Darwin'i Bitiren(!) Balık "Coelacanth" ve Evrimin Mekanizması

0
 
Darwin'i Bitiren Balık "Coelacanth" ve Evrimin Mekanizması
17 kasım 2009'da Trt'de"Darwin'i bitiren balık" şeklinde yayınlanmıştı .Endonezya açıklarında bulunan bir balığın 400 milyon yıldır hiç değişmediği öne sürülmüştü.[2]
Ancak Coelacanth, bir tür degil takım adıdır, içinde pek çok cins, dolayısıyla pek çok tür barındırır. Bugün yasayan (ve haberde gösterilen) Coelacanth türleri, fosil Coelacanth türlerinden farklıdır, hatta cinsleri bile farklıdır.
Latimeria adlı bir cinse ait bu canlı, Endonezya açıklarında ilk kez 1997 yılında keşfedilmiş ve Endonezya Bilimler Enstitüsü tarafından "Latimeria menadoensis" adıyla kayıtlara geçirilmişti. Diğer örneklerin de 1938'den bu yana dünyanın çeşitli bölgelerinde de ele geçirildiği biliniyordu.
Sudan karaya geçişi kanıtlayan önemli ara formlardan biri olan Coelacanth'lar, ilk fosil kaydı 410 milyon önce Orta Devoniyen'de görülen, lob yüzgeçli kemikli balıklar ve Coelacanthidae ailesine aitler. Ancak 80 milyon yıl önce, Kretase Dönemi'nde Coelacanth'ların soyları tamamen tükenmişti.
Farklı bir cinse ait günümüz Coelacanth'larının iki ayrı türü biliniyor.Fakat TRT'nin sunduğu haberdeki gibi, evrim karşıtı yayınlarda "yaşayan fosil" olarak öne çıkarılan, Coelacanth'a benzeyen ve farklı bir aileden olan bu canlının hiçbir fosil kaydı bulunmuyor. 410 milyon yıl önce yaşamış Coelacanth'lar ile, -kısa bir sürede sudan çıkıp oksijenli solunum yapabilmelerine rağmen, kayda değer farklılıklar taşımıyorlar.
Bu fosiller ise onlarca farklı cinse aittir. Dolayısıyla Coelacanth'in 400 milyon yıldır değişmediği iddiası neresinden tutsanız elinizde kalan bir iddiadır.
Dört ayaklı kara canlılarının Coelacanth benzeri lob-yüzgeçli (lobe-finned) deniz canlılarından evrildikleri doğrudur, ama illa Coelacanth takımından türediler diye bir iddia yoktur. Kaldı ki böyle bir iddia olsa bile, günümüzde hala denizde yaşayan Coelecanth türleri bu iddiayı çürütmez. Takımın bazı türleri kara yaşamına adapte olurken bazıları denizde yaşamına devam edebilir.
Bildergebnis für Coelacanth 
 Haber gerçek olsaydı evrim çöpe gidermiydi?
Tabiki hay
ır.Canlılar bir sonraki kademeye atlamak için evrimleşmezler. Hayatta kalmak için evrimleşirler.Hayatta kalmak için daha akıllı olmak gerekiyorsa daha akıllı olunur. Akıllı olmak bir yarar sağlamıyorsa, örnek olarak, soğuğa daha dayanıklı olmak gerekiyorsa soğuğa daha dayanıklı olarak evrimleşirler. Eğer mevcut yaşam ortamı canlının yapısında herhangi bir değişiklik olmadan optimum koşullarda yaşamı sürdürmeye izin veriyorsa bir evrim gerçekleşmez. Bu haberdeki büyük hata işte burası. Bir canlının milyonlarca yıldır değişmemiş olması, evrim teorisinin yanlış olduğu anlamına gelmez. Aksine, yine evrim teorisinin kurallarına göre, o canlının yaşam ortamında optimum bir yaşam sürebilmesi için gerekli yapıya zaten sahip olduğunu ve milyonlarca yıldır bu yaşam ortamını değiştirme ihtiyacı hissetmediğini gösterir. Örneğin deniz dibindeki sıcak su bacalarında yaşayan bakteriler milyonlarca yıldır değişmemişlerdir.Nedeni bu bacaların kendileri milyonlarca yıldır aynıdırlar. Yaşayan türler son derece kısıtlıdır. Türler arası rekabet, sınırlı kaynaklar için kavga vs. söz konusu değildir. Sonuç olarak, bu bakteriler hiçbir değişiklik yaşama zorunluluğu hissetmemişlerdir.
Hiçbir canlı evrimini tamamlamaz. Yaşam koşulları değiştikçe canlılar da değişmek zorunda kalacaklardır. Mesela, normal şartlar altında değişim geçirmeyen bir bakteri türünün ortamına mesela bir antibiyotik verildiğinde, kısa sürede dirence eğilimli genlerin önem kazandığı, çeşitli yollarla (dirençli üyelerin üremesi gibi) antibiyotiğe dirençli bireylerin hızla hakimiyet kurarak bir yerden sonra örnekteki türün tamamının dirençli türden olmasına sebep olduğu görülmüştür. Bu, işleyiş halinde gözlemlenen evrimin ta kendisidir.
Evrim bir üst basamağa geçme şeklinde ilerlemez. Mesela, günümüz anlayışına göre evrimde daha ileri konum, daha güçlü bir zekadır.

Her canlının evrim hızı birbirinden farklı ve bunu çevre koşulları, beslenme imkanları gibi birçok etken belirliyor. Örneğin rekabetin çok az olduğu derin deniz ortamında evrim yavaş seyrederken, grip virüsleri gibi çok büyük bir hızla çoğalan ve dolayısıyla daha kolay mutasyona uğrayan organizmalar için bu süreç çok daha süratli işleyebiliyor. 

 
Kaynaklar,
1.https://en.wikipedia.org/wiki/Coelacanth
2.https://www.youtube.com/watch?v=qiATOgIrR4g
3.Video- https://www.youtube.com/watch?v=ujKL1pUHDfo

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !