Red Bull ve Enerji İçeceklerindeki Taurin Boğa Sperminden Mi Elde Edilir?

0

BULL SPERM?! - YouTube
Taurin boğa testisinden mi elde edilir?
Konu enerji içecekleri olunca sosyal medyada ve internette sürekli iddialar gündeme gelir.Enerji içeceklerinin gerçekten enerji verdiğine dair herhangi bir  kanıt bulunamasada içinde bulunan Taurin`in boğa spermlerinden üretildiği iddiaları bir türlü bitmez.Bu tür iddiaların sebebi muhtemelen daha fazla tıklama almak istemelerinden kaynaklanıyor.Coca Cola’nın içindeki fare kanı ile kafa kafaya yarışan bir iddiadır.
Hurafelerin ve gerçeklerin avcısı Snopes.com ve enerji üreticisine bu soruyu soran cevap olarak sentetik olarak üretildigi cevabını alan Mimikama.at konuya son noktaları koymuşlar.
Taurin ilaç firmaları tarafından üretilen tamamen sentetik bir maddedir hayvansal maddelerden elde edilmez.
Yüksek maliyet
Enerji içeceğinde boğa spermi olduğu iddiasını çürüten önemli bir noktayı gözden kaçırmamak gerekiyor. 0,25 cc miktarındaki boğa spermlerinin maliyetleri £ 12’den 120 pound arasında değişiyor. Bu kadar yüksek maliyetler ilgili şirketleri ekonomik açıdan zorlayacak düzeyde. O nedenle kullanılması pek mantıklı gelmiyor. Sentetik olarak üretilmesi çok daha az maliyetlidir.
Bu iddialar nerden çıktı?
Bir kullanıcı WikiAnswers sitesine “Enerji içeceklerinde boğa spermi var mı?” şeklinde bir soru soruyor. Verilen cevapta şunlar yazıyor: “Evet var, Longhorn büyükbaş hayvan şirketinin yaptığı bir araştırmada, Redbull ve Monster gibi enerji içecek markalarının ürünleri test edilmiş ve boğa spermi içerikleri bulunmuştur.” Ekran görüntüsünün yer aldığı bu paylaşım sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.Ancak bu şirketin sunduğu bir rapora rastlayamadık. Raporu ya da makalesi olmayan bir sözde araştırmanın ciddiye alınması söz konusu bile olamaz.

Muhtemelen Logo bağlantılı inançlarda söz konusu olabilir.Taurin Latincede boğa anlamına gelir ve boğalarda taurin miktarı fazla olduğu için bu adı almıştır. Bunlardan bir haber kişilerde"Taurin boğa demek boğada da taurin bulunduğuna göre boğa spermi kullanıyorlar "diye saçma bir fikire kapılarak hurafeler yaratıyorlar.  
Red bull markasının boğası önemli sembolik göndermelerde içermektedir.Boğanın kanatlandırması, kutsal bakire kanının içilip astral ruh seyahatine çıkmaya bir göndermedir.
Boğa sembolü Red Bull, Chicago Bulls, Lamborghini ve Mandela etkisinde gündeme gelen La Vache Quirit gibi popüler markalarda da sembolize ediliyor. 
Energy Drinks Bull Sperm Hoax 
Red Bull`den resmi cevap
Redbull`de hurafe üzerine bu konuda açıklama yapmıştır. 
Red Bull`ün resmi sayfasından verdiği cevap:
Hayır. Red Bull'daki taurin hayvanlardan elde edilmez. Taurin, en yüksek kalite standartlarında ilaç şirketleri tarafından sentetik olarak üretilir.
Taurin insan vücudunda doğal olarak meydana gelen ve günlük beslenmede bulunan bir aminoasittir. Çok çeşitli biyolojik süreçlerde rol oynar.
Taurin kaslarda, beyinde, kalpte ve kanda yüksek yoğunluktadır. 70 kilogram ağırlığındaki bir insan vücudunda yaklaşık 70 gram taurin doğal olarak bulunur. 1 kutu 250 ml Red Bull’daki taurin miktarı 200 miligramdır. Başka bir deyişle insan vücudu, 1 kutu 250 ml Red Bull’un içinde bulunan taurin miktarının 350 katı taurin içerir.
Taurin; balık, kümes hayvanları ve bebek mamaları gibi birçok besinde bulunur.
Adolf Hitler`de Boğa Spermi Kullanmış
Enerji içeceklerinin zararları ve içerisinde boğa spermi olduğu iddiası tartışılırken dünya tarihinin zalim şahsiyetlerinden biri olan Adolf Hitler’in boğa spermi kullandığı yabancı dergilerde haber olarak verildi. Haberlerden birinde Hitler’in kişisel tıbbi kayıtlarına göre kız arkadaşı Eva Braun ile kötüye giden cinsel yaşamını iyileştirmek için kendisine boğa spermi enjekte ettirdiği, boğa testislerinden elde edilen ekstraktları kullandığı iddia ediliyor. Aynı haberde  Hitler’in ismini dahi telaffuz etmek istemediğimiz bazı maddelere bağımlı olduğu da yazılmış. Bu maddeleri sinüs ve boğazlarını yatıştırmak için kullandığı vurgulanmış. Yazıdaki diğer ilgi çekici nokta ise aşırı miktarda sahip olduğu gaz sancıları için Adolf’un 28 adet ilaç kullandığından bahsediliyor.
Sonuç olarak,
Bu iddialar hurafeden başka bir şey değildir. İçerisinde taurin denen bir madde bulunmaktadır. Bu madde anne sütünde bulunan önemli bir amino asittir. Taurin zihinsel ve bedensel gelişimde ve kandaki tuz ve su oranını ayarlar. Enerji içeceğinde de fiziksel performansı arttırması amacıyla kullanılır.
Kaynaklar
1.https://www.redbull.com/tr-tr/energydrink/red-bull-energy-drink-icinde-boga-sperm-yok
2.Video-SciShow-https://www.youtube.com/watch?v=Ms0jj3vCLNY
3.https://web.archive.org/web/20101128164629/http://redbullusa.com/cs/Satellite/en_US/Red-Bull-Home/Products/011242746208542#/product-FAQs 
4.https://www.kalitelibeslenme.com/enerji-icecekleri-gercekten-boga-spermi-iceriyor-mu/
5.https://www.mirror.co.uk/news/world-news/adolf-hitler-was-a-coke-addict-and-was-injected-821052
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !