Günübirlik Cinsel İlişkiye Yatkınmısınız Deneyi

0

Gündelik, kısa süreli bağlantılara en az (solda) ve en çok (sağda) açık olan erkeklerin ortalama yüzlerinin, kadınların belirleyebildiği karma görüntüleri Soldaki resimdeki yüz günübirlik ilişkilere daha az yatkınken sağ resimdeki gündelik kısa süreli ilişkilere daha yatkın.

Günübirlik Cinsel İlişkiye Yatkınmısınız Deneyi
Kadınlar, bir erkeğin sadece yüzüne bakarak kısa süreli, gündelik ilişkilere olan ilgisini tahmin edebilir.

📌Evolution and Human Behavior'da yayınlanan bir araştırmaya göre, erkeklerin yüz morfolojisi, sosyoseksüelliklerini tespit etmekte ipucu verebilir gibi görünüyor . Araştırma, kadınların bir erkeğin gündelik cinsel ilişkilere karşı yatkınlıgını sadece yüzünün şekline göre tahmin edebileceğine dair kanıtlar bulmuş.

Avustralya'daki Macquarie Üniversitesi'nde psikoloji doçenti olan çalışma yazarı Ian D. Stephen, “Başlangıçta tamamen akademik bir bakış açısıyla ilgiliydik” dedi. 

"Evrimsel psikologlar, çekiciliğin sağlıklı, verimli, uygun eşleri belirlemek için bir mekanizma olduğunu teorileştirirler. Eğer bu doğruysa iki şey doğru olmalıydı: yüzlerimizde ve bedenlerimizde fizyoloji ve psikolojinin özelliklerini yansıtan ipuçları olmalıydı; ve beynimizde bu bilgiyi ipuçlarından ortaya çıkarabilecek ve izlenimler oluşturmak için kullanabilecek mekanizmalar olmalıydı.”

“Birinin ciddi ilişkilerle mi yoksa sadece bir gecelik ilişkilerle mi ilgileneceğini söyleyebilmek, eş seçerken hem erkekler hem de kadınlar için çok faydalı olacaktır. Bu nedenle, bu bilgilerin yüze yansıtılıp yansıtılmadığını ve gözlemcilerin bu bilgileri doğru tahmin edip edemeyeceklerini görmeye karar verdik.”

Çalışmada,tümü ortalama 20 yaşlarında 103 Kafkas bireyinin fotoğrafı çekildi ve sosyoseksüellik, yani gündelik cinsel ilişkilere açıklıkları hakkında bir değerlendirme yapmaları istendi. Araştırmacılar, geometrik morfometrik metodoloji olarak bilinen bir teknik kullanarak, kadınlarda yüz şekli ile ilişkilendirme bulamazken, erkeklerde sosyoseksüellik ve yüz şekli özellikleri arasında ilişkilendirme bulabildiler. Erkeklerde yüksek sosyoseksüellik, daha uzun yüzler, daha yüksek alınlar, daha uzun burunlar ve daha büyük gözlerle ilişkilendirildi.

More inscrutable: Composite images of the average faces of the women who were least (left) and most (right) open to casual, short-term connections, although men found it difficult to determine the difference overallKadınlar istatiksel olarak anlamlı biçimde bu ayrımı yaparken erkekler bu testte sınıfta kalmış.Soldaki resimdeki yüz günübirlik ilişkilere daha az yatkınken sağ resimdeki gündelik kısa süreli ilişkilere daha yatkın.

Kadınlar eş seçiminde daha başarılı

65 katılımcıyı içeren ikinci bir çalışmada, fotoğraflar daha sonra karşı cinsten deneklere gösterildi ve her fotoğrafta gösterilen kişinin sosyoseksüelliğini değerlendirmeleri istendi. Araştırmacılar, kadınların sosyoseksüellik algısının, gündelik ilişkilere yatkın erkeklerin önceden kendileri hakkında verdiği sosyoseksüellik puanlarıyla örtüştüğünü buldular; bu, kadınların erkeklerin cinsel davranış ve tutumlarını tahmin edebileceğini gösteriyordu. Ancak erkeklerin sosyoseksüellik algısı, kadınların kendileri hakkında verdiği sosyoseksüellik puanlarıyla 🔗örtüşmedi.Başka bir deyişle, erkekler, kadınların yalnızca gündelik seksle ilgilenip ilgilenmediğini yargılamada o kadar iyi değildi.

Ortak yazar Joe Antar, bir bülteninde, “Kadınların erkeklerin yalnızca kısa süreli gündelik ilişkilerle ilgilenip ilgilenmediğini ortaya çıkarmakta gerçekten iyi oldukları ortaya çıktı” dedi. “Bu, sahip olunması gereken değerli bir beceridir, çünkü kadınların, ilişki hedeflerine göre hangi erkeklerin kendilerine uygun olacağı konusunda bilinçaltında kararlar vermelerine olanak tanır.”

Araştırmacılar, verilerini kullanarak, yüksek ve düşük sosyoseksüel yüzleri temsil eden yüz bileşimleri de oluşturdular. Araştırmacılar, katılımcıların yüksek sosyoseksüellik ilgisini daha iyi bir şekilde tanımlayabildiklerini buldular - ancak bu kadınların yüzleri için ge
çerli değil, yalnızca erkeklerde geçerliydi .

Stephen, PsyPost'a 🔗verdiği demeçte“Hepimiz sadece yüzlerine bakarak insanlar hakkında birçok yargıda bulunuruz. Bu yargılardan bazıları doğrudur – örneğin, saçı, makyajı, takıları, sakalı vb. göremesek bile bir yüzün erkek mi kadın mı olduğunu >%99,9 oranında biliriz. insanların kişilik özellikleri, çok daha az belirgin görünüyor. Araştırmamız bu yargıların en azından bazılarının doğru olduğunu gösteriyor."

Telif:dailymail.co.uk

Çalışma yazarı Profesör Ian Stephen, “Yeni bir ortak ararken farklı şeyler arıyor olabiliriz” dedi.

'Bazen kalıcı bir ilişki kurmak istiyor olabiliriz, ancak diğer zamanlarda sadece bir kaçamak arıyor olabiliriz.
Stephen, "Asıl uyarı, fizyolojik mekanizmanın henüz ne olduğunu bilmediğimizdir" dedi. “Sosyoseksüel yönelimimiz yüzümüze tam olarak nasıl yansıyor? Testosteron seviyeleri ile bir ilgisi olabileceğinden şüpheleniyoruz - daha yüksek testosteron seviyelerine sahip insanlar daha erkeksi görünüyor ve daha erkeksi kişilik ve davranış özellikleri ifade etme eğiliminde. Bu aynı zamanda neden sadece erkek yüzlerinde olduğunu açıklamanın bir yolu olacaktır. Ancak, çalışmamızdaki insanlar için testosteron ölçümlerimiz yok, bu yüzden henüz kesin olarak bilemeyiz.”Stephen, "Bir kitabı kapağına göre yargılama," eski atasözünü atmanız gerektiği anlamına gelmiyor.


AI at work: Visualisations of the facial shapes that the computer algorithm identified as looking less (left) and more (right) open to casual connections  

Yapay zeka iş başında: Bilgisayar algoritmasına göre gündelik ilişkilere daha az yatkın (sol) ve daha çok yatkın (sağ) göründüğünü belirlediği yüz şekillerinin görseli 

"Bu çalışma, ilk izlenimlerimizde bir miktar doğruluk olabileceğini öne sürse de, insanlarla konuşarak ve nasıl davrandıklarını gözlemleyerek kişilikleri hakkında çok daha fazla bilgi edinebiliriz" diye açıkladı. "Bu yüzden sadece görünüşlerine bakarak insanlar hakkında ani kararlar almanızı tavsiye etmem!"

Joseph C. Antar ve Ian D. Stephen tarafından kaleme alınan “ Yüz şekli kadınlarda değil erkeklerde sosyoseksüellik için geçerli bir ipucu sağlıyor
”.

Kadınların doğurganlık, çocuk bakımı, güvenlik ihtiyacı gibi evrimsel özellikler nedeniyle bu yetiye erkeklere nazaran daha fazla sahip olması beklenen bir bulguyken erkeklerin bu konuda istatiksel olarak anlamlı olacak kadar bile başarılı olamamaları pekte sürpriz olmasa gerek.

Kaynaklar

1.https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S109051382100012X 

2.Video YT-Ian Stephen-https://www.youtube.com/watch?v=rdagFu2ii54&t=630s

3.https://mathpsych.org/presentation/373 

4.https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-9783195/Men-longer-features-larger-eyes-perceived-promiscuous-study-finds.html

5.https://www.psypost.org/2021/07/women-can-predict-a-mans-interest-in-short-term-uncommitted-relationships-just-by-looking-at-his-face-61444

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !