Sosyal Deneyde Bu Defa Evinizi Suriyeli Bayan Mülteciye Açar Mısınız?

0
Sosyal Deneyde Bu Defa Evinizi Suriyeli Bayan Mülteciye Açar Mısınız?
YouTube'da yayın yapan İlave Tv, Antalya`da sokağa çıkarak bir sosyal deney yapmıştı. Sokaktaki vatandaşlara Suriyeli bir mülteciyi evlerine alıp almayacaklarını sordu.Soruya genellikle "Evet"cevabı vermiştiler.Ancak röportaj konuşmacılarını bir sürpriz bekliyordu.İlave Tv ekibi aslen Diyarbakır`lı olan bir genci rol icabı Suriye`li olarak tanıtmıştı.Muhabirin olumlu cevap verenlere ikinci sorusunda ise"yanımızda bir Suriyeli genç arkadaşımız var.Onu evinize götürürmüsünüz?"diye tekrar sorduğunda "kabul ederiz"diyenlerin bu defa bin dereden su getirerek ark" ettiklerini izlemiştik.Suriye`liyi görenler hemen mazeret bulmuştular.
Daha önce Suriyeli mülteci deneyini erkek mülteci rolünde yapmıştı. Bu sefer ekipten bir bayan mülteci rolünde kullanıldı.
Ancak önceki röportajda erkek Suriye`liyi evine misafir edebilecek "bir kişi" bile bulunamazken Suriye`li bayanda ise tam tersine yüksek oranda olumlu cevaplar verildi.Halkın tepkisi ilk videoya göre çok farklı.
Deneye gelen ilk eleştiriler ise kurguyla alakalı.Zaten ilk soruda "açarım" diyen birisinin, sonrasında kadını gördüklerinde "hayır kadınsa açmam" demeyeceği,Suriye`li rolü yapan bayanın Suriyeli`ye benzememesi ve senaryoya göre neden bu bayan`ın ailesinin olmadığının söylendiği.
İki deneye göre varılacak sonuç ise tek olan kadın mültecilerin kalacak yer bulabilme ihtimallerinin erkeklere oranla daha fazla olması
Alttaki video`da tamamını izleyebilirsiniz.
  Kaynaklar
1.Video-İlave Tv-https://www.youtube.com/watch?v=jilj-j9vUvQ 
2.https://cernbilim.blogspot.com/2019/04/evinizi-multecilere-acar-mydnz-sosyal.html
3.Video2-https://www.youtube.com/watch?v=ZTWl0KTDM6s
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !