Cern Deneyleri'ni Çürüten Fen Bilgisi Öğretmeni

0
Albert Einstein`ı,Stephen Hawking`i unutun
Zaytung haberimi bu diyebilirsiniz.Bu haberde fen bilgisi öğretmeni olduğu iddia edilen şahıs röportaja giriş yapana kadar bizde trol bir haber zannediyorduk .Ancak Osmaniye radyo televizyon adı altında yayın yapan kuruluşun resmi facebook sayfası olduğunu görünce en azından haberi yapanların ciddi olduğunu görmüş bulunduk.[4

Cern Deneyleri'ni Çürüten Fen Bilgisi Öğretmeni
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde fen bilgisi öğretmeni Abdullah Tabur, suyun içerisindeki atomu parçalayıp, açığa çıkardığı enerjiyle el feneri ampulünü yakmayı başardı.
İsviçre ile Fransa arasında küçük bir yerleşim yeri olan Cern’de kurulan araştırma merkezinde 27 kilometre uzunluğundaki “büyük hadron çarpıştırıcısı” adlı makinede atomu parçalayıp "higgs bozonu" veya “Tanrı parçacığı” adı verilen kayıp maddeyi bulmayı hedefleyen bilim adamları evrenin yaratılışını ve yaşamın nasıl başladığını bulmaya çalışıyorlar.
Cern’deki milyar dolarlık bu araştırmaya, Kadirli ilçesinde yaşayan fen bilgisi öğretmeni Abdullah Tabur, 50 kuruşluk pet şişe ile yaptığı deneyle rakip oldu.
Bir pet şişe içerisindeki suya ahşap bir çubukla dokunuşta suyun atomlarının, parçalanıp düzeninin bozulmasıyla açığa çıktığını belirten Tabur, enerji ile pet şişeye kurduğu düzenekle el feneri ampulünü de yakmayı başardı. Her ne olursa olsun hazır bir enerji de olsa mutlaka ilk dokunuş olmasının şart olduğunu söyleyen Abdullah Tabur, “Bu deneyimimiz yaratılışı en basit örneği ile açıklıyor. Aynı zamanda bir yaratıcının olduğunun en büyük kanıtıdır” dedi.
Evrenin 13 ile 15 milyar yıl önce oluştuğunu ifade eden Abdullah Tabur, “Evren oluşmadan önce tanecikler bir düzen içerisindeydi. Taneciklere etki eden net kuvvet sıfırdı. Artı ve eksi kuvvetler birbirini yok ettiği için tanecikleri harekete geçiren bir güç yoktu. Bu tanecikleri harekete geçirecek bir güç gereklidir. Biz bu deneyimizde bunu gösterdik. Su tanecikleri düzenli haldeyken, lamba ışık vermemektedir. Ancak dışarıdan biz bu suya dokunup düzenini bozunca, taneciklerin arasındaki boşluklardaki enerji açığa çıkıp ampulü yakmıştır. Bu tanecikleri hareket ettirecek bir güç olmalı” şeklinde konuştu.
Aynı sudaki enerjinin bitip ampulün sönmesi gibi evrendeki enerjinin de bir gün biteceğini belirten Abdullah Tabur, “İşte biz bunun adına kıyamet diyoruz. Kıyamet tüm kutsal kitaplarda geçer. Bir gün evrendeki ilk hareketten kaynaklı enerji bitecek ve evren yok olacak” şeklinde konuştu.[1]

Bildergebnis für Abdullah Tabur
Cern artık "Game Over"
Olayın dahada trajikomik tarafı konuya cevap verenlerden geldi.Hidroliz diyenler,kinetik enerji diyenler vs.Böyle öğretmenler olursa tabiki böyle cevaplarda olur.
Tahta çubukla atomu parçalamak?Kimyasal tepkimeyi atom parçalamak zannediyor.Tahta çubukla tuz iyonlaştırıp atom parçaladığını  zanneden, atom altı parçacıkların arasında oluşan kuvvetin hangi boyutlarda olduğunu bilmeyen bir fen bilgisi öğretmeni.
Basit bir elektrik devresi kurmuş basit ilkokul veya ortaokul deneyi. 
Atomdan elektron koparmak ki tuzun suda iyonlarına ayrışması kadar basit bir şeyi atom parçalamak diye lanse etmesi ve bunu Cern deki deneyle karşılaştırması tam bir cehalettir.
Atom nasıl parçalanır makalemizi okuyabilirsiniz.[2]
Atomu çözmek için yıllarını harcayan fizikçiler ne kadar cahilmiş!Öyleyse
Atom Fiziği de profesörlük de yerin dibine batsın.Kadir İnanır-yeşilçam.[5]
Pet şişeyle ve tahta çubukla evrenin sırrını çözdüğünü söylemek ve tahta çubukla atomu parçalamak kadar komik bir durum.Bu kadar kolay ise Cern niye var?
Enerji korunumu yasasından bihaber bu fen ögretmeni enerjinin biteceğini buna da kıyamet denileceğini söylüyor.
Enerji bitermi konusundaki makalemizide göz atabilirsiniz.[3

Peki yöntemleri nedir?
1.Tuzlu suya pil koymuş karıştırdıkca iletkenlik arttırıp pili yakıyor suya tuz atıp iyonize edip iletkenlik sağlıyor.
2.Yani tuzu karıştırıyorlar orada. + çinko, alüminyum vb. levhaylada ilkel pil düzeneği.  Ampülün sönmesi de iki uç arası potansiyel farkın sıfıra inmesinden kaynaklanıyor. Suyu karıştırdıkça iyonlar çözünüyor ve denge sıfırdan uzaklaşıp ampülü yakıyor. 
Pet şişenin etrafını niye kağıtla sardın hocam? içine pil mi sakladın?suya tuz atıp onu mu karıştırıyorsun yoksa?
3.Muhtemelen içme suyu olan bir sıvı içerisine iki elektrot daldırdığınızda ilk etapta hiçbir şey olmaz çünkü çözelti içerisindeki iyonlar homojen dağılmıştır ve elektrotlar arasında potansiyel bir fark yoktur. Peki karıştırarak bu fark nasıl oluşuyor? 
Suyun içerisindeki iyonlar ikiye ayrılır: anyon ve katyonlar. katyonlar pozitif değerlidir, örnek olarak magnezyum ve kalsiyum verilebilir. Hiçbir çözelti genel olarak pozitif ya da negatif olamayacağı için, katyonları dengeleyecek miktarda anyon bulunmalıdır. Bunlar da sülfat, amonyum gibi bileşiklerdir.Çözeltiyi karıştırmaya başladığınızda elektrot yüzeylerinde lokal potansiyel değişimler olur ve bunlar rastgeledir. Herhangi bir anda anot yüzeyindeki potansiyel ile katot yüzeyindeki potansiyel birbirinden farklı olduğunda elektrotlar arası potansiyel fark oluşur. Bu fark elektrotlar arasında elektron aktarımına, dolayısıyla devreden akım geçmesine sebep olur. Bu da o lambayı yakar.İşin gerçekliği ise, bu şekilde oluşturulan akımın yalnızca ufak bir lambayı yakabilecek kadar güçlü olmasıdır. Ortamda parçalanan atom falan yoktur. Dahası yoktan enerji de var edilmemektedir çünkü çözeltiyi karıştırmak için Tuğçe ve arkadaşı enerji harcamaktadır.
Bildergebnis für Abdullah Tabur
İllüzyon örneği
İllüzyon yaratmanın püf noktası, bakış açısıdır. Lambayı odak noktaya koyarak, asıl tertibatı gizliyorlar. Yeni bataryalar, suya ve ıslanmaya karşı daha korumalıdır. Sıvı conta kullanarak, pili ve kablo bağlantılarını kolaylıkla, suyun altında gizleyebilirsiniz.
Bakır, çinko ve tuzlu suyla yapılabilecek bir deneyken, nasıl olduda su molekülünün içindeki atomları parçaladılar (dünyada hidrojen ve oksijen atomlarını parçalayacak bir yöntem varmı?
Bu mucit fen ögretmenimizin tek buluşu bu değil.
- Keşfettiği yeni tavuk ırkına annesinin adını verdi.[7]
- 6 kiloluk yeni turp çeşidi buldu.[8]
- Anızdan organik yakıt ve gübre üretti.[9]
-
İnsanları 175 yıl yaşatabileceğini iddia etti.[10]

Zaten Cern'de yapılan deneyler, Allahı aramak için değil, evreni anlamak için yapılıyor.Bilinen bir gerçek varsa oda fen öğretmeninin görevine son verilmesi gerektiğidir.Yoksa internette ve sosyal platformlarda alay konusu olmaktan öteye gidemez.Kahvede çay karıştırıyorsun, "Hilmi abi, yine sağlam atom bırakmadın..."gibi.Öyle ya Cern milyon dolarlık bütçeyle hala evrenin gizemini tam olarak çözememişken 50 kuruşa hem atomu parçaladın hemde evreni ve Tanrıyı çözdün.
Pil batarya hakkında daha fazla bilgi isteyenler aşağıdaki videoya bakabilirler.


 
Kaynaklar,
1.https://www.haberturk.com/osmaniye-haberleri/63420793-suyla-ampulu-yakticerndeki-milyar-dolarlik-deneye-rakip-50-kurusluk-pet-siseli
2.https://cernbilim.blogspot.com/2018/09/atom-nasl-parcalanr.html
3.https://cernbilim.blogspot.com/2018/03/madde-kutle-ve-enerji-yok-olabilirmi.html
4.https://www.facebook.com/ORT80/videos/1919828961410026/
5.https://www.youtube.com/watch?v=jHJxYjL1DF8
6.video-Ted ed-https://ed.ted.com/lessons/why-batteries-die-adam-jacobson
7.https://www.posta.com.tr/yeni-kesfettigi-tavuk-irkina-annesinin-adini-verdi-video-2010903
8.https://www.haberler.com/ozel-haber-ogretmenden-6-kiloluk-yeni-turp-cesidi-9180187-haberi
9.http://www.milliyet.com.tr/fen-bilgisi-ogretmeni-anizdan-yakit-osmaniye-yerelhaber-1907258/
10.https://www.haberler.com/insanlari-175-yil-yasatabilecegini-iddia-etti-11054254-haberi/

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !