Nostradamus ve Coronavirüs Kehaneti Gerçek Midir?

0
Nostradamus Twin Year prediction: Nostradamus 
Nostradamus ve Coronavirüs Kehaneti Gerçek Midir?
Nostradamus,Baba Vanga bu tür komplo teorilerinde ve kehanetlerde her zaman favoridir.Maya takviminde "End of life"hikayelerinide görmüştük.Ancak sonra"Maya tutmadı, kıyamet kopmadı"haberini okumuştuk.
Bir başka iddiada ise Simpsons`un Trump`un başkan olacağını bildiğinide görmüştük.
Dizinin 2000 yılında çekilen bir bölümünden olduğu iddia edilen görüntülerin esasen 7 Temmuz 2015’te yayınlanan ‘Trumptastic Voyage’ isimli bölümden bir kesit olduğu ortaya çıkmıştı.
Bu tarihte Donald Trump çoktan Cumhuriyetçi Parti’den aday olacağını açıklamıştı bile.
Öte yandan 25’inci sezondaki bu bölüm, Donald Trump’ın merdivenden indiği görüntülerden sonra çekilmişti.
Ünlü TV dizisi Simpsons'ın ABD Başkanı Trump'ın 2019 yılında öleceğini tahmin ettiği iddiası da ilgi çeken paylaşımlar arasındaydı. Ancak, Simpsons dizisinin bu kehanetide gerçekleşmedi.
Bu tür saçma kehanetleri sıralayabiliriz.Zira gündemimizde coronavirüs olunca bu defa coronavirüs kehanetleri sosyal medyada sıralanmaya başladı bile.Bunlardan bir taneside Nostradamus`un coronavirüs kehaneti.
Bahsedilen kehanet
1551 yılında ortaya attığı (!) iddia edilen kehanetine göre:
İngilizcesi “There will be a twin year (2020) from which will arise a queen (corona) who will come from the east (China) and who will spread a plague (virus) in the darkness of night, on a country with 7 hills (Italy) and will transform the twilight of men into dust (death), to destroy and ruin the world. It will be the end of the world economy as you know it.” 
Nostradamus Corona prediction - Telugu - Thumbnail - FACTLY 
Türkçesi ise,
İkizler yılında ("20-20") doğudan ("Çin'den") bir kraliçe ("korona") yükselecek, gece yaratıklarından ("yarasalardan") vebasını ("virüsü"), 7 tepeli diyara ("İtalya-Roma") yayacak ve dünyayı yok etmek ve mahvetmek için alacakaranlıklarında olan insanları ("yaşlıları") toza dönüştürecek (ölüm). Bildiğiniz gibi bu dünya ekonomisinin sonu olacak.
Michel de Nostradame, 1500'lü yıllarda Fransa'da yaşayan bir astrologdu ve bugün birçok meraklısının çeşitli önemli tarihi olayları önceden bildigini iddia ettiği “Les Prophéties” adlı kitabı için yazdığı şiirsel kehanetlerle ünlendi. Nostradamus o kadar genel (ve belirsiz) bir şeyler yazdı ki, küçük bir hayal gücü (ve orijinal Fransızca'dan bazı liberal yorumlar) yardımıyla, insanlar 16. yüzyılın ortalarından beri neredeyse her önemli olayı “tahmin ettiğini” iddia etti. 
Nostradamus'un böyle bir kehaneti olmadığını kısa sürede google aracılığı ile bulmak mümkün.Örneğin Snopes isimli site, Les Prophéties isimli kitapta böyle şeyler yazmadığını kaynaklarla gösteriyor.Aynı zamanda hem bu kitapta hem de diğer kaynaklarda 2020 yılını kastettiği düşünülebilecek hiçbir atıf bulunmadığını belirtti.Yukarıda bahsedilen kehanet Les Prophéties isimli kitabın hiçbiryerinde yazmıyor.Çevrimiçi baskısındada (buradan) bulunmuyor.Buna ek olarak, Nostradamus şiirlerini her zaman eski Fransızca'da dört satırda yazardı.Çevirisi bile sosyal medyada paylaşılan metin kadar uzun olamaz.Ayrıca kitapta
“twin year”, “queen” ve “east” kelimelerini arama yaptığınızda bulamazsınız.
Gerçek olduğunu varsaysak bile çürütmesi çok kolay olurdu.Zira pandemi ilan edilen koronavirüs Çinlilere göre 2019 aralık ayında ortaya çıktı.Hatta yeni bulgulara göre aralıktanda önce.İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, corona virüsü salgını Çinlilerin bahsettiği gibi Aralık 2019 değil Eylül ayında başlamış olabilir.Hatta Fransa'da ilk vaka Aralık ayında görülmüş.Bu tarihler bile çürütmeye yeterli.
Henüz virüsün yarasalardan yayıldığıda kanıtlanmadı.Pangulin veya Alman virolog Drosten`a göre Rakun köpeği olabileceği teorileride henüz güncelliğini koruyor.Bu tür kehanetler genellikle hep olay yaşandıktan sonra ortaya çıkıyor.Sanki polis zoruyla alınmış bir ifadeye benziyor.
Bilimsel olarak mümkün müdür? 
Sonuç olarak bu tür kehanetlere inanmak entropinin sürekli kötüye gittiği bir evrende ve dünyada misal 100 yıl sonraki trilyonlarca atomların nerde ve hangi düzende olacağını bilmek manasına geliyor.Kuantum fiziğinde Heisenberg'in belirsizlik ilkesine göre, bir parçacığın momentumu ve konumu aynı anda tam doğrulukla ölçülemez (momentum değişimi = kütle değişimi x hız değişimi).Ancak bu ilkeye meydan okuyan bir kehanet ve bilgi birikiminden söz ediyoruz.Aynı kural Baba Vanga ve diğerleri içinde geçerli.Daha fazla söze gerek varmı?Sonraki soruyu alalım.
 
 
Kaynaklar
1.https://www.hurriyet.com.tr/gundem/maya-tutmadi-kiyamet-kopmadi-22204455 
2.https://www.imdb.com/title/tt4854334/
3.https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/the-simpsonsin-gelecegi-tahmin-ettigi-soylentisi-yalan-cikti-1500349/
4.https://en.wikipedia.org/wiki/Severe_acute_respiratory_syndrome-related_coronavirus
5.https://www.snopes.com/fact-check/nostradamus-covid-19/
6.https://zelalemkibret.files.wordpress.com/2012/02/the-complete-works-of-nostradamus.pdf
7.http://www.nostradamus.org/qbrowser.html
8.https://en.wikisource.org/wiki/Les_Propheties

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !