Sivrisinek Isırığı Neden Kaşınır? -Bite Away Sinek Isırığı Giderici Gerçekten Faydalı Mı?

0
General Knowledge : WHY MOSQUITO BITE ITCHES?
Sivrisinek Isırığı Neden Kaşınır?
Erkek sinekler bitki öz suyunu emerek beslenir. Diğer taraftan dişi sinekler, yumurtlayabilmeleri ve yumurtalarının gelişimini sağlayabilmeleri için insan veya hayvan kanıyla beslenirler. Beslenme esnasında kanını emdikleri canlının acı duymasını engellemek ve kanın pıhtılaşmasını önlemek amacıyla, antikaogulan enzimi içeren tükürük salgılar. Vücudumuz ise, bu salgılara karşı kendisini korumak amacıyla antikor salgılar. Antikorlar, sineğin salgıladığı tükürük ile mücadeleye girerek tükürüğü ve bileşiğini çözer ve alerjik reaksiyonlar verir. Bu alerji reaksiyonlar, deri üzerinde kaşıntı ve şişmeye neden olur.
Histamin devreye girer
Sivrisinekler ısırdıklarında, konak canlılardan bir yandan kan alırken bir yandan da salivalarının (tükürüklerinin) bir kısmını konak canlıya enjekte eder. Sivrisinek salivasında 🔗antikoagülan ve yabancı proteinler bulunur. Bu yabancı proteinler, vücudun bağışıklık sistemini tetikler. Bunun sonucunda vücudun bağışıklık sistemi, beyaz kan hücrelerinin etkilenen bölgeye ulaşmasına yardımcı bir bileşen olan histamin salgılar. Histamin, vücudun yabancı maddelere karşı savaşması için gerekli olmasına rağmen, kaşıntı, iltihaplanma ve şişmeye neden olan bir maddedir.
Sivrisinek ısırıklarında, ısırılan yeri kaşımak, hem kızarıklığın hem de kaşıntının daha da artmasına neden olacaktır. Bunun nedeni kaşımanın ciltte oluşan enflamasyonu artırmasıdır. Ayrıca çok kaşıma sonucunda cilt üzerinde tahriş olup kanama gerçekleşebilir. Bu durum da enfeksiyon riskini artırır.
Soğuk ve sıcak uygulama
Sivrisinek ısırığına karşı birçok yöntem bulunuyor.Diş macunu,çay poşeti,Aloe vera,Limon suyu,Fesleğen yaprağı,Sarımsak bunlardan bazıları.Kaşıntıyı geçirmek için ise kolonya,karbonat,soğuk ve sıcak uygulama yapılır.
Sivrisinek ısırığı sızısını anında almak ve kaşıntısını biran önce kesmek istiyorsanız soğuk uygulamasını yapabilirsiniz. Buzluktan çıkaracağınız buz ile birlikte kaşınan bölgeye soğuk su uygulaması yapıyorsunuz. Ardından yarım saat kadar geçtikten sonra kaşıntının ve sızıntının tamamen ortadan kalktığını sizler de göreceksiniz.
Bu yöntem yanlış değil, çünkü soğuk kısa süreli lokal anestezi 🔗sağlar. Sinirlerin hassasiyetini azaltır ve böylece kaşıntı ve ağrı daha az fark edilir. Soğutma etkisini kaybedince, semptomlar tekrar kötüleşir. Bu kısa vadeli bir iyileşmenin sağlanabileceği anlamına gelir.
Örneğin bir yaban arısı sokmasında bu yöntemle ac
ı belirli bir oranda azaltılabilir.
Aksine, ısı ile uygulama biraz farklıdır. Kesin ilişkisi henüz tam olarak araştırılmamış olsa bile, sivrisineklerin zararlı proteinlerinin 50 santigrat derecenin üzerinde yok edildiği varsayılmaktadır. Örneğin,ısırığa sıcak bir kaşık basarsanız, zehir yok edilir ve vücut savunma reaksiyonunu kapatır.
Şimdi sorulacak soru, sıcak bir cisimle yapılan tedavinin yanıklara veya ağrıya neden olup olmayacağı veya bizim için başka türlü tehlikeli olup olmayacağıdır.Rahat abilirsiniz, çünkü burada sunduğumuz yöntemlerle kötü yanıkların oluşması neredeyse imkansızdır. Bununla birlikte, soğuk uygulamada olduğu kadar sıcak uygulamada tedavi edilirken daima dikkatli olunmalıdır. Aşırı kullanım her iki durumda da ciltte yaralanmaya neden olabilir. Bu nedenle talimatları tam olarak takip etmek önemlidir.
Test des bite away | Schluss mit juckenden Insektenstichen
Bahsedilen mucize ürün Bite Away nasıl çalışır?
Birkaç yıldır, Riemser Pharma'dan🔗Bite Away”isimli ürünün , ısının etkisiyle kaşıntı ve şişmeyi hafiflettiği söylenen bir prick healer şifresi oldu. Ancak ısırmayı ne kadar iyi çalışır ve kullanıcıların ısırık deneyimleri nelerdir?
Bite Away herhangi bir kimyasal veya ilaçsız yöntemle çalışır. Etkisi tamamen sıcaklığa dayanır. Bir ısırık gerçekleştikten sonra, seramik temas yüzeyi ile ısırık bölgesinin üzerine bastırılır ve daha sonra üstteki düğme ile etkinleştirilir. Daha sonra temas yüzeyi 51 ° C'ye kadar ısınır, bu sıcaklık çocuklarda 3 ila 6 saniye arasında korunmalıdır. Gerekirse, tedavi tekrarlanabilir.
Kullanıcıların ürün deneyimleri hangi yönde?
Bite Away uzun yıllardır piyasada olduğundan,ürün hakkında birçok referans, test ve görüşlerde var.
Dünyanın bir numaralı online satış portalı Amazon'da,ürünle ilgili genel deneyim çok olumlu olmuş. 5000'den fazla yorumla birlikte, 5 üzerinden 4,2 puan almayı 🔗başarmış.Türkiye`de N11 `deki ürün puanıda oldukça 🔗yüksek 5 üzeri 5.
Bununla birlikte, ürünün çalışmadığı veya kısa bir süre sonra bozulduğunu yazan kullanıcılar da bulunuyor.
Böcek ısırıklarının tedavisinde hipertermi olarak da adlandırılan ısı kullanımı ile ilgili çeşitli çalışmalar vardır. 2011 yılında "The use of concentrated heat after insect bites/stings as an alternative to reduce swelling, pain, and pruritus: an open cohort-study at German beaches and bathing-lakes" isimli 🔗çalışmada 146 kişide ürünün etkinliği araştırılmış.
Çalışma, plajlarda ve yüzme göllerinde Alman Kurtarma Servisi "Deutschen Rettungsdienst" ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiş. Katılımcıların% 64'ü yaban arısı ısırığı,% 23'ü sivrisinek ısırığı na maruz kalmış ve bu ürünlerle tedavi edilmişler. Kullanıcıların uygulama sonrası kaşıntı, şişlik ve ağrıları önemli ölçüde daha az hissettikleri gözlemlenmiş.
Kaynaklar
1.https://medavital.de/bite-away-wie-gut-funktioniert-der-stichheiler-bei-insektenbissen/
2.https://www.liebenswert-magazin.de/mueckenstiche-mit-hitze-behandeln-4171.html
3.https://www.amazon.com/bite-Electronic-Cleared-Dermatologist-Swelling/dp/B07Y3X5JDZ#customerReviews
4.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3257884/
5.Video-Today I Found Out-https://www.youtube.com/watch?v=C1_VGKJBoCI&feature=emb_logo

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !