Hacer'ül Esvet Uzaydan Gelen Doğaüstü Kutsal Bir Taş Mı?

0
Hacer-ül esved taşı efsanesi | Karanlık Ayetler 
Hacer'ül Esvet Uzaydan Doğaüstü Kutsal Bir Taş Mı?
İnternette fizik kurallarına aykırı olan "havada duran taş" diye yayılan ➦safsatadan ibaret olan Hacer-i Muallak yani Muallak Taşı ile karıştıranlar oluyor Hacer`ül esvet`i.
Hacer'ül Esvet İslam öncesi Arabistan'da kutsal sayılan bir taştır.Prof. Hikmet Tanyu bütün dinlerde kutsal bir karataşın bulunduğunu ifade etmiştir.
Rivayete göre İslam öncesi dönemde Kâbe hasar görmüş ve yeniden yapılmıştır. Bu inşaat sırasında siyah taşın kimin tarafından yerine yerleştirileceği ve bu onurun kime ait olacağı sorunu kabileler arasında paylaşılamayan bir onur konusu olmuş ve bu sorun Muhammed'in hakemliği ile çözülmüştür.
Muaviye'nin ölümü sonrasında çıkan iç karışıklıklarda Kâbe Yezid'in askerlerince mancınıklar kullanılarak taşa tutulmuş, isabet alan karataş üç parçaya bölünmüş, Kâbe yıkılmıştır. Kanadalı arkeolog ve İslam tarihi araştırmacısı Dan Gibson'a göre bu yıkım bugünkü Mekke şehrinde değil, bundan yaklaşık 1200 kilometre kuzeyde, Petra'da gerçekleşmişti. Araştırmalarında ulaştığı en eski camilerin kıble duvarları ve mihrap yönlerinin Petra'yı göstermeleri nedeniyle, bu bulgularla ayet, hadis ve siyer kaynaklarındaki diğer ipuçlarını bir araya getiren Gibson Muhammed'in Petra'da yaşamış ve buradan Medine'ye göç etmiş olduğu sonucuna ulaşmıştır. Ona göre Kur'an'da bahsedilen “bekke” veya “mekke” sözcükleri de Petra'yı ifade eden kelimelerdi. Müslümanların ilk kıblesi ona göre Kudüs'teki Mescid-i Aksa değil Petra'da Al-Lat tapınağı olarak kullanılan Kâbe olmalıydı. Bu yapı Müslümanların iç savaşlarından birisi olan Abdullah bin Zübeyr ayaklanması sırasında mancınıklarla yıkılmış, İbni Zübeyr karataşı Kâbe'de bulunan diğer kutsal eşyalarla birlikte alarak Emevi saldırılarından uzakta, bugünkü Mekke'nin bulunduğu yere taşımış, yeni tapınağı burada inşa etmişti. Emevilere karşı Abbasilerin desteğini kazanan yeni mekan birkaç yüzyıllık bir geçiş dönemi sonunda tamamen benimsenmiş, yeni yapılan camilerin yönü Mekke'ye dönük olarak inşa edilmeye başlanmıştır. Ancak Emevi etkisinde kalan Kuzey Afrika ve Endülüs camileri yönlerini bambaşka bir yöne, Güney Afrika'ya çevirerek yeni kıbleye karşı çıkmaya devam etmişlerdir.(➦Belgesel video)
929'da Büyük Karmat generali Ebu Tahir Mekke'yi zapt ederek Kâbe'yi yağmalamış ve Kâbe hazinesi ile birlikte Karataş'ı alıp götürmüştür. Taşın bir kısmı 1051'de geri getirilerek yerine konulmuştur.
Elif, Lâm, Râ : Hacer-ül Esved Taşı Ve Güneş Tutulmalarının İlahi ... 
Bilim ne diyor?
Dünyadaki birçok jeolog,Hacerü'l-Esved taşının 'ın türünü ve doğasını belirlemek için ellerinden geleni yaptı, ancak Suudiler`in taşı bilimsel amaçlarla örneklerinin alınmasına izin vermeyen kültürel ve dini kısıtlamalar nedeniyle nihai bulgulara ulaşılamadı.Oxford üniversitesinden Anthony Hampton bunu "Part of the fog surrounding this stone is that the stone ’s caretakers haven’t allowed any scientific tests to be performed on the stone, for obvious cultural and religious reasons."sözleriyle açıklıyor.Dolaysıyla C 14 karbon analizinin yapıldığı hakkında bilgi yoktur.
Eğer gerçekten bunun doğru olduğuna tüm kalpleriyle inansalar, toplarlar dünyanın en iyi tarihçilerini, arkeologlarını, bilim insanlarını"her şeyi inceleyin, tüm gerçekleri bütün dünya görsün"demezlermiydi? 
Dolaysıyla, bu konuda bilgi edinmenin başka yollarını bulmak için girişimlerde bulunulmuştur. Taşın 2 km'lik (1.2 mil) bir yarıçapından alınan yerel kum örnekleri, göktaşlarında Dünya kabuğundaki ortalama bolluğundan çok daha yüksek bir miktarda bulunan bir metal olan iridyum miktarlarını ortaya çıkarmış.
1980 yılında Kopenhag Üniversitesi'nden Elsebeth Thomsen,Arap Yarımadasındaki keşif çalışmaları sırasında, gökten yağan taşlarla yiten Ubar-Wabar kenti'ne 1932'de ulaşmışlar ve çevredeki çöküntülerin, siyah camsı boncukların, atmosfer dışından gelen bir meteoride ait olduğunu laboratuar analizleri ile ➦doğrulamışlardı.
Bu etki alanı Mekke'nin 1.100 km doğusunda yer alan Rub'al Khali Çölü'nde bulunmaktadır.
Bu araştırmanın aksine, Birleşik Devletler Jeolojik Araştırması tarafından yapılan bir araştırma, Wabar olayının 250 yıl sonra ve bu tarihten sonra meydana geldiğini "Thermoluminescence dating (TL)" tarihleme analizinden kanıtlanmıştır.Buna göre Kara Taş kesinlikle  Wabar'dan değildi.
Ayrıca Kara Taş'ın muhtemelen Batı Arap Kalkanı'nda bulunan Harrat rahat olarak bilinen (volkanik alanlar) ortak bir lav akışından obsidiyen ta
şı olabileceğini söylüyorlar.
Medine Al-Munnawarrah'ın hemen doğusunda yer alan Harrat Rahat, MS 1270 civarında patlak verdi ve Medine'ye doğru batıya aktı ve sonra (kuzeyde) modern havaalanının bulunduğu şehrin doğusundaki büyük vadi'nin aşağısına doğru aktı.
Batı Arabistan'daki bir noktada lavın suyla karşılaştığını ve obsidiyene katılaştığını düşünmek mantıksız değil.

Buna ek olarak, Robert S. Dietz ve John McHone tarafından 1974'te Illinois Üniversitesi'nde yapılan bir başka çalışmada, Kara Taş'ın muhtemelen bir göktaşı ya da doğaüstü kökenli olmadığı sonucuna vardı.
1995 yılında, düzenlenen keşif gezisinde, 500 m. çaplı çarpma bölgesinde, meteor kalıntıları ve oksitlenmiş metal parçaları görülerek, örneklerinin analizinde; %94 demir, %6 nikel, %2 kobalt ve daha az oranda iridyum ve bakır içerdiği, yaşlarının da, çöl ortamı etkisi ile, birkaç bin ila, yüz bin yıl arasında değiştiği, meteorun atmosfere girerken, birkaç büyük parçaya ayrılarak, kraterler kompleksi oluşturduğu anlaşılmıştı.  

Meteorit'in, 300 tondan fazla ve 5 m. genişlikte olduğu düşünülmüştü. Aynı bölgede, 2 tonluk bir meteoridin 1965'te ortaya çıktığı, Aramco tarafından Riyad Kral Suud Üniversitesi'ne taşındığı bilgiler arasında yer alıyor. Kabe'deki Hacerü'l-Esved taşının, buradan getirilme olasılığı da gözardı edilmiyor.
Angel Gabriel's Retrieval of the Black Stone of Mecca 
Mitolojik kökeni olabilirmi?
Harvard Üniversitesi Profesörü Gönül Tekin’e ➦göre ,Tanrılar ve Tanrıçalar ilerleyen süreçlerde çeşitli toplumlarda başka bir şekle bürünerek karşımıza çıkmaktadır. MÖ 100 ile MS 400 tarihleri arasında, Ürdün ve çevresinde bir devlet kurmuş olan Nebatiler; İran, Babil ve Roma’nın inanç anlayışlarını barındırmaktaydılar. Buradaki asma ve şarap Tanrısı olan Dusares’in karşısında, Sümer Tanrıçası İnanna’nın veya İştar’ın bir başka görüntüsü olarak Tanrıça “Allat” bulunmaktaydı. Allat Kur’an’da da ➦geçmektedir. Allat Tanrıçasının başka bir adı da Kaab’dır. Allat veya Kaab’ın tapınılan sembolü siyah bir taştır. Bu inanç ile İslam’daki Kabe-Hacerül Esved inancı neredeyse birebir benzerlik gösterir.(➦Video
Gökten başımıza taş yağacak
Cumhuriyet yazarlarından ➦Özgen Acar"Yazın karanlık gecelerde, gökyüzündeki “yıldız mehtabından!” söz edilir, “kayan yıldızlar” görülür. Bunlar “yıldız” değil “göktaşıdır”… Bunları gören vatandaşların yorumları ise “Gökten nur yağıyor!” biçimindedir. Yağan, “nur (ışık)” değil, göktaşıdır…
Güzel bir kızın mini eteğinin altında güzel bacaklarının görünmesi “Gökten başımıza taş yağacak!” diye yorumlanır! Buradaki “taş” sözcüğü doğrudur, yağanlar göktaşlarıdır…
Kâbe’nin kutsallığı gökten düşmüş bir “kara taştan” gelir. Bu göktaşı, İslamiyetten yaklaşık iki bin yıl önce, “tek tanrı inancını” yaratan Urfalı hemşerimiz Hazreti İbrahim’in döneminde düşmüş olmalıydı.
Hz. İbrahim, kurban edemediği oğlu İsmail’e “Bana bir taş getir de tavafın nereden başlayacağını işaret edeyim!” demiş. Oğul da yandaki tepede bulduğu 18 cm. yarıçapında, yumurta biçimli bu kara göktaşını babasına vermiş.
Mekke’de “tavaf edilen (çevresinde dönülen)” göktaşı, Sivrihisar’ın Ballıhisar köyündeki Pessinus antik kentine düşen, kara göktaşından farksızdı. Frigler, o noktaya ana tanrıça Kibele için tapınak yapmışlardı! “Güney” anlamındaki “kıble” sözcüğü Arapça değil, Anadolu kökenli “Kibele”den gelir, Arapçası “Hacer-i Esvet”tir. Hacer (taş) esvet (kara)”, yani “kara taş” demektir."

Anadolu Kültürünün En Önemli Tanrıçası Kibele (Kybele) Kimdir ... 
Kibele olabilir mi?
Kibele’nin en az 8 bin yıllık bir geçmişi olduğu biliniyor. İÖ. 6000 yılları Konya-Çatalhöyük’ün ana tanrıçası Kibele, 4000’li yılları ise inanna adıyla Sümerler sahiplenir. Sonra antik Mısır’a isis olarak gider, Akadlar’da iştar, Fenikeliler’de Astarte olur. Hititler’de Kibele aynı zamanda Kubaba ismiyle anıt yazılara geçer. Hurriler, Hattiler’de (Ön Hititler) Kibele’ye tapınmışlardır. Hellenler, Romalılar da Kibele’yi kendilerine uydurarak Venüs-Afrodit, Artemis, Magna Mater gibi isimler verdiler. Hatta Hindistan ve başka yerlerde Kâbe benzeri kutsal binalar ve Karataşlar bulunmaktadır.
Rheia (Kibele-Şiva): Kibele veya Kybele (Magna Mater: Tanrıların anası), Ana Tanrıçadır. Ana tanrıça inancı, birçok kültürde farklı isimlerle yer alır. Yunan anakarasında Rhiea özellikle Roma dönemi Mısır kültüründe İsis ve Yunan adaşı gibi bekaretle değil, doğurganlık ve bereketle ilişkilendirilen Efes Artemis‘i (İyon Kibelesi), belli başlı ana tanrıça figürleridir. Analığı, üremeyi, dişiliği, hayatın sürmesini ve dolayısıyla bereketi simgeleyen tanrıça, ayakta, oturmuş ya da uzanmış olarak betimlenir; düzgün vücudu her zaman tasvir konusudur. Heykellerin bir bölümünde doğum yaparken görülür. Otururken ya da doğum anındaki bazı heykellerde yanında iki leopar veya aslan bulunur. Ana tanrıçanın kutsal hayvanı olan leopar veya aslan, hayvanların kraliçesi olduğunu ve doğa üzerindeki sınırsız egemenliğini simgeler. Bazen kollarında, çeşitli efsanelere göre tanrıçanın hem çocuğu, hem de sevgilisi olan Attis‘i taşır. Bu kara siyah bir taştır. Rheia, Kibele, Kıble, Şiva, Rahim; bunların hepsi farklı dönemlerin farklı mitlerinin ama aynı tanrıçayı ifade eden tanrıçadır.
İlahiyatçı Prf.Dr Mehmet Okuyan"O taş Cennetten gelseydi o taşın adı Hacerü'l-esved olmazdı, Cennet taşı olurdu."diyor.Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı´da"Hacer-ül esved, cennetten indirilmemiştir, herhangi bir kutsallığı yoktur. Bu taş tavafın başlayıp bittiği yeri ifade eder, öpmek doğru değildir."diyor.
Bunun yanında "Hacerül Esved fotoğrafınızı çekiyor"diye iddia edenlerde bulunuyor.
Kaynaklar
1.http://adsabs.harvard.edu/full/1980Metic..15...87T 
2.http://www.geologypage.com/2018/01/black-stone-mecca.html
3.https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/ozgen-acar/cakma-kabe-266581
4.https://www.ancient-origins.net/artifacts-other-artifacts/kaaba-black-stone-holy-stone-outer-space-003661
5.https://cernbilim.blogspot.com/2018/07/muallak-tas-hacer-i-muallak-fizik.html
6.http://adsabs.harvard.edu/full/1974Metic...9..173D

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !