Cinsel İlişki Vajina Genişlemesine Neden Olur Mu?

0
Cinsel İlişki Vajina Genişlemesine Neden Olur Mu?
Yada az seks yapan kadınların daha dar vajinaya sahip olduğu düşüncesi doğru mu?
Vajinanın esnekliği inanılmaz. Bir tampon, bir penis ve hatta bir bebek boyutunda genişleyebiliyor. Ancak seks gerçekten vajinanın kalıcı olarak genişlemesine neden oluyor mu? Bu sorunun cevabı yıllardır tartışılır durur. Peki doğru cevap ne?
Bu iddia tamamen mitten ibarettir.
Women's Health'e ➦açıklamalarda bulunan Dr. Michelle Metz vajinayı seks sırasında açılıp orjinal haline geri dönen kaslı bir lastiğe benzetiyor. Bu durumda cevap evet gibi gözüküyor ancak ilk cinsel ilişkiniz vajinanızın boyutunun değişmesine neden olabiliyor. Vajinal girişi kaplayan kızlık zarı yırtıldığında vajina girişinin boyutu genişliyor.
"Hiç seks yapmamış kadınların vajinası çok sıkı" diyor Albring. Dolaysıyla ilk ilişkideki ilk esneme acı verebilir.Bununla birlikte,alışık olmayan bir vajina büyük penise adapte olmakta zorlanabilir.Yani,yeterli vajina iç duvar kanlanması ve kayganlaştırıcı sıvı salgılamasında sorun yaşanabilir.
Jinekolog Metz, farklı penis boyutlarında erkeklerle birlikte olunduğunda vajinal girişin genişleyebileceğini ancak ilişki sonrasında tekrar eski haline döneceğini söylüyor. "Seksin tek başına vajinanızı kalıcı olarak genişletmesi imkansız" diye ekliyor. Vajina kalıcı olarak genişlemese de fazla gerildiğinde kağıt kesiği gibi küçük yarıklar ve sızlamalar olabilir.
Pek çok kadının bu konuyu dert ettiğini belirten kadın sağlığı uzmanı Dr. Jennifer Wider vajina girişinin ortalama genişliğinin 2 ila 3.5 cm arasında değiştiğini söylüyor. "Bazı kadınlar labianın görüntüsünü bazıları ise fazla gevşek oluşunu dert ediyor" diyen Wider, pelvik duvarı egzersizinin vajinal duvarı güçlendirebileceğini ekliyor. Bu şekilde hem cinsel fonksiyonu gelişecek hem de idrar yolu problemleri azalacak.
Hilfe, wenn der Sex schmerzt - Sprechstunde Doktor Stutz 
Vajina genişlemesi hakkında gerçekler
-Vajina seks sırasında genişler ancak orjinal haline anında geri döner.
-İlk cinsel ilişkiniz vajina şeklinizde kalıcı bir değişikliğe yol açabilir.
-Vajina genişliği kadından kadına değişir. Ortalama ölçü 2 ila 3.5 cm arasındadır.
-Doğum vajina şeklini kalıcı olarak değiştirebilir.

Vajina uzunluğu ortalama 8 ila 12 santimetre arasındadır."Vajina oldukça elastik ve uyum sağlayan yapıya sahip ”diyor jinekolog Dr. Nicole Bullock. “Tampon için, seks ve elbette bebeklere de yer açmak için genişliyor"
Sağlık uzmanı ve YES Company'nin tıbbi satış müdürü Eleanor Gardner, vajinanın doğum için genişleyebilen bir yapısı olduğunu ve partneriniz ne kadar büyük olursa olsun bundan etkilenmeyeceğini ➦söylüyor.
"Cinsel olarak tetiklendiğinizde, vajina, vulva ve klitoriste kan dolaşımı artar, renk biraz koyulaşabilir. Vücudun iç kısmında ise vajinanın üstü büyür. Fakat bunların hiçbiri uzun süreli değişiklikler olamaz. Eğer uzun süreli farklılıklar görüyorsanız bu bir sağlık sorununa işaret edebilir."
Tıpkı lastik gibi yeni doğan bir bebeğin geçebileceği kadar esneyen vajina, doğumdan kısa süre sonra eski haline geri dönüyor. Eğer bebek kafası vajinayı düşünüldüğü gibi genişletebilseydi, ikinci ve üçüncü doğumlar tamamen sorunsuz geçer ve kadınlar bir daha cinsel ilişkiye giremeyecek hale gelirdi.
Doğum sonrası, kişiye bağlı olarak vajinayı çevreleyen kaslarda güçsüzlük olabiliyor. Kısacası vajinayı gevşeten en temel sebep kasların gevşemesi ve güçsüzleşmesi.
Yaşlandıkça tüm vücutta olduğu gibi pelvik bölgede de kaslar güçsüzleşir. Çevresindeki kasların gevşemesi ve zor geçen normal doğum faktörü vajinanın bir miktar genişlemesine sebep olur. Bu güçsüzleşme idrarı tutamamaya dahi yol açabilir. Tüm vücutta olduğu gibi bu bölgede de çeşitli egzersizler kasları güçlendirmeye yardımcı olacaktır.
Kaynaklar
1.https://www.health24.com/Lifestyle/Woman/Your-body/can-sex-really-stretch-out-my-vagina-20171128 
2.https://www.thesun.co.uk/fabulous/7065292/too-much-sex-changes-its-shape-and-five-other-myths-about-the-vagina-busted/
3.https://www.bento.de/gefuehle/sex-veraendert-zu-viel-geschlechtsverkehr-oder-ein-zu-grosser-penis-die-vagina-a-00000000-0003-0001-0000-000001578788

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !