinde kafa patlatırsanız sanrılar görmeye başlarsınız.Bu zamana kadar ölüpte yıllar sonra dirilen olmamıştır.İnsan bedeni öldükten sonra mikroorganizmalar, böcekler, çürükçüller tarafından mideye indirilir. Bu sindirimden kaynaklanan gazlar açığa çıkar. Azotu bitkiler alır, bağlayıcı bakteriler alır, azot döngüsü, karbon döngüsü derken dünya üzerinde zaten bir yerlere karışır. Bu da enerjinin farklı formlara dönüştüğünü gösterir. İnsan vücudu öldükten sonra farklı bir enerji açığa çıktığı iddia ediliyorsa bu enerjininde de farklı bir formda tekrar hayat bulduğu iddiası varsa bunun nasıl bir enerji olduğunu da tanımlamaları gerekir.Bu mantıkla gidersek eğer azot bağlayan bakteri olarak geri dönme şansımız da olabilir. En kötüsü de anoksik şartlar ve anaerobik şartlar altında yaşayan bakterilere dönüşme.İnsan vücudu öldükten sonra özel bir enerji formu çıktığına dair herhangi bir kanıt yoktur.Bedenden bağımsız bir bilinç kanıtlamadıkça metafizik bir konu olarak değerlendirilecektirKimisi yalancı,kimisi inanctan sanrılar görmeye başlar,kimisi ölümün son olduğunu kabullenemez,kimiside rna dizinleri ile alt beyne atalardan gelen genetik bilgilerdir.Tek gerçek ise Reenkarnasyon bilimsel olarak  ispatlanamamıştır.

Kaynaklar
1.http://www.sacred-texts.com/neu/poe/poe20.htm
2.https://en.wikipedia.org/wiki/Sidney_Altman
3.https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Cech
4.https://www.nobelprize.org/prizes/chemistry/1989/cech/auto-biography/
5.https://www.nobelprize.org/prizes/chemistry/1989/altman/facts/
6.https://www.amazon.com/Life-Before-Helen-Wambach/dp/0553254944
7.https://www.amazon.de/gp/product/3442217512?tag=medimops-21
8.https://tr.wikipedia.org/wiki/Reenkarnasyon
9.https://en.wikipedia.org/wiki/European_Cases_of_the_Reincarnation_Type
10.https://www.youtube.com/watch?v=1sxA2xHHStg
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !