Büyü ve Sihir Gerçekmidir?

0
Ähnliches Foto 

Harry Potter, Alaaddin, David Copperfield büyüsü?

Harry Potter`ı bilirsiniz.Elinde sihirli değneği vardı.Büyü de bir nevi"Hokus pokus"dur.Bir olayın seyrini sonucunu değiştirmek bir nevi hokus pokus`dur.Veya Alaaddin`in cininide bilirsiniz.3 dilek tut hemen gerçekleşsin.Günümüzde sihirbazların artık doğaüstü gösteriler yapmadığı ve hileler kullandığı ispatlandı.Yani David Copperfield aslında uçmuyor.Vücudunu gerçekte ikiye bölmüyor.İlüzyon yani göz yanılgısıdır aslında.Youtube`da tüm bu hileleri açıklayan videolar var.bkz[3]

Sihir ve büyü farklımıdır?

İyide sihir başka büyü başkadır diyenler.Avrupa`da aynı kategoride "magic veya black magic"olarak değerlendirilir.Satanizm ilede bağlantılıdır.Voodoo vs çok çeşitleri bulunur.Farklı kültürlere göre Şeytan kimine görede cinler aracılığı ile yapılır.bkz.[8]
Sonuçta doğaüstü olaylardır.Madem aynı degil öyleyse karşılaştıralım isterseniz.Aşık olduğunuz ve bir türlü karşılık alamadığınız birisinin size aniden büyüyle aşık olması sihirden farksızdır.Veya birisini büyü yoluyla eriterek ,silah kullanmadan ve dokunmadan öldürmek sihirden farksızdır.Veya 2 seven kisinin kalbinden aşkı söküp atan büyü sihirden farklı değildir.Aynı şekilde sihirbazın yaptığı hileleri gerçekmiş gibi tüm seyircileri hipnoz edercesine ve büyülercesine inandırmayı başarması büyüden farksızdır.Yüzlerce örnek verilebilir buna.

Telekinezi yada Telepati

Bir olayın seyrini değiştirmek için görülmeyen doğaüstü varlıklara yada oraya göndereceğiniz bir enerjiye ihtiyacınız vardır.Bilimsel olarak Telekinezi ,telepati ve doğaüstü varlıklar ispatlanamadı. Fizikteki en önemli ilkelerden biri olan enerjinin korunumu kanunu ve momentumun korunumu kanunu ile çelişir. Fizik yasaları telekineziye izin vermez.Bu konudaki makalemiz için.bkz.[4]

 

Clarke Kanunları

Arthur C. Clarke  üç öngörü yasası ortaya atmıştır:Buna Clarke kanunları denir.Bu maddelerin 3.sü şöyledir,
"Yeterince gelişmiş bir teknoloji, büyüden ayırt edilemez."bkz.[5]
YaniHer teknoloji, ne kadar basit olsa da, bu teknolojii anlamayayan gözü önünde büyü olarak görünür.Özelikle üçüncü Clarke kanunu sadece bilgi kurgu yazımlarda kalmayıp batı edebiyatında bir atasöz seviyesini kazandı.Anlayamadığımız bazı olaylara doğaüstü anlamlar yüklemek gibi.

Cadı`lar ve Büyü

Eski kültürlerde Cadı`lar vardı.Bu kadınlar cadı ve büyücü olarak adlandırılırdı. Bu kadınlar hangi bitkinin ateşi düşürdüğünü biliyorlardı veya hangi bitkinin hamileliğe son verdiğini vs.Artık günümüzde bunun büyü olmadığını biliyoruz ve teknik,psikolojik,biyolojik olarak açıklama getirebiliyoruz.Ve bu cadıların insanları kurbağaya çeviremeyeceğini veya güzel bir kızı çirkin bir kıza çevirmeyeceğini biliyoruz.Artık cadılar "cadılar bayramı"nda kaldı.Eğlence kültüründe yaşıyor.
İnsanlar bazen günlük hayatlarına büyü katarlar zaten.Mesela çocuğunuza her gece yatağa giderken"iyi geceler,tatlı rüyalar"deriz.Birgün unutursak çocuk gelip size"Bugün tatlı rüyalar "demedin diyerek sanki iyi rüyanın sizin dileklerinizde olduğunu sanarlar.
Büyünün mazisine bakarsak Mezopotomyadan,Sümerlerden ,Antik Mısırlılardan ve Yunanlılardan ve Şamanlardan günümüze kadar geldiğini görürsünüz.O zamanda yaşayanları fiziksel olaylardaki bilgi düzeyleri düşüktü ve olayları başka türlü açıklıyamıyorlardı.Günümüzde bile hala inananlar olduğunu görünce zaten olayı anlamak zor olmasa gerek. 
Şimsek çarptığında mistik güçlerin kızdığına ve büyü olduğuna inanılırdı.Ve bunun büyüyle yapıldığına inanılırdı.
Eğer sihir ve büyü gerçekten var olsaydı, misal "barut" gibi, toplumsal olarak kabul edilir ve sıradan bir konu olurdu.Neden hala bilinmeyen!!!
Büyü, saf kurgudur. Önceleri, doğal süreçleri açıklamak için kullanıldı (hastalık bir cadıdan, kuyudaki suyun zehirlenmesi büyüden vs.gibi), bugün neyseki çoğu şeyi biliyoruz.

Bildergebnis für büyü 

Harward`dan Güven Güzeldere`nin Büyü Yorumu

Harvard Üniversitesi’nin Zihin-Beyin-Davranış Programı’nda ders veren, zihin-beden problemi, bilinç, hayvanlarda akıl ve yapay zeka konularında pek çok kitabı ve makalesi olan Güven Güzeldere: “Beddua, büyü gibi meseleler bilim dünyasında merak edilmiş konular. Çok araştırma yapılmış ama büyü benzeri çalışmaların bir başkasına etki ettiği ispatlanamamış”dedi.[6]

Almanya`da Büyü Davası

Almanya`da bu konuda ilginç bir mahkeme olayı yaşandı.Bir müsteri falcı ve büyücü olan bir medyumla iletişime gecer.Müşterinin kızarkadaşı onu terketmiştir. Problemler yaşar ve çareyi medyuma gitmekte bulur.Tarot kartlarla fala bakan bu medyum kendisinin enerjisiyle bu geçimsizliğe çare bulacağını söyler.Medyum bunun gerçeklesmesi icin ise tarotlar açarak seanslar düzenlenmesi gerektiğini söyler.Müşteri medyuma tüm özel bilgilerinide paylaşır.Eski sevgilisini tekrar geri kazanacağına inanarak yaklasık 1 yıl medyumla iletişimde olur.Medyumla müşterinin ilk telefon görüşmeleri ücretsizdir.Tanışma faslı diyebiliriz buna.
Tarifesine gelince tarot açmak her seansta 100 euro,öneriler ve yardımcı olma antrenörlügü seans basına 100 euro ilk 30 dakikalık seans ücreti.Sonraki her 15 dakikaya talep edilen ek ücret 50 euro.
şteri 2008 de olan bu olayda toplam 35.000 euro ödüyor.Üstelik medyum kendisine indirim bile yapmış.Ancak müşteri medyumdan umudunu kesince medyumla ilişiğini kesiyor.Ancak bu defa medyum  6723,50 euro daha alacağı olduğunu söyleyerek  müşteriye dava açıyor.[1]

şterinin avukatı"Müvekkilim psikolojik bunalımdaydı.Medyum onun bu psikolojik sorunlarından faydalandı" diyerek savundu.
Burda konuyla alakalı olarak mahkemenin verdiği sonuç ise"Doğaüstü güçler kullanarak büyü yöntemiyle çözüm yoluna gittiği ve böyle birşeyin mümkün olmadığı " kararına vardı.Ve bu konuda ek ödemesine gerek olmadığı sonucuna vardı.

Bildergebnis für büyü 

Mahkeme Ne diyor?

Mahkeme "Sihir ve parapsikoloji güçleri ispat edilmemiştir.Sadece inanç ve batıl inançtan öteye gidemez ve hayal gücüne ve sanrılığa aittir.Bilimsel bir bilgi ve deneyime dayanmayan bu güçler hakim tarafından gerçek bir hayata etki edeceği sonucunu veremez.Ve bunun hayattaki doğal gerçeklere etki edeceği hesaplanmaz"[2]
Almanya resmi olarak büyüyü reddetmiştir.

Mistik güçler?

Doğaüstü olan bu güçler yani büyülerin görünmez kahramanları böyle bir güce sahip oldukları halde sadece insanların emrinde çalışıyorlar.Kur medeniyetini teknolojini sahip ol dünyaya.Kurbağa ayakları,kan,leş ve bir tavuk kurbanına insanların istediklerini yapıyorlar.Yani bir kızın beynine bile girip aniden size aşık olmasını sağlayacak bir güce sahipler.Terside mümkün sevenleride ayırabiliyorlar.Defineyi bulabiliyorlar,insanları korkutabiliyorlar.Hatta kısırların çocuğu bile olabiliyor.Ciltler dolusu büyü mümkün.Sonuçta büyü kitaplarına bakarsanız ve büyücülere yapamıyacakları yok gibi.

Fizik kurallarına aykırı olduğu gibi dinlerede aykırı bu mistik güçlerin yaptıkları.İnsanların iradesini ve kaderini değiştirebilecek güçleri var.Lakin dinlere göre insanlar sınavda olduğu için özgür iradeleri var ve kaderlerini kendi özgür iradesiyle değiştirebiliyorlar.Dolaysıyla yaratıcının "sınav"modeline müdahale etme gücünede sahipler.Yaratıcı formatına meydan okuyacak kapasiteleride mevcut.

Bu kadar "kötü" olan bir tür, bu zamana kadar insan gibi aciz bir yaratığın evrimleşmesini kendi gezegeninde çoktan engellemiş olmalıydı. Evrimsel süreçte baskın tür olarak zaten bunu doğası gereği yapmalıydı. Zira biz insanlar uzun bir süredir bunu yapıyoruz.Enerji boyutunda yaşayan bu canlılar enerji ile beslenmelidir.Buda kötülük veya iyilik galiba.Yoksa enerji boyutundaki bir canlı madde ile beslenmez herhalde.Einstein` e:mc2 formülüne göre ya enerji olur yada madde.Bu canlılar enerji boyutunda oldukları halde her şekle girerek madde halinide alıyor.Yani bu canlının varlığına inanabilmek için herşeyden önce iyilik ve kötülüğün bir enerji türü olduğuna inanmak gerekiyor.Insanları hayvanat bahçesinde tutabilecek ve yem atacak mistik güçleri var.Ama bunu yapmıyorlar.Doğaüstü güçleri var ama aptallar sonucu çıkıyor.Halbuki insanların beynine girecek ve öldürecek güçleri var.

Bildergebnis für büyü 

Sonuç olarak,

Günümüzde büyü medyumların,falcıların,cinci hocaların,astrologların vs kazanç kapısıdır.Bu işlere koşulsuz inananların paralarını kaptırdıkları bir ticaret alanı.Almanyadaki misal gibi.Bu medyumlar neden seanslarla ugraşmak yerine define bulup veya Loto yu tutturup zengin olmuyor.Kendilerini kurtaracaklarına başkalarını kurtarıyorlar.Dünya düzdür, ay lambadır ne kadar gerçekse büyüde o kadar gerçektir.Beddua dediğimiz şeyde bunun bir benzeridir.Beddua ediyorsun ve olayın sonucunu değiştiriyorsun.Gerçek bir Harry Potter henüz görülemedi.Varsa öyle biri Randy vakfına başvurup 1 milyonu kapabilir.Ve bilimsel olarak ispatlanmış olur.[7]
"gerçekleşmesi icin inanman gerekir"sözü böyle olaylara koşulsuz olarak inanmak plasebo etkisi yapabilir.Ve ardından psikolojik sorunlar yaşayabilirsiniz.Sonrada ben yaşadım gerçekti diyebilirsiniz.
Büyü bir insan kurgusudur.Gerçek hayatta "Cheat" yapmak denilebilir.Hayatta böyle bir geçerli cheat yoktur.Canlı hayatın cheat´i olamaz.
Michio Kaku`nunda dediği gibi beynimizi kandırabiliriz.Ben az sonra para bulacağım deyip bir süre sonra yerde demir para bulduğunuzda "Evet sihir yaptım gerçekleşti"desenizde aslında olan olay büyü deildir.Bu zamana kadar büyü olaylarından insanların lehine hiçbir sonuç bulamazsınız,tam tersine paranoya halini almıs ağır psikolojik vakalarla karşılaşırsınız.Bunun gerçek olduğunu size söyleyenlerin ya gerçeği bilmediklerinden sizi kandırırlar yada cebinizdeki paraya göz koymuşlardır.İnsan beyninde oluşan, kısaca yanlış inanışlar neticesinde bilinçaltının bilince yaptığı ilizyon ve yanılsamalardır.
Tarkan ve Sindirella filmlerindeki büyücüleri film tadında izleyin sadece.

Randi vakfının kurucusu James Randi doğaüstü güçleri oldugunu iddia eden herkese meydan okumuştu.Ve ödül vaat etti.Yıllarca bekledi ama başarıya ulaşan ve ödülü henüz kazanan olmadı.Kaşık büktüğünü iddia eden medyum Uri Geller`e meydan okudu.Ruhlarla konuştuğunu iddia eden medyumlara ve Peter Popoff`ada meydan okudu. Ama medyumlar karşısına çıkamadı.Bu konudaki Tedx konuşmasını izleyelim.[9]

Kaynaklar,
1.http://www.spiegel.de/panorama/justiz/wahrsager-urteil-des-bundesgerichtshofs-preis-des-uebersinnlichen-a-738996.html
2.http://lorenz.userweb.mwn.de/urteile/iiizr87_10.htm
3.https://www.youtube.com/channel/UCkozSCYe1posLlfjUhaJOkw
4.https://cernbilim.blogspot.com/2018/03/nazar-psikokinezi-telekinezi-gercek.html
5.https://en.wikipedia.org/wiki/Clarke%27s_three_laws
6.http://www.milliyet.com.tr/-buyu-benzeri-seylerin-etki-ettigi/pazar/haberdetay/07.07.2013/1733229/default.htm
7.https://cernbilim.blogspot.com/2018/04/randi-vakf-1-milyon-dolar-para-odulu.html
8.https://en.wikipedia.org/wiki/Black_magic
9.Video-https://www.ted.com/talks/james_randi
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !