Cern`deki Hint Shiva Tanrısı Kimdir?

0
https://environmentalarmageddon.files.wordpress.com/2010/11/cern_shiva.jpg
Cern`deki Hint Shiva Tanrısı Kimdir?
Şiva (ya da Siva), Hindu panteonundaki en önemli tanrılardan biridir; Brahma[2] ve Vişnu[3] ile birlikte Hinduizm’in kutsal üçlüsünün (trimurti) bir üyesi olarak kabul edilir. Karmaşık bir karakterdir; iyiliği, cömertliği temsil edebildiği ve koruyucu olarak hizmet edebildiği gibi habis ruhlara, hayaletlere ve vampirlere liderlik etmek, hırsızların, zalimlerin ve dilencilerin efendisi olmak gibi karanlık bir yönü de vardır. Ayrıca, zaman ile ilişkilendirilir özellikle de her şeyin yok edicisi olarak. Bununla birlikte Şiva, yaratılışla ilişkilidir. Hinduizm’de, evrenin bir döngü içinde (her 2.160.000.000 yılda bir) yenilendiği düşünülür. Şiva, her döngünün sonunda evreni yok eder ve yeni bir yaratılışa olanak verir.[1]
Şiva ayrıca, kusursuz mutluluğu bulmak için her türlü haz ve zevkten kaçınıp daha çok meditasyona yoğunlaşan büyük bir sofudur. Şaivizm (Shaivism) mezhebinin en önemli Hindu tanrısı, Yogi’lerin ve Brahman’ların efendisi ve Vedaların[4], yani kutsal metinlerin koruyucusudur.
Bildergebnis für shiva 
Şiva, Parvati ve Ganeşa Mitolojisi
Şiva’nın eşi Parvati, çoğu kez Kali[5] ve Durga olarak vücut bulmuştur. Aslında tanrı Daksha’nın kızı, Sati’nin (Dakshayami) reenkarnasyonuydu. Daksha, Sati’nin Şiva ile evliliğini onaylamadı hatta daha ileri giderek Şiva dışındaki bütün tanrılara özel bir kurban töreni düzenledi.Bu aşağılama üzerine öfkelenen Sati, kendini kurban ateşine attı. Şiva, bu trajediye dayanamayıp saçından yaptığı, töreni darmadağın eden ve Daksha’nın başını uçuran iki şeytanı (Virabhadra ve Rudrakali) yaratarak tepki verdi. Diğer tanrılar şiddeti sona erdirmesi için ona çağrıda bulundu, Şiva razı oldu ve Daksha’yı bir koç (ya da keçi) başıyla birlikte hayata döndürdü. Sati ise nihayetinde sonraki hayatında Parvati olarak reenkarne oldu ve Şiva ile tekrar evlendi. 
Şiva ve Parvati’nin tanrı Ganesha diye bir oğulları oldu. Bu çocuk aslında Parvati’ye eşlik etmesi ve Şiva meditasyon gezilerindeyken onu koruması için toprak ve çamurdan yaratıldı. Fakat Şiva bir gün geri döndü ve çocuğu Parvati’nin banyo yaptığı odayı korurken buldu ve kim olduğunu sordu.Çocuğun oğlu olduğuna inanmayan ve onu saygısız bir dilenci gibi düşünen Şiva, çocukla dövüşen Bhutaganas şeytanlarını çağırdı ve Maya’nın görünüşüne bürünerek en sonunda dikkatini dağıtmayı başardı, Ganesha bu güzelliğe hayran oldu ve şeytanlar onun başını kestiler. Kargaşa halindeyken, Parvati banyosundan aceleyle çıktı ve oğlu öldürüldü diye haykırdı. Hatasını fark eden Şiva çocuğu tekrar bir bütün hale getirebilmek için yeni bir baş getirtti fakat en yakında bir fil kafası vardı. Ve böylece Ganesha, Fil-başlı tanrı doğdu. Şiva’nın diğer oğulları Skanda ya da Karttikeya savaş tanrısı ve Kuvera da hazine tanrısıdır. 
Vişnu, üç eşi; Lakshmi (iyi talih tanrıçası), Saraswati (bilgelik tanrıçası) ve Ganga arasındaki sürekli kavgalara dayanamadığı için, Ganga[7] (Ganj nehrini temsil eden tanrıça) Vişnu tarafından Şiva’ya verildi. Ganga’nın yeryüzüne düşüşünü hafifletmek ve böylesine büyük bir nehrin medeniyeti yok etmesini önlemek için, Şiva onu saç topuzuyla yakaladı ve bir kez daha kendini feda etme meziyetini gösterdi.
Bildergebnis für shiva 
Şiva’nın Büyük Kahramanlıkları 
Diğer büyük tanrılar gibi Şiva da erdemli karakterini gösteren birçok serüvene dahil olmuş ve doğru yaşamak konusunda kılavuzluk etmiştir. Örneğin, Yılanların kralı Vasuki, denizlere yılan zehri kusmakla tehdit ettiği zaman fedakarlık vurgulanmıştır. Şiva, dev bir kara kaplumbağası ya da deniz kaplumbağası olmayı üstlendi, zehri avucunda toplayıp içti. Zehir boğazını yaktı ve kalıcı mavi bir iz bıraktı, bu sebeple birçok isminden biri Nilakantha ya da Mavi Boğaz oldu. 
Bilinen bir diğer bölüm ise, Şiva’nın boğa Nandi’yle nasıl ilişkilendirildiğini anlatıyor.Bir gün, dünyanın bütün ineklerinin annesi Surabhi, muazzam sayıda kusursuz beyaz inekleri doğurmaya başladı. Bu ineklerden gelen süt Himalayalar’da bir yerlerdeki Şiva’nın evine doğru taştı. Meditasyonunun bölünmesine sinirlenen tanrı, üçüncü gözündeki ateşle inekleri vurdu. Bunun sonucunda, ineklerin derilerindeki lekeler kahverengiye döndü. Hala kızgın olan Şiva’yı sakinleştirmeye giden tanrılar; Şiva’nın kabul edip bindiği azametli boğa Nandi’yi -Surabhi ve Kasyapa’nın oğlu- sundular. Nandi de bütün hayvanların koruyucusu haline geldi. Şiva, Linga (ya da Lingham) -fallus, doğurganlığın sembolü ya da tanrının tapınaklarında bulunan kutsal enerji- ile yakından ilişkilidir. Sarti’nin ölümünden sonra ve reenkarnasyonundan önce, Şiva yastaydı, Rişiler veya bilgeler ile yaşamak için Daru ormanına gitti. Fakat Rişilerin eşleri Şiva’ya ilgi göstermeye başladılar. Kıskanan Rişiler tanrıya karşı ilk önce büyük bir antilop ve daha sonra devasa bir kaplan gönderdiler fakat Şiva hızlıca onların üstesinden geldi ve ondan sonra da kaplanın derisini giydi. Bilgeler daha sonra Şiva’nın erkekliğini lanetlediler ve bunun sonucunda erkekliği düştü. Fallus yere düştüğünde, depremler başladı ve Rişiler korkarak af dilediler. Şiva fallusu verdi ama Şiva onların Linga sembolü olarak fallusa sonsuza dek tapınmalarını söyledi.
Bildergebnis für shiva 
Shiva Nataraja Dans Tanrısı
Shiva Nataraja veya Şiva Nataraja Hint Mitolojisinde Dans etmesi evrendeki tüm hareketlerin sebebi olarak görülen Şiva’nın yorgun evreni yaptığı kıvrak hareketlerle yıkarak Barahma’ya yeniden yaratma fırsatı vermesidir.Bu kisveyle genellikle Nataraja’yı (Dans Tanrısı) temsil eder ve ateş çemberi içinde bitmeyen yaşamı simgeleyen Tandava dansını yapar. Evreni yok eden kutsal ateşi (agni)[8]
Dans sırasında yaratılış “davul”, yıkım “ateş”, koruma “el hareketi”, cisimleşme “ayağın yere koyulması”, kurtuluş ise “ayağı havada tutma” figürleri ile sembolize edilmekte ayrıca tanrının kol ve boynu etrafındaki kobralar da Şiva’nın diğer tehlikeli varlıklara tahakkümüne dolayısıyla gücüne atıfta bulunmaktadır.
Neden Cern`e hediye edildi?
Shiva heykeli, Hindistan'dan 1960'larda başlayan ve bugün güçlü olan CERN ile ilişkisini kutlamak için bir hediyedir.Komplo teorisyenlerinin yok edici Tanrı olmasından dolayı sürekli gündeme getirdikleri konudur.Ancak gerçeği yansıtmamaktadır.Seytan`a hizmet ettiği iddia edilen Cern`in bile bile dünyayı yok etmeye çalıştıklarına inanmak hayal gücünün sınırlarını zorlamaktır.Hindistan, ABD, Rusya ve Japonya ile birlikte CERN’in gözlemci ülkelerinden biridir. CERN, 100'den fazla ülkeden ve 680 kurumdan bilim adamlarını karşılayan çok kültürlü bir organizasyondur.Tüm dünyadan fizikçiler orda bulunuyorlar.Hepsi komplocu olabilirmi? Türkiye`den Kerem Cankoçak`da orada bulunuyor.12.2017 itibarıyla yüzlerce binaya ve 3500’e yakın personele sahiptir.[9]
Bildergebnis für shiva 
 Fizikçi Fritjof Capra "The Tao of Physics"`de şöyle özetliyor: 
"Kuantum alan teorisine göre, yaratma ve yıkma dansı maddenin varlığının temelidir. Modern fizik böylece her atom altı parçacığın sadece bir enerji dansı değil, aynı zamanda bir enerji dansı ile, titreşerek bir yaratma ve yıkım sürecini gerçekleştirdiğini göstermiştir: Modern fizikçiler için Shiva'nın dansı, atomaltı maddenin dansı, tüm varlığın temeli ve doğal bir fenomen. Kuantum alan teorisine göre, yaratılış ve yıkım dansı maddenin varlığının temelidir. Böylece modern fizik enerji dansına sunuldu, aynı zamanda bir enerji dansı; titreşimli bir yaratma ve yıkım süreci. O zaman modern fizikçiler için Shiva'nın dansı, atomaltı maddenin dansı, varlığın ve tüm doğal olayların temelidir."Bu tanrı, Hint hükümeti tarafından Nataraj'ın kozmik dansı ve atomaltı parçacıkların 'kozmik dansı' modern çalışması arasında çizilen bir metafor nedeniyle seçildi.Shiva heykeli, CERN'deki birçok heykel ve sanat eserinden sadece bir tanesidir.
Cern`de şeytan ayini iddiası
Cern`de Shiva heykelinin yanında şeytan ayini yapılan görüntüler yayınlanmıştı.[10]
Görüntülerde bir kişinin ayinde kurban edildiği görülüyordu.Ancak bu videonun çok geçmeden yalan olduğu ve ayinde kimsenin ölmediği açıklanmıştı.Buna rağmen Cern dava açmıştı.Cern`e sürekli yüzlerce ziyaretçiler geliyor.Bu ziyaretçilerden bir grup (komplo teorilerinden haberleri olan) mizahı abartıp olayı bu durumlara getirdi.Hepsi bu.[11],[12]
Sonuç olarak Cern Tanrı`yı veya şeytan`ı aramak için değil evreni daha iyi tanımamız için bu deneyleri yapıyorlar.

Kaynaklar,
1.https://www.ancient.eu/shiva/
2.https://www.ancient.eu/Brahma/
3.https://www.ancient.eu/Vishnu/

4.https://www.ancient.eu/The_Vedas/
5.https://www.ancient.eu/Kali/ 
6.https://www.dnaindia.com/india/report-maha-shivratri-why-cern-the-world-s-largest-particle-physics-lab-has-a-statue-of-lord-shiva-2186655
7.https://www.ancient.eu/Ganges/
8.https://www.ancient.eu/Agni/ 
9. https://cds.cern.ch/record/2317058/files/CERN-HR-STAFF-STAT-2017-RESTR.pdf
10.https://www.youtube.com/watch?v=PVNnq5R1CBA&feature=youtu.be
11.https://en.wikipedia.org/wiki/CERN_ritual_hoax
12.https://www.snopes.com/fact-check/human-sacrifice-captured-at-cern/

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !