Covid-19 Aşısı Olan Kişilere Mıknatısın Yapıştığı ve Aşıda Çip Olduğu İddiası Gerçek Midir?
Eski bir komplo teorisi yeniden ivme kazandı: Sosyal medyada insanlar kollarına mıknatıs yapıştırıyor. Aşılandıktan sonra o bölgesinin artık manyetik olduğunu iddia ediyorlar. Bu, mikroçiplerin enjekte edildiğini kanıtlıyor mu? Manyetizma konusunda bir uzman bu fenomeni 🔗açıklıyor.
Almanya`nin FOCUS Online`daki makalesinde, Helmholtz Center Dresden-Rossendorf'tan Jürgen Lindner ile konu hakkında röportajını yayımladı.Jürgen 2012'den beri Manyetizma Departmanına başkanlık ediyor ve 20 yılı aşkın bir süredir manyetik fenomenleri araştırıyor. Videolar hakkında ilk yorumu ise: "Böyle yeni bir fenomeni keşfeden insanların neden bizim gibi uzmanlara gidip laboratuvarda kontrol ettirmediğini merak ediyorum." olmus.
Temelde elektron içeren her şey, insanlar ve hayvanlar da dahil olmak üzere manyetiktir. Bu temel özelliğe "🔗diyamanyetizma" denir. Lindner, "Fakat bu son derece zayıf bir etki" diyor. Bir buzdolabı mıknatısı, doğal diamanyetizması nedeniyle bir kolda yapısmaz. “Videolarda insanlar "ferromanyetizma" adı verilen güçlü bir manyetik etkiden bahsediyorlar. Ancak aşılarda ferromanyetik madde olmaz"diyor.
Mikroçipler manyetik değildir
Ek olarak, komplo teorisinde bir hata var: mikroçipler manyetik değildir. Manyetik olmayan bir madde olan silikondan yapılmıştır. Sosyal ağlarda sunulduğu şekliyle vücuttaki bir mikroçipi tespit etmek mümkün olmayacaktır.
Bunun yerine, ilgili bir okuyucuya ihtiyaç duyulacaktır. Bir pil mikroçip ile doğrudan implante edilmemişse, çipin okunabilmesi için önce harici enerjiye ihtiyacı vardır. Bir tarayıcı ona bu enerjiyi elektromanyetik radyasyon yoluyla sağlayabilir. Lindner, “Bu yöntemle varlığını kanıtlamak mümkün olabilir” diyor. Madeni para veya mıknatısla kanıtlamak mümkün değildir.
Covid-19 şırıngaları için çok büyük
Evcil hayvan mikroçipleri, bir pirinç tanesi büyüklüğündedir. Enjekte edildikleri şırıngalar, insanlara korona aşısı için kullanılan şırıngalardan önemli ölçüde daha geniştir. Lindner, "Böyle bir iğneyle bile vücudunuza bir mikroçip sokabileceğinizden şüpheliyim" diyor.
Mümkün olan en küçük mikroçip için mevcut rekor bir milimetrenin hemen altında: “Bunu böyle bir iğneyle enjekte edemezsiniz.” Lindner'a göre, berrak bir sıvı içinde görünmez bir şekilde yüzen ve küçük bir aşı iğnesi ile enjekte edilen bir mikroçip, mevcut teknoloji ile üretilemez.
Peki ya sosyal medyadaki görüntüler?
Bu görüntülerdeki fenomenin fiziksel bir açıklaması var - ancak bunun manyetizma ile kesinlikle hiçbir ilgisi yok. Elbette sözde yapışmadan bahsediyoruz. Bunun ön koşulu, yüzeylerden birinin katı, diğerinin sıvı olmasıdır.
Cilt bir mıknatısla temas ederse, örneğin cilt terle ıslanırsa yapışma meydana gelebilir. “Egzersiz yaptığınızda ve biraz terlediğinizde cilt yapışkan olur. O zaman, hiç manyetik olmayan kaşıklar da dahil olmak üzere üzerine nesneleri yapıştırabilirim ”diyor Lindner. Bu yapışma yöntemi, su damlacıklarının bir cam bölmeye yapışması olgusunu da tanımlar.
Vücut kremi
Cildinize ince bir nemlendirici tabakası sürün ve kremle kaplı alana 50 kurus bir madeni para yapışacaktır.Bu hileli yöntem, vücut yağı ve diğer yağlarla da çalışır.Kol da hafif eğimli bir açı oluşturacak şekilde desteklenirse, bir mıknatıs veya diğer nesneler daha iyi tutar
Mıknatıslar yalnızca belirli metallerden yapılmış nesnelere yapışır. Tüm metaller manyetik değildir: örneğin alüminyum ve altın bunlara örnek verilebilir.
Şırınga iğnesi de çok incedir. Metal bir parçacık enjekte edilse bile, yüzey alanı bir mıknatısın kendisine yapışmasına izin vermeyecek kadar küçük olacaktır.
Sürtünme kuvveti sayesinde nesneler cilde yapışabilir. Bu, örneğin, burna veya vücudun diğer bölgelerine yapışan kaşıkla yapılan hile buna bir örnektir.
"Superparamagnetic nanoparticle delivery of DNA vaccine" makalesi kanıtmıdır?
İddiayı ortaya atan kimseler, iddialarını “DNA Aşılarının Süperparamanyetik Nanopartikül Taşınımı” başlıklı bir 🔗makaleye dayandırmaktadır; ancak, mevzubahis makalenin COVID-19 aşıları ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. 2014 yılında yayımlanmış olan bu makale, DNA aşılarının, süperparamanyetik nanopartiküller aracılığı ile daha verimli bir şekilde kullanılması için yapılan çalışmalar üzerinedir. Günümüzde kullanılmakta olan COVID-19 aşıları, inaktif aşı, mRNA aşısı ya da adenovirüs aşısı 🔗gibi aşılar olup hiçbirisi DNA aşısı değildir.
Kısacası, sunulan bu makale, COVID-19 aşılarının mıknatıs ile
etkileşebileceğine dair en ufak bir emare içermemektedir; tamamen konuya
vâkıf olmayan ve yabancı dil bilmeyen kimseleri aldatmak için bu
iddianın kanıtı gibi gösterilmektedir.
Chicago Tıp Üniversitesi'nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Stephen Schrantz, "Covid-19 aşısı olmak kolunuzun mıknatıslı olmasına neden olamaz. Bu açık ve net bir aldatmaca" dedi.
Dr. Schrantz, "Bir aşının Instagram veya YouTube'da yayınlanan bu videolarda gösterilen tepkiye yol açması kesinlikle mümkün değil. Manyetik reaksiyon yerine kolda duran disk, 2 taraflı band kullanılarak cilde yapıştırılması ile açıklanabilir’’ diye konuştu.
Aşı araştırmacısı ve Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi hücre ve gelişim biyolojisi profesörü 🔗Dr. Thomas Hope da "Bu imkansız. Orada bir mıknatısın etkileşime girebileceği hiçbir şey yok. Aşıda protein ve lipitler, tuzlar, su ve pH'ı koruyan kimyasallar var. Yani bu yüzden bu mümkün değil" ifadelerini kullandı.
ABD ve Kanada'daki sağlık yetkililerinin dağıttığı bilgilendirme notlarına göre, 🔗Pfizer Biontech, 🔗Moderna, 🔗Johnson & Johnson veya 🔗AstraZeneca yani mevcut Covid-19 aşılarının hiçbiri metal bazlı içerikleri sahip değil.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) internet sitesinde de aşıların içinde takip cihazı olmadığı 🔗belirtiliyor.
Dr. Thomas Hope, “Aşı eser miktarda metalik madde içerse bile, buzdolabı mıknatıslarının yapışmasını sağlamak için cildinizin altına oldukça önemli bir metal parçası koymanız gerekirdi" diyor.
Corona virüsü aşılarının mikroçip içerdiği iddiası, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in milyarlarca kişiyi gizlice çiplemek ve izlemek için küresel bir planın arkasında olduğunu iddia eden bir komplo teorisinden kaynaklanıyor. Gates iddiayı defalarca reddetti.
Radyo frekansı ile tanımlama teknolojisi (RFID) kullanan mikroçiplerin aşıları içinde bulunduğu iddia edildi. İddia, RFID izleme yeteneklerine sahip önceden doldurulmuş şırıngalar için yüksek hızlı bir tedarik zinciri oluşturmak amacıyla federal hükümet ve ApiJect Systems arasındaki ortaklık haberlerinden sonra büyüdü.
Kaynaklar
1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24715289/
2.https://www.nytimes.com/interactive/2020/science/coronavirus-vaccine-tracker.html
3.https://www.focus.de/gesundheit/news/vermeintlicher-beweis-fuer-mikrochip-theorie-einstichstelle-nach-impfung-magnetisch-experte-erklaert-das-netz-phaenomen_id_13335189.html
4.https://en.wikipedia.org/wiki/Ferromagnetism
5.https://en.wikipedia.org/wiki/Diamagnetism
6.https://perma.cc/9LNY-M9ZA
7.https://perma.cc/9VWY-A9N6
8.https://perma.cc/ER4X-KVWQ
9.https://perma.cc/2VXZ-H5ZN?type=image
10.https://perma.cc/P98Y-2RAH
11.https://faktencheck.afp.com/corona-impfstoffe-machen-nicht-magnetisch-und-enthalten-keine-mikrochips
12.Video Yt-Asapscience-https://www.youtube.com/watch?v=bVi-GlOY9iM