Birleşmiş Milletlerin Haritası "Düz Dünya mı?"

2
 Bildergebnis für birlesmis milletler logo

Kuzey Kutbu merkezli bir azimut eşitliğini gösteren projeksiyonu temsil eden bir dünya haritası, zeytin ağacının çapraz konvansiyonel dallarından oluşan bir çelenk içindedir. Haritanın izdüşümü 60 derece güney enlemine kadar uzanır ve 5 eşmerkezli çember içerir.[1]

Birleşmiş Milletlerin Logoso "Düz Dünya mı?"
Komplo teorisyenlerinin sürekli gündeme getirdiği konulardan biridir.Düz dünya iddiasında bulunanların haritasıdır aynı zamanda.Ancak Birleşmiş Milletler haritasının düz dünya ile alakası yoktur.
3 boyutlu topolojileri 2 boyutta görüntüleme motoduna "Projeksiyon"denir.Ve bu projeksiyonların birkaç çeşidi bulunur.
Karışıklığa neden olan konu ise günümüzde kullandığımız dünya haritasının Merkatör Projeksiyon yönteminden dolayıdır.Bahsedilen Birleşmiş Milletler haritası Merkatör Projeksiyonu yöntemi ile yapılmamıştır.

Merkatör Projeksiyonu
Günümüzde hemen her okulda, kurumda ve daha bir çok alanda karşılaşabileceğiniz dünya haritalarının tamamı Merkatör Projeksiyonu esas alınarak çizilen haritalardır. Ve işin doğrusunu söylemek gerekirse, dünyanın doğru kabul edilen en büyük ve yaygın yalanıdır. Merkatör Projeksiyonu, son derece yanlış hesaplamalarla çizilen haritalar ortaya koyar. Sadece ekvator çizgisi hizasında doğru sonuçlar verebilen harita, kuzey ve güney uçlarda gerçeği yansıtmayan ölçümler ortaya koyar.
Bahsedilen Birleşmiş Milletlerde kullanılan projeksiyon modelinin ismi Türkçesi "Azimut projeksiyon"İngilizcesi "azimuthal equidistant projection"yöntemidir.

Bildergebnis für birlesmis milletler flat earth

Azimut Projeksiyonu
Dünyanın bir kavramsal teğet yada secant düzlemi üzerine projeksiyonlanmasını kullanan bir harita projeksiyonu formu. Azimut projeksiyonu, projeksiyon merkezinden harita üzerine yer alan her noktaya olan yön ya da azimutu doğru olarak gösteren bir projeksiyondur. Dolayısıyla en kısa ve merkezden diğer noktaya olan rota bir düz yoldur.

Gök cisminden ufuk düzlemine indirilen dikey çizginin ufuk düzlemini kestiği noktanın kuzey noktasına olan uzaklığıdır. Değeri 0 ve 360 derece arasında değişir. Kuzey noktasından doğu noktasına doğru ölçülür. 
Bir gökcisminden geçen düşey daire ile gözlemcinin meridyen dairesi arasındaki açı. Ufuk düzleminde kuzey veya güney noktasından başlayarak saat yönünde ölçülür.
Azimuthal Equidistant haritası aynı zamanda Birleşik Devletler jeoloji Araştırma birimi USGS'nin resmi haritasıdır.
 Kaynaklar,
1.https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_the_United_Nations
2.https://en.wikipedia.org/wiki/Azimuthal_equidistant_projection

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !