NASA Helikopterli Mars Proje Lansmanını Yaptı

0

 Araştırmacılar, Mars'ı yüksek teknoloji ürünü bir drone ile keşfetmek istiyor

 "Opportunity", "Curiosity" ve yoldaki "InSight"görevleri derken NASA Mars`a helikopter gönderiyor.
ABD uzay ajansı Nasa, Mars'ı bir helikopterle keşfetmek istiyor. NASA, projenin lansmanında drone benzeri helikopterin yaklaşık 1.8 kilogram olduğunu ve bir futbol topundan fazla büyük olmadığını söyledi. Projeden, bilim adamları, Mars'ın bir kuşbakışı gibi görülmemiş izlenimlerine ulasmayi umuyorlar. Bununla birlikte,ince atmosferi olan kızıl gezegene meydan okumak amacli bu özel teknik uygulanacak.

Mars helikopterinin 2020 yılının Temmuz ayında yeni bir Mars araştırma aracı ile birlikte ve 2021 şubatında komşu gezegenlere indirilmesi planlanıyor. Nasa patronu Jim Bridenstine, "Başka bir gezegenin yüzeyinde uçan bir helikopter fikri heyecan verici" dedi.


Bildergebnis für Mars Helicopter to Fly on NASA  
Mars'ın ince atmosferinde havada kalabilmek için helikopter süper-hafif ve çok güçlü olmalıdır. Nasa proje müdürü Mimi Aung, Dünya üzerindeki bir helikopter uçuşunun yükseklik kaydının 12.100 metre olduğunu açıkladı. Mars'ın atmosferi helikopterin irtifa Mars'ta kalktıktan zaten zeminde 30500 metre yükseklikte karşılık gelecek şekilde ince.

Mars helikopterinin, dakikada 3000 defa dönebilen iki çift rotoru bulunuyor. Dünyadaki bir helikopterden on kat daha fazla. Proje, "yüksek risk" taşıyor, NASA bu riski göze aldi ve kabul etti. Ancak, başarılı olursa, aynı zamanda "yüksek verim" beklentisi bulunuyor.

Helikopter çalışmazsa, Mars projesi başarısız olmaz. Misyonun kalbi, birlikte gönderilecek olan yeni bir Mars gezgini araci, helikopterden bağımsız çalışacak. Gezegenin yaşanabilirliği hakkında bilgi toplayacak, daha önceki yaşamın izlerini arayacak ve maden kaynaklarını araştıracak.



Bildergebnis für Mars Helicopter to Fly on NASA 

Küçük helikopter benzeri drone, görev denetleyicilerine gezici rota planlama ve tehlike önleme konusunda yardımcı olacak ve gezici için ilgi çekici noktaları belirleyecek daha fazla bilgi verecek ,daha iyi haritalama ve rehberlik sağlayacaktır. Proje, Mart 2018'de 23 milyon dolar olarak finanse edildi ve 11 Mayıs 2018'de, helikopterin Mars 2020 gezici görevine dahil edilmesi için zamanında geliştirilebileceği açıklandı.


Kaynaklar,

https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=7121 

https://en.wikipedia.org/wiki/NASA_Mars_Helicopter_Scout 

Video Youtube - NASA

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !