Kadınların Neden Tecavüz Fantezileri Vardır?

0

Gerald's Game': A Twisted Rape Fantasy Gives Way to a Complex Study of  Domestic Violence 

Kadınların Neden Tecavüz Fantezileri Vardır?

Yakın tarihli bir araştırmaya göre, giderek daha fazla kadın seks sırasında çaresiz olmanın hayalini kuruyor. Ama bunun gerçekten tecavüze uğrama arzusuyla hiçbir ilgisi yok.

Cinsel fanteziler bizim için iyidir. Cinselliğimizi keşfetmemize, aşk hayatımızı daha tatmin edici hale getirmemize olanak sunarlar. Bazıları kendilerini köpek kılığına girerek sahibiyle gezerek bazıları ise şeytanlarla seks yapma hayalleri kurarlar.

Ancak daha az eğlenceli bulduğumuz ve daha da önemlisi, arkadaşlar arasında  daha az konuşma olasılığımız olan fantezilerde var. Örneğin, tecavüz veya cinselleştirilmiş şiddetle ilgili fanteziler.

2009`da Journal of Sex Research'te yayınlanan bir Kuzey Teksas Üniversitesi araştırması, bu fantezilerin düşündüğünüzden çok daha yaygın olduğunu doğruluyor: Ankete katılan kadınların yüzde 62'si tecavüz fantezileri olduğunu söylemişler.. Bir önceki yıla ait çalışma ile karşılaştırıldığında, bu sayı gözle görülür şekilde artmış.Önceki çalışmada, ankete katılan kadınların yalnızca yüzde 31 ila 57'si tecavüz fantezileri olduğunu söylemişler.

Kadınlar arasında yaklaşık 90 %'si en az bir kez tecavüz sahneleri hayal etmiştir ve neredeyse üçte ikisi bunu oldukça sık hayal etmektedir. Bu, kadınların gerçekten cinsel baskıya maruz kalmak istedikleri anlamına gelmez.

Birçoğumuz bazen böyle erotik sahneler hayal eder. insan gerçek hayatta deneyimlemek istemez.Ama neden bu kadar çok aklı başında kadın kendilerini tecavüze uğramış bir kurban rolünde hayal ediyor?Bu tür düşüncelerin erotik rahatlıklarını yansıttığı ortaya çıktı.

Bu tür fantezilerin yaygınlığına ilişkin araştırmalar, birçok yetişkin kadının ve üniversite çağındaki kızın cinsel yaşamında özel bir rol oynadıklarını göstermektedir. Bir dizi anket ayrıca, sekse karşı en açık tavrı olan, girişimci, samimi yaşamda mümkün olduğunca kendinden emin hisseden adil seksin, genellikle tecavüz fantezileriyle günah işlediğini gösterdi.

Ancak bu tür düşünceler, kadınların heyecanı gerçekte yaşama arzusunu yansıtmamaktadır. Bazı araştırmalar, katılımcıların yaklaşık %15'inin cinsel şiddete maruz kaldığını bildirdiğini tahmin ediyor. Gerçek olaylarla hayali tecavüzler arasında ters veya doğrudan bir ilişki bulunamadı.

These women revealed why they're into rape fantasies 

North Texas Üniversitesi'nde kadınların cinsel fantezilerini inceleyen araştırmacılar, kız öğrenciler arasında bir anket yaptı ve birkaç hayali tecavüz planı önerdi. Katılımcıların %62'si açıklanan senaryolardan en az birini hayal ettiğini itiraf etti:

  • cinsel tacize zorlama – %52;
  • vajinal ilişki ile tecavüz – %32;
  • bir erkeği oral seks yapmaya zorlama – %28;
  • anal ilişki ile tecavüz – %16;
  • bilinç kaybı veya alkol, uyuşturucu zehirlenmesi nedeniyle iş göremezlik ile tecavüz – %24.

Katılımcıların tecavüze uğrama fantezisi kurma sıklığı önemli ölçüde farklılık gösteriyor: %33 yılda bir defadan az, %26 yılda birkaç kez, %20 ayda bir, %11 haftada bir, %9 yılda dört veya daha fazla.

Araştırmacılar gerçek sayının çok daha yüksek olduğuna inanıyor çünkü birçok kadın hala tercihlerini kabul etmekten utanıyor. Araştırmacılara göre, özellikle gerçek dünyada saldırılara maruz kaldıklarından dolayı fantezilerinin tecavüzü  haklı çıkaracağı endişesi taşıyorlar.

Bazı kadınlar fantezileri için suçlanır. Örneğin, kız arkadaşına cinsel istismarda bulunan ve birkaç kemiğini kıran MMA savaşçısı 'War Machine' vakası var.Tüm yaptıkları kötü değilmiş gibi, duruşmadaki savunmasında kız arkadaşını suçlamaya çalıştı.Mahkemede arkadaşının tecavüz fantezilerinden bahsettiğini söyledi.

İronik olarak, toplumumuz kadınlara cinsel arzuları için değer verirken aynı zamanda cinsel arzuları için onları utandırıyor.Örneğin Jennifer Lawrence'ın çıplak fotoğrafları sızdırıldığında veya tecavüz iddialarına tepki göstererek meslektaşlarını ve hayranlarını- suçlayarak tepki gösteren porno oyuncusu James Deen'de de görülebilir.Acımasızca tecavüzü gerçek hayatta kamera önündeki kadar sevmesi çogu insanı şaşırtmıştı.

Ülkemizdede 11 Şubat 2015 tarihinde 19 yaşındaki Özgecan Aslan, bindiği minibüsün şoförünün tecavüz girişimine direndiği için hunharca katledilmişti.Nihat Doğan ise o dönem , "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" diye tweet atmış ve kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Viyana'da bir psikoterapist ve seks terapisi ve çift terapisi konusunda uzmanlaşan Claudia Wille,  VICE'a verdigi röportajinda, 'Kadınlar o kadar sosyalleşmiş ki, terapi seanslarında cinsel ihtiyaçlarını gösterdikleri zaman kendilerine fahişe veya onursuz kadın diyorlar' demiş.

21. yüzyılda bile, bu düşünce tarzı içimizde derinden kök salmıştır. Genellikle din gelenekleriyle Hıristiyan gibi yetiştirilmek (buna islam ülkeleride dahil), kadınların utanma duygusunu da artırır. 'Kadının kararı vermesini istemeyen erkekler de var. Ya onu arzulamakta zorlanıyorlar ya da korkuyorlar” diye açıklıyor uzman. Claudia Wille'e göre, erkeklerin kadınlar gibi hayal kurmalarına gerek yok çünkü arzularını gerçekte yaşayabilirler.

Seks terapisinde uzmanlaşmış davranış terapisti Nicole Kienzl, VICE ile yaptığı bir röportajda tecavüz fantezilerinin her şeyden önce bir şeyi gösterdiğini söylüyor: arzulanma arzusu - tabiki bunu uygulama arzusu değil. Kienzl'e göre, fantaziye göre kadın o kadar çekici ki hakkında fantazi kurulan erkek hapse girme ve sosyal riskini göze alarak bu kadına tecavüz ediyor.Bu cinsel tatminden ziyade ego tatmini ona zevk verir. 'fantezide ki bu fantezi, bir şey yapmaya zorlanmış olma olsa bile aslında her şey bütünüyle kadının kontrolü altındadır.Kadın, hayali durumu yaratır ve neyin ne zaman başlayıp biteceğine sadece o karar verir.Gerçek hayattaki tecavüz tam tersi meydana gelir; kadın güçsüzdür ve kendisine olan şeyleri kontrol edemez.' Bu nedenle, kendi korkunuzu şakacı bir şekilde uygulayabilen kendi kafanızın yönetmeni yine kendinizsiniz.

Bu, cinsel şiddete maruz kalmış kadınlar kadar şiddetten hiç etkilenmemiş kadınlar için de geçerlidir. Ancak birincisinde fantezinin ek bir işlevi olabilir: Kienzl'e göre, gerçekten tecavüze uğrayan kadınlar, korkunç deneyimlerini fantezileri aracılığıyla işleme fırsatına sahiptir. 'Şiddet içeren durumla yüzleşmek ve onu kendiniz için daha katlanılabilir kılmak için bir girişim olabilir.'

'Birçoğu, tecavüz fantezisine sahip olmanın aslında tecavüze uğramayı istemek anlamına geldiğini varsayıyor.'

Dolayısıyla bir fantezinin her zaman onu günlük yaşamda yaşamak için içsel bir arzu olduğunu düşünen herkes yanılıyor. 'Birçoğu tecavüz fantezisine sahip olmanın aslında tecavüze uğramayı istemek anlamına geldiğini varsayıyor. Bu tehlikeli bir sonuç çünkü bu, kadınların tecavüz fantezisi kurduğu sürece tecavüzün haklı gösterilebileceği anlamına gelir” diyor Wille. Fanteziler ilk etapta akıllarda kalmas
ı içindir, arzular ise bazen gerçekten yaşanır.

Uzman Kienzl, gerçekte bir cinsel boyun eğme arzusu olsa bile, bu fanteziyi tecavüz oyunları aracılığıyla yaşama olasılığı olduğunu söylüyor. Bu rızaya dayalı tecavüz canlandırması, farklı forumlarda fark edilebilir veya birlikte oldukları partnerleriyle oynanabilir.

Ancak medyada günlük olarak bize iletilen görüntüler, çoğu zaman bu tür düşünce ve fantezilerden şüphe duymamıza neden oluyor. Tecavüz ve cinsel şiddet, baskın popüler kültürde, örneğin Beauty and the Beast, Fifty Shades of Grey,Last Tango in Paris  veya The Revenant gibi filmlerde hala karmaşık ve rahatsız edici şekillerde romantikleştirilmektedir.

Aynı zamanda bu sahnelerin çekiciliğinin ne olduğu da çoğunlukla konuşulmuyor. Ancak yukarıdaki filmler cinselleştirilmiş şiddeti erkeğin bakış açısından gösterirken ve çoğunlukla durumun kadın üzerindeki etkisini görmezden gelirken, fanteziler hem bir güçlenme ifadesi hem de kadınların kendi bakış açılarından tecavüzü deneyimlemeleri için bir çıkış noktasıdır ve dolayısıyla korkutucu durum daha iyi kontrol edebilir.

Caveman background Vector Art Stock Images | Depositphotos 

Fanteziler günlük hayattan bir kaçış

Wille'e göre, gerçek hayatta acımasız olacak sahnelerin filmde belirli bir erotizm yaymasının nedenlerinden biri, şehvet ve korkunun genellikle yakından bağlantılı olmasıdır. Wille, “Korku arzudan daha güçlü olmadığı sürece, bu duyguların karışımı bize belli bir haz verir” diyor. Şiddet içeren sahnelerdeki zevkimiz tam olarak gerçek bir tehlikeye maruz kalmamamızdan kaynaklanmaktadır.

Aynı zamanda, tahakküm ve boyun eğmeyle ilgili bu tür fantezilerin her zaman derin psikolojik nedenleri ve anlamları olması gerekmez, aynı zamanda günlük hayattan bir kaçış da olabilir. Davranış terapisti Kienzl'in de söylediği gibi, cinsiyetlerin arzu edilen eşitliği, yatakta güç ve hakimiyet asimetrisiyle hiçbir şekilde çelişmez. Her ikisi de erotizm yaratmaya hizmet edebilir.

Her iki durumda da, bunların hiçbiri gerçek hayattaki istismar için bir mazeret değildir. Ve cinselleştirilmiş şiddetle eğlenceli bir şekilde başa çıkabilmek için bazı kadınlar için gerçek tehlikeler içermeyen 'güvenli' bir simülasyonun hala gerekli olduğu gerçeği var.

Bilinen teoriler

Bazı kadınların tecavüz rüyasını neden anlayabilmek için benzer araştırmalar psikologlar tarafından onlarca yıl önce yapıldı. Kendilerini tecavüze uğramış olarak sunan kadınların gerçekten böyle bir durumda olmak istedikleri görüşü kabul edildi. Bu teori, cinsel fantezilerin her zaman gerçek arzuları ve özellikle niyetleri yansıtmadığı tespit edildiğinden, tamamen reddedilmiştir.

Bugün psikologlar, kadınlarda bu tür erotik hayal gücü için başka açıklamalar sunuyor:

1.En popüler teori, birçok kadının cinsel arzuları konusunda suçluluk duymasıdır. Kaygı ve utanç yaşamadan cinsel fantezilerden zevk alamazlar. Bu nedenle, kadınlar cinsel ilişkiye zorlandıklarını hayal ederler ve bu da cinselliklerinin sorumluluğunu bir ölçüde ortadan kaldırır. Böylece cinsel çekimden kaynaklanan suçluluk ve pişmanlıktan kurtulurlar.
 

2.Cinsel çekim arzusu (cinsel çekicilik), popüler erotik literatüre dayanan zorla cinsel ilişki fantezilerine de yol açar. Bu tür eserlerin her zaman en çok satan tür olmasına şaşmamalı. Romanların çoğu, güzel bir kadın kahramanın peşinden koşan, sonunda kadınlığı tarafından boyun eğdirilen ve evcilleştirilen meydan okuyan, biraz tehlikeli ve saldırgan bir kahramanı tasvir eder. Pek çok kadın bu romantik hikayelerde ve erotik sahnelerde kendini gösteriyor. Bu şekilde, baştan çıkarıcı ve ateşli bir mizaca sahip oldukları yanılsamasını yaratırlar, erkekleri çıldırtırlar, bu da uyandırmaya ve orgazma ulaşmaya yardımcı olur.
 

3.Cinsel açıklık, seksten nasıl zevk alacağını ve cinsel ilişkiye girmeyi bilen kadınların fantezilerini açıklar. herhangi bir endişe ve pişmanlık olmadan zevk. Hayal güçlerinde, erotik senaryoları gerçekte yaşamak istediklerinin ötesine taşırlar. Onlar için bu samimi bir oyun ve heyecanlanmanın başka bir yolu.

Ancak, suçluluktan kaynaklanan fanteziler konusunda psikologlar arasında en çok kabul edilen görüşün aksine, birçok araştırmacı bunu en az haklı bulmaktadır. Özellikle cinsellikleriyle ilgili suçluluk duygusuyla ilgilenen kadınlar, zorla cinsel ilişkiye ilişkin fantezilerin en düşük yüzdesine sahiptir.

Araştırmaya göre, tecavüz fantezileri başka bir kategoride en yaygın – kendine güvenen, cinsel açıdan açık ve onları heyecanlandıran başka birçok hayali senaryo da bildiren kadınlar. İkinci sırada Onlarla birlikte kadınlar vardı. ayrıca sık sık striptizci olmayı hayal eder.

Özetle zannedildiğı gibi bir minibüsçü tarafından gerçek tecavüz isteme durumu değil bu.Hali hazırda etkilendiği ve birlikte olmak istediği bir erkek tarafından biraz zor kullanılarak heyecan katılmasını istemektedirler. her şey güven dahilinde yani.

Kaynaklar

1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18321031/

2.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19085605/ 

3.https://jezebel.com/mma-fighter-war-machine-accused-of-beating-his-ex-will-1793051628 

4.https://www.vice.com/de/article/gy8mkb/vergewaltigungsfantasien-bei-frauen-nehmen-zu-und-machen-uns-nicht-zu-schlechteren-feministinnen 

5.https://www.psychologytoday.com/intl/blog/all-about-sex/201508/why-do-women-have-rape-fantasies

6.Video YT-SexScience-https://www.youtube.com/watch?v=gRbS6prp2qA

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !