ISS Uzay İstasyonuna Yolculuk Neden 2 Gün Sürer?

0
Bildergebnis für iss 
ISS Uzay İstasyonuna Yolculuk Neden 2 Gün Sürer?
Uzay istasyonu ISS 400 km yüksekte ve uzayda bize yakın olduğu halde neden demir atmak yani birleşme iki güne kadar sürüyor?ISS`den dünyaya dönüş ise sadece dört saate kadar sürüyor.Bu konudaki makalemiz için,bkz.[kaynak]
Öyleyse bu kadar fark nasıl olabilirdi?
Çoğunlukla yerden giden uzay aracı direk olarak aşağıdan ISS`e düz bir rotayla birleştiği düşüncesindedir.Lakin aslen öyle değildir.
2 günlük yolculuğun nedeni yakıt tasarrufudur.
Her iki uzay aracı farklı yörüngelerde ve farklı hızlarda hareket ediyor. Bu nedenle, kontrol manevraları ile uzay gemisinin yörüngesi uzay istasyonununkine göre olmalıdır.
Almanya`nin Bild gazetesindeki habere göre" Bu, başlangıçtaki kosmodrom ve ISS'in çok farklı konumları ile ilgilidir. “Soyuz'un istasyona yaklaşması için, bir dizi manevra ve yörünge düzeltmesiyle birlikte ISS ile aynı yörüngeye girmesi gerekir. Soyuz MS-09’ın uzay istasyonuna hızla kitlenmesi için açı çok büyük, "diyor ESA sözcüsü Rosita Svensson.
Bu yüzden, yakalamak için dünyayi dört kez turlayarak yörüngeyi yakalamak yerine, standart 34 orbit trio yaparak - iki günlük yolculuk -ile yeni evlerine götürecek. Bu, mürettebatın çok dar bir alanda iki gün geçirmesi gerektiği anlamına gelir, ancak uzun yolculuk uzay istasyonunu çok fazla yakıttan kurtarır, aksi takdirde Soyuz'un daha hızlı yetişebilmesi için irtifalarını değiştirmek için kullanmaları gerekir.
Alttaki videoda ISS`e yolculuğun nasıl yapıldığını astronotlardan animasyonlarıyla izleyebilirsiniz.Türkçe seçeneği mevcuttur.

Kaynaklar,
1.https://www.bild.de/ratgeber/wissenschaft/iss/gerst-wie-gehts-weiter-55924740.bild.html
2.Video-SmarterEveryDay-https://www.youtube.com/watch?v=qFjw6Lc6J2g
3.https://cernbilim.blogspot.com/2018/12/issden-dunyaya-donus-nasl-gerceklesir.html

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !