Uv Lamba Elektrikli Sinek Öldürücüler Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

0

Mosquito killer lamp Review | You NEED it for Summer - YouTubeUv Lamba Elektrikli Sinek Öldürücü Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Hangimiz bilemezki bu kabusu? Rahatça uzandın, ışığı kapattın, gözlerini kapattın ve ... ve vızıltıyı duymaya başladın.Bir deyimle" Uykular haram olur" ve artık uyumak mümkün değildir!Peki teknolojinin bir ürünü olarak gösterilen sinek avlayıcısı bilinen elektrikli uv lambalar gerçekten ise yararmı?

Sivrisinekler genellikle durgun su kütlelerinde kalırlar çünkü orada yumurtalarını bırakırlar. Yağmur fıçıları, sulama kapları veya göletler gibi sıcak ve nemli yerler idealdir. 25 ila 30 derece arasındaki sıcaklıklar da aynı derecede idealdir. Bu da sivrisinek vebasının neden bu mevsimlerde özellikle yükseldiğini açıklıyor.

Neden onlara bazı insanlar daha cazip yada lezzetli?

Sivrisinekler vücut ısısına ve vücut kokularına gelirler. Ateşi daha yüksek olan kişilerin ısırılma olasılığı daha yüksektir. Hepimiz bireysel kokuları nefesimiz ve cildimiz aracılığıyla açığa çıkarırız. Bazı kombinasyonlar sivrisinekler için diğerlerinden daha iştah açıcıdır. Bu nedenle hamile kadınlar, nefes almakta daha fazla zorlandıkları ve dolayısıyla daha fazla koku saldıkları için sivrisinekler artan karbondioksit emisyonlarından daha fazla etkilenirler. Kanlarında biraz (veya biraz daha fazla) alkol bulunan insanlarda onlara davetkar görünüyor.Alttaki 🔗SciShow videosunda bu konu hakk
ında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bis zu 91% Rabatt 2x, 4x oder 10x Anti-Mücken-Armband | Groupon 

Renkli bileklikler tamamen pazarlama ürünü

Bir dönem saç tokası olarak da kullanılabilen parlak renkli bileklikler mucize ürün diye ortaya çıkmıştı.Bu kol bantlar sivrisinekleri on güne kadar uzak tutmayı vaat ediyor. Limon otu ve  sardunya yağı gibi doğal malzemelerle karıştırılırak piyasaya sunulmuş. Kokunun sivrisinekleri ürünü kullanan kişiden uzak tuttuğu öne sürülüyor.Ancak Almanya`nın en ünlü ürün test edicisi "Stiftung Warentest"bu ürünü tamamen işe yaramaz olarak 🔗değerlendirdi.

Marketlerdeki  sinek öldürücü ürünler ucuz fiyatlarıyla dikkat çekiyor.Bu ürünler UV lambasının sivrisinekleri üzerine çekmesi ve ardından 20.000 volt ile etkisiz hale getirdiği öngörülüyor. Ancak kan emiciler vücut ısısına ve kokusuna yönelirler.

Böcek öldürücüler binlerce böcekleri öldürürler. Ancak ortada büyük bir sorun var:Bu ürünler yanlış böcekleri 🔗öldürüyorlar.Bahsedilen Uv lamba ürünler daha çok insanlara zarar vermek istemeyen sinek veya böcek türlerini üzerlerine çekiyorlar.Sivrisineklere ve diğer ısıran sineklere karşı etkisizdirler ve başka türlü ayrım gözetmeden diğer türleri öldürmeleri ötücü kuş popülasyonlarını azaltabilir, ekolojik dengeyi bozabilir. Ayrıca, elektrik çarpmalarının gücü, yakalanan hastalıklı böcek parçalarından oluşan bir sisi havaya püskürtebilir.Tüm sivrisinek uzmanları ve ilgili her üniversite oybirliğiyle böcek öldürücüleri kınamakta. Bir alanı böceklerden uzak tutmak veya kendinizi ısırmaktan korumak için çok daha iyi alternatifler var.

Alman Doğa Koruma Birliği "Naturschutzbundes Deutschland"tarafından yapılan bir araştırmada, ışık tuzaklarının genellikle yardımcı olmadığını 🔗kanıtladı. Monte edilmiş bir lambada 3.742 böcek öldü, bunlardan sadece 52'si sivrisinek oldu. Bu yüzden bu ürünlerin pek bir 🔗faydası yok gibi.

Ayriyetten di
ğer bir sorunda marketlerde satılan bu uv lambaların dışarıda kullanmanın yasa dışı olduğuna yeterince dikkat edilmemesi .Doğaya gerekli ve faydalı olan bu tür böceklerin imha edilmesinin ekolojiye zarar vereceği düşünülerek cezai işlemler yapan ülkeler bulunuyor.

Tüm iyi önlemlere rağmen yakalandıysanız, en azından kaşıntıyı hafifletme fırsatınız var

    Soğutma, soğutma, soğutma. Merhemler veya soğutma yöntemi can sıkıcı kaşıntıyı en azından biraz daha katlanılabilir hale getirebilir.
    Sıcaklık! Büyük bir özenle, ısırık üzerine sıcak bir çay kaşığı konulabilir. Bu yöntemle sivrisinek proteininin yaklaşık 45 derecede imha edilmesi sa
ğlanır. Isırıldığımızda kanımıza bulaşır ve alerjik reaksiyona neden olur.Bite away isimli üründe bu konuda oldukça başarılı sayılır.
    Yarım soğan
ın suyuda faydalı olabilir,çünkü antibakteriyel etkiye sahiptir ve kaşıntıyı biraz olsun azaltabilir.

Kaynaklar

1.https://www.antenne.de/experten-tipps/gesundheit/mueckenplage-das-bringen-duefte,-uv-lampen-und-bunte-armbaender-wirklich

2.https://www.test.de/presse/pressemitteilungen/Antimueckenmittel-Nur-4-von-21-ueberzeugen-im-Test-4710384-0/

3.https://www.nabu.de/tiere-und-pflanzen/artenschutz/rechtliche-grundlagen/fazit.html

4.https://www.nytimes.com/wirecutter/blog/do-bug-zappers-work/

5.Video YT-SciShow-https://www.youtube.com/watch?v=j6MrN9o0BfA

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !