İdeal Seks Süresi Ne Kadardır?

0
İdeal Seks Süresi Ne Kadardır? 
İdeal Seks Süresi Ne Kadardır? 
2016 yılında Psikolog Dr. Brendan Zietsch'in Queensland Üniversitesi'nde 500 çift üzerinde yapılan araştırmaya göre;  ideal seks süresi ortaya çıktı. 
1 ay süren araştırma sırasında çiftler cinsel birleşime başladıklarında bir kronometre tutan araştırma ekibi seks sonunda kronometreyi kapattı ve ortalama bir seks süresi belirlenmiş oldu. 
Araştırma sırasında 33 saniyeden 44 dakikaya kadar süren çok farklı süreler tespit edildi. 
Çift farklılıkları gibi durumlar gözetilerek yapılan araştırmada normal bir seks süresinin 5.4 dakika olduğu belirlendi. 
Araştırmacıların 'ortalama' olarak belirlediği bu süreyi prezervatif ya da sünnetin seksin zamanını etkilemediğini ifade etti. 
Yapılan araştırmalara göre ülkelerin seks süresi oranları da belirlenmiş oldu. 
Esas sürprizin ise bu ortalamayı düşüren ülkenin Türkiye olması.Bu oranlara göre Türkiye'nin seks süresinin  Hollanda, İspanya, İngiltere ve ABD'dan 3.7 dakika daha kısa olduğu belirlendi.Bir başka ilginç bulgu ise yaşlı çiftler için bu sürenin daha kısa olması.
Erkeklerin yüzde 75'i orgazmda zirveye ulaşırken, kadınların ise sadece yüzde 28'i ulaşabilmiş.Bunların yüzde 33'ünde her iki partner de orgazm olmuş.
Haz Süresi
Başka bir çalışmada istekli olunan haz süresinin 7-13 dakika arası olması gerektiği vurgulanmış. Örneğin 10 dakika ön sevişme, 9 dk seks süresinin uygun olduğu ve 20 dakika üstünün çok uzun olduğu, 1,25 dakikanın ise çok kısa olduğu bildirilmiş. Gerçekten de birbirini arzulayan çiftler bu süreçte boşalabiliyor. 
Sorun erkeklerde 
Esas sorun maalesef erkeklerden kaynaklanıyor.Araştırmadaki çiftlerin %45`inde erkeklerde erken boşalma olduğu ve 2 dakikada orgazma ulaştıkları belirtilmiştir. Bu kadının orgazmı için kesinlikle yetersiz bir süre.
Tüm bunlara göre 6 dakika üstünde kaliteli sekse giriş yapılmış oluyor.Çiftlere sorulduğunda ise ön sevişme dahil en az 30 dakika sevişmenin sürmesini istediklerini belirtmişler.
Sex uzmanı Jess Wilde bu istatistikleri degiştirmek isteyen erkeklere "Penetrasyon sırasında sadece G noktasını uyarmanız ve 27 derecelik bir açıyla başlatmanız gerekir"diyor.
Evrimsel boyutu
Seksin ne kadar sürdüğüne dair konuşmalar evrimsel açıdan da bazı soruları akıllara getiriyor. Seks, vajina içerisine spermlerin yerleştirilmesiyse, her cinsel birleşmede penisin yüzlerce kez içeri-dışarı kaydırılmasının sebebi nedir? Neden bu kadar uzun sürdüğüne dair kesin bir cevap ne yazık ki yok, ancak, penis şekli bu konuda bir ipucu sunuyor olabilir. 2003 yılında, araştırmacılar yapay vajina, yapay penis ve yapay spermler (mısır şurubu) kullanarak penis başının etrafındaki sırtın vajina içerisindeki sıvıyı aslında dışarıya çıkardığını ortaya koydular.
Peki bu durum neyi gösteriyor? Erkeğin tekrarlı gidip gelme hareketinin bir avantajı, ejekülasyon öncesinde bir başka erkeğin spermlerini dışarı çıkararak kendi spermlerinin yumurtaya daha önce ulaşma şansını artırmak olabilir. Dolayısıyla bu durum ejekülasyon sonrası gidip gelmeye devam etmenin erkek için neden acı verici olduğunu da açıklayabilir, çünkü bu andan itibaren kendi menisini de dışarı çıkarma riski söz konusu olabilir.   Kaynaklar
1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16422843/
2.https://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/conditions/a-new-study-pegs-the-ideal-duration-for-intercourse-at-seven-to-13-minutes/article572674/
3.https://newrepublic.com/article/117463/study-half-men-take-2-minutes-finish-sex-who-bothered
4.https://news.psu.edu/story/189340/2008/03/31/research/good-sexual-intercourse-lasts-minutes-not-hours-therapists-say 
5.https://www.thesun.co.uk/living/3102178/want-to-make-your-gal-reach-the-heady-heights-of-sexual-satisfaction-expert-reveals-the-optimum-pleasure-pose/
6.https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1090513803000163
7.Video-Tech Insider-https://www.youtube.com/watch?v=25WHR0zxRLE

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !