Köpekler Islandığında Neden Kötü Kokar?

0
ıslak köpek 
Köpekler Islandığında Neden Kötü Kokar?
Köpekler her ne kadar biz insanların en yakın dostları olsalar da birçoğumuz zaman zaman köpeklerimizin kokusundan duyduğumuz rahatsızlığı dile getiriyoruz. Öncelikle köpeklerin neden koktuklarını açıklamamız ıslak köpeklerin de neden koktuğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Köpeklerin tüylerinin altında koruyucu bir tabaka bulunur ve bu tabaka yağlardan oluşur.Bu yağ ”Sebum” olarak adlandırılır. Yağların yanı sıra bu tabakada bakteriler de bulunur. Köpeklerin ter bezleri yoktur ve biz insanlar gibi vücut ısılarını ter bezleri sayesinde terleyerek düşüremezler. Bu nedenle bütün vücutlarından ısıyı atmaya çalışırlar. Bu ısı atma sırasında da ciltlerindeki koruyucu tabakayı oluşturan yağ ve bakteriler köpeklerin koku salgılamasına sebep olur.
Islandıklarında da ciltlerindeki bu koruyucu tabakadaki maddeler sebebi ile kokarlar. Bu tabakadaki maddeler ıslanınca ortaya kötü bir koku çıkmasına yol açar.
Burada şunu eklemeliyiz; köpekleri çok sık yıkamak bu koruyucu tabakaya zarar verebilir. Köpeklerin vücudu için gerekli olan bakterilerin ve yağ tabakasının yok olması köpeklerin cildini korumasız bırakarak birçok hastalığa açık hale getirir. Bunların başında mantar gibi enfeksiyonlar yer alır. Bu nedenle köpeğinizi çok sık yıkamaktan kaçınmalısınız. İdeal olan köpeği senede 3-4 kez ve ciltlerinin PH dengesine uygun özel köpek şampuanları ile yıkamaktır.

Kaynaklar
1.https://www.huffpost.com/entry/why-wet-dogs-stink-video_n_7497182
2.Video-Reactions-https://www.youtube.com/watch?v=X9AozZLZnCU 
3.https://en.wikipedia.org/wiki/Sebaceous_gland#Sebum

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !