Bilim İnsanları 5G`nin Sağlığa Zararı Olup Olmadığını Araştırdı

0
 
(Telif:Lynn Ketchum)Robyn Tanguay laboratuvarında deney için zebra balıkları kullanılmış.
Bilim İnsanları 5G`nin Sağlığa Zararı Olup Olmadığını Araştırdı
Koronavirüs salgınıyla birlikte 5G’yle ilgili komplo teorileri de dünya çapında yayılmış ancak bilim insanları bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti.Bu konuda önceden ➦sunduğumuz makalemizde mevcut.
Bu yeni makaleyle birlikte Koronavirüsü 5G teknolojisi yarattı iddiaları bir kez daha çürümüş oldu.
İndependent`teki makaleye göre araştırmacı, “Çalışmamıza dayanarak, 5G radyasyonunun o kadar zararlı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.
5G diye bilinen beşinci nesil kablosuz teknoloji, daha hızlı bağlantı ve daha büyük bant genişliği sağlıyor. 
Ancak 5G teknolojisi henüz çok yeni olduğu için radyo frekansının yaydığı radyasyonun sağlık üzerindeki olası etkilerine dair çok az şey biliniyor. Öte yandan Oregon Eyalet Üniversitesi'nin yeni çalışması bu durumu değiştirebilir.
Üniversitenin Robyn Tanguay laboratuvarında çalışan doktora sonrası araştırmacı Subham Dasgupta, “Çalışmamıza dayanarak, 5G radyasyonunun o kadar zararlı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.
boys with emotions on Twitter: "If you plot the frequency on a ... 
Araştırmacılar, teknolojinin etkilerini test etmek için embriyonik zebra balıklarını kullandı. Bu organizmalar, genellikle çevresel stres faktörleri ve biyolojik sistemler arasındaki etkileşimleri incelemek için kullanılıyor.
Çünkü zebra balıkları ve insanların genomları ve gelişim süreçleri benzerlik gösteriyor. Bu nedenle zebra balıkları üzerinde yapılan çalışmalar insanlar için de geçerli görülüyor.
9 Temmuz’da hakemli bilim dergisi Plos One’da ➦yayımlanan çalışmada zebra balıkları, 3,5 GHz’lik radyo frekansı radyasyonuna iki gün maruz bırakıldı. Bu frekans aralığı, 5G teknolojili cep telefonlarında kullanılıyor.
➦Phys.org'a göre emriyoların oluşumunda, ışığa yönelik davranışsal tepkilerinde ve ölüm oranlarında anlamlı bir etki bulunamadı. Ancak embriyoların ani sese tepkisininin ölçüldüğü bir deney esnasında mütevazı bir etki tespit edildi. Araştırma ekibi bunun nedenini anlamak için ileri çalışmalar yapacak.
Dasgupta, bir sonraki hedeflerinin, araştırmaya dahil edilen zebra balıkları üzerindeki 5G etkisini gen düzeyinde de incelemek olduğunu söyledi. Canlılar geliştikçe bu araştırma da mümkün olacak.
Bilim insanları ayrıca, gelişen cep telefonu teknolojisine ayak uydurmak için daha yüksek radyasyon seviyelerinin zebra balıkları üzerindeki etkilerini de incelemek istiyor.
Alttaki The Guardian videosunda 5G ile ilgili yayılan komplo teorilerinin neden yanlış olduğu anlatılıyor.
Kaynaklar
1. https://www.indyturk.com/node/209186/bilim/bilim-insanlar%C4%B1-5g-teknolojisinin-sa%C4%9Fl%C4%B1%C4%9Fa-ne-kadar-zarar%C4%B1-oldu%C4%9Funu-a%C3%A7%C4%B1klad%C4%B1
2.https://medicalxpress.com/news/2020-07-5g-networks-health-impacts.html
3.https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0235869
4.Video-The Guardian-https://www.youtube.com/watch?v=f279f-Y-O-w 
5.https://cernbilim.blogspot.com/2020/04/koronavirusun-5g-teknolojisinin.html

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !