NASA ve "Şakk-ı Kamer” Ay'ın Yarılması Gerçekmi?

23
Bildergebnis für bilimsel olarak ayın ikiye ayrılması 
"Şakk-ı Kamer” - “Ay'ın Yarılması” nedir?
Ay'ın ikiye bölünmesi (Arapça: Şakk-ul Kamer), bazı hadisler ve Kamer suresinin ilk ayetlerine dayanılarak Muhammed'e atfedilen, Ay'ın dolunay halinde iken bir gece Muhammed'in el işaretiyle ikiye ayrılması mucizesidir.
Bahsedilen ayet
Kamer suresi ilk üç ayeti; "Saat yaklaştı ve Ay yarıldı. Bir mucize görseler hemen yüz çevirirler ve 'süregelen bir büyüdür' derler. Yalanladılar, nefislerinin arzularına uydular. Halbuki her iş yerini bulacaktır." şeklindedir.
Abdullah İbni Mes'ud'dan, "Biz Minada Allah'ın peygamberi ile birlikteydik ki ay ikiye ayrıldı. Onun bir parçası dağın öbür tarafında iken diğeri bu yanındaydı. Allah'ın peygamberi bize "şahit olun" dedi.
İmruü’l Kays`ın şiiri
İslam’ın doğuşundan 65 yıl önce ölen Arap edebiyatının en seçkin şairlerinden İmruü’l Kays`ın İslam öncesinden kalan yegane eser olan Muallakatü’s-Seba yani Yedi Askı isimli şiir kitabındaki 7 şiirden biri ona aittir.Şiirindeki “Kıyamet yaklaştı ve ay yarıldı”sözünün Kuran`dan önce yazılmış olması kopya iddialarınada sebep olmuştu.(497-545).bkz.[kaynak]-[kaynak2
 Ähnliches Foto
Hadislerde “Ay'ın Yarılması”
Hz. Peygamber zamanında hicretten beş sene evvel Mekke’de bir akşam vakti dolunay halindeki ayın ikiye bölündüğü rivayeti Buhari, Müslim, Tirmizi, Ahmed b. Hanbel, Ebu Davud, Beyhaki ve daha bir çok kaynak tarafından nakledilmiştir. Olayın sahabe arasındaki ravileri ise Enes b. Malik, Abdullah b. Mesud, Abdullah b. Ömer, Cübeyr b. Mut’im, Ab­dullah b. Abbas ve Hz. Ali’dir.
Tefsir kitaplarına baktığınızda Hadis kitaplarından esinlenerek -aslında buna, hadis kitaplarının manyetik etkisi altında kalarak desek daha doğru olur-ilgili ayetin aynı şekilde, ayın gerçek anlamda yarıldığına delalet ediyor tarzında yorumlandığını görürsü­nüz.
Tüm bu klasik eserlerde ortak olan bir tarafı varsa o da “gerçekten ayın ikiye bölündüğünün” anlatılması­dır. Tüm diğer hadis kitaplarındaki rivayetlerin de özeti mahiyetinde olduğu için biz Buhari’nin konuyla ilgili olarak Kitabı’na aldığı rivayetleri ele aldık, bera­ber okuyalım:
1 – “Müsedded …İbni Mesud’tan: Dedi ki (İbni Mes’ud), Rasulullah zamanında ay iki parçaya ayrıldı. Bir parça dağın üst tarafında, bir kısmı da diğer tarafında idi. Rasulullah ‘şahid olunuz’ dedi.”
2 – “Ali (îbni Abdillah) …Abdullah’dan (İbni Mcs’ud olmalı): Biz Rasulullahla beraberdik, ay yarıl­dı ve iki parça oldu. Bize ‘şahid olun’ buyurdu.”
3 – “Yahya b. Bükeyr …İbni Abbas’dan: Ay Rasu­lullah zamanında yarıldı.”
4 – “Abdullah b. Muhammcd …Enes’den: Ay iki fırkaya ayrıldı.”
Buhari’nin hadislerinin hepsi bu kadar.
Olayın hicretten beş sene önce gerçekleştiği, yu­karıda Abdullah b. Muhammed’in Enes’den yaptığı rivayete göre, müşriklerin Hz. Peygamber’den mucize istedikleri, bunun üzerine gerçekleştiği, diğer rivayet­lerde ise böyle bir talebin bulunmadığı anlaşılıyor. Yine bazı rivayetlerde olayın Mina’da gerçekleştiği, ayrıca Müslim’in İbni Mes’ud’dan ve Ahmed’in Enes’den yaptığı rivayetlere göre de iki defa bölünme olayının olduğu bildirilmektedir.
Yine bu rivayetlere bakılırsa, ay yarıldığında müşrikler, “bu İbni Ebi Kebşe’nin (Peygamberimiz kastediliyor) büyüsüdür” demişler. Sonra, Muhammed bizi büyülese dahi tüm insanları büyüleyemez ya, dışa­rıdan gelenleri bekleyelim ve bir de onlara soralım de­mişler, seferden gelenler olayı doğrulamışlar.
İbni Kesir de ayın yarılmasının şimşek çakar gibi çok ani bir süratte olduğu ve hemen geri kapandığı gö­rüşündedir.
 Bildergebnis für bilimsel olarak ayın ikiye ayrılması
İslama göre bu olay kesin midir?
İslama göre ihtilaflı bir konudur.Bahsedilen ayetin mucizeyle ilgili olduğunu savunanların yanısıra kıyametten önce yaşanacağını söyleyenler vardır.Dolaysıyla henüz yaşanmadığını ama kıyametten önce gerçekleşeceğini yorumlayanlar var.
Diyanetin resmi açıklamasıda buna paralel."Hadis rivayetlerine göre, “Ayın yarılması” Hz. Peygamberin gösterdiği mucizelerden biridir. Müşriklerin bir mucize istemeleri üzerine Hz. Peygamber parmağı ile aya işaret etmiş ve ay ikiye bölünmüştü. Bazı müfessirlere göre ise, “Ayın yarılması” olayı Kıyamet yaklaştığı zaman meydana gelecektir."[12]
Mustafa Öztürk ise bu ayetin mecazi olduğunu söylemişti.[kaynak]
Hadis konusundaki tutarsızlıklar,
"Bu olay en nihayetinde 5-6 tane sahabe tarafından (İbni Mes’ud, İbni Ömer, Enes, İbni Abbas, Cübeyr, Ali) rivayet edilmektedir.
Bu ravilerden Hz. Ömer’in oğlu Abdullah Mekke’de iken çok küçük yaşta olması gerekir.
Çünkü Medine’de uhud savaşında çocuk yaşta bulunduğu için 15 yaşlarında kabul etsek şakk-ı kamerin vuku’u zamanında (hicretten beş sene öncesi) 7 yaşlarında bulunması gerekir. Enes de bu esnada belki doğma-mış, belki de 1-2 yaşlarında idi.Çünkü Medine’de 4 yaşlarında bulunuyordu. Abdullah İbni Abbas ise henüz doğmamıştı.[7]
O’nun hicreten 3 yıl önce doğduğu biliniyor. Olayı görme ihtimali bulunan tek kişi İbni Mes’ud’dur.[8]İbni Mes’ud’un dışındaki ravilerin çoğunluğu hicrete 5 sene kala, yani ay yarılmasının -sözde- vuku’u yılı çocuk yaştaydılar. Üstelik içlerinden bazıları hesaba göre henüz doğma-mıştır. Neden Peygamberin yanından hiç ayrılmayan arkadaşları, bu olayı görmemişler ya da görmüşlerse rivayet etmemişler de, bu 3-5 tane küçük yaştaki çocuk görmüştür? Olayın taşradan, bağdan bahçe-den gelenden v.s. hiç anlatılmamaktadır. Diğer yandan yine İbni Abbas’dan “ay yarıldı” ayetinin peygamber zamanında ay tutulması olayı üzerine indiği de rivayet edilmiştir. Yani rivayetler arasında çelişki ve tutarsızlık alenen göze çarpmaktadır.
Ayrıca İmam Buharî, Peygamberden yaklaşık 200 yıl sonra dünyaya gelmiştir.
Bildergebnis für nasa ayın ikiye ayrıldığını ispatladı

NASA haberleri
Bu tür haberler yıllardır yapılıyor.Ay'ın ikiye bölünmesi mucizesi ispatlandı haberleri yapıldı.Propaganda amaçlı yapılan bu haberler tamamen asparagas yalan haberlerdir.Bazı haberler için bkz.[9
Nihat Hatipoğlu'nun asparagas NASA haberini gerçek sanıp televizyonda anlatmasıda gerçekleşti.
Nihat Hatipoğlu ATV'deki Ramazan programında, asparagas haber sitesi Kirpi'nin ayın ortadan ikiye yarılması ile ilgili NASA açıklaması haberini, gerçek diye dakikalarca anlattı.[11]
Hatta Neil Amstrong`un uzayda ezan sesi duyduğu haberi bile ortaya çıkmıştı.Bu olaydan sonra müslüman oldugu haberleride ardından gelmişti.Kendisine bir gün bir konferans sırasında bu soru sorulduğunda çok şaşırmış, böyle bir şey olmadığını bizzat söylemiştir, böylece efsane sona ermiştir.[10]
Bilimsel olarak ses uzayda yayılamaz.Ses dalgaları yalnızca maddelere doğru hareket eder.Yıldızlararası boşlukta hiçbir madde yoktur ve bu yüzden ses hareket edemez. Parçacıklar arasındaki mesafe çok büyük olduğu için hiçbir zaman birbirleri ile çarpışmazlar.Dolayısıyla Ölü yıldız patlamasında ön koltukta yer alsanız da her şeyi duymanız mümkün değildir.

Peki NASA  “Ay'ın Yarılması”nı kabul ettimi?
Hayır,tam tersine resmi kanallardan yalanladı.Ve bu konuyu böylelikle resmi olarak sonlandırdı.2010 yılında NASA Lunar Science Institute (NLSI) personeli olan bilim adamı Brad Bailey iddiaları yanıtladı ve bu iddiayı yalanladı.Ve Internet haberlerine itibar edilmemesi gerektiğinide açıkladı.bkz.[1]ve[2]
Sonuç  olarak,
Ayın ikiye yarılması, dünya coğrafyasının büyük bir kısmı tarafından görülebilecek bir olaydır. Böyle büyük bir olayın olduğuna dair tarihi kayıtlarda en ufak bir bilgiye ve astronomik kayıta rastlanmadı.Herhangi bilimsel kanıt yoktur.
Bir diğer konu, dönemin astronomi konusunda atılımlar geliştirmiş olan bir diğer uygarlığı “Hindistan”ın bölgenin yakınında bulunması. Özellikle 628 yılında Hintli matematikçi Brahmagupta’nın çeşitli gezegenlerin konumları ve hareketleri hakkında hesaplamalar geliştirmiş olması, güneş ve ay tutulmaları hakkında hesaplamalar yapmış olması, böyle bir olayın gözden atlanmış olabileceği ihtimalini tamamıyla gerçek dışı kılmaktadır.
Ayriyetten Ay`ın yeryüzüne 2 parça halinde inmesi meselesi var.
“Abdullah İbn Mes’ud anlatıyor: Peygamberle birlikte Mina’daydık. Birden ay iki parçaya bölündü. Bu parçalardan biri, dağın arkasında, biri de dağın beri yanında kaldı. İşte o sırada Peygamber. Bakın da tanık olun!’ dedi.” (Bkz. Buhari, es-Sahih, Müslim, e’s-Sahih, , hadis no: 2800.) 
Yani bu hadise göre Ay, Hira Dağı’ndan daha küçüktür.
Dünyaya 9 km çapında bir taş çarptı diye 65 milyon yıl önce canlı türlerinin %95'i yok oldu.Ay`ın Dünyaya düşmesi halindeki felaketi siz hesaplayın.İnmesinin yanında tekrar yukarı çıkıp eski halini almasıda ayrıca fizik kurallarına meydan okuyor.Ay'da böyle bir tektonik hareketi oluşturabilecek denli yoğun bir mağma aktivitesi yoktur.Ancak Mekkeliler bunu bir mucize olarak saymıyor Böyle bir mucize dünyada gelmiş geçmiş en büyük mucize olurdu.Zira Ay'ın dünyamıza uzaklığı 384.403 kilometre.Uzay aracı ile aya yolculuk bile 3 günde gerçekleşiyor.Muhtemelen Telekinezi yöntemiyle gerçekleşmesi gerekli.Ancak Telekinezi bilimsel olarak ispatlanamamıştır.Ve Telekinezi"enerjinin korunumu" yasasına aykırı.Ve Telekinezi uygulayacağınız mesafe 385.000 km.O uzaklığa atom bombası kadar etkili olabilecek enerji göndermek gerekecek.Sonuç olarak dünyanın 1/50 büyüklüğündeki Ay`ı bölüp dünyaya indirip 7,349×10²²kg = 73,49×10²¹kg ağırlığındaki bir uyduyu tekrar birleştirip kütleçekimine meydan okuyup geri göndermek fazla hayali bir kurgudur.Sinemada Sci-fi filminde böyle bir sahne görseniz "yok artık" deyip salonu o anda terkederdiniz.
Profesör Lawrence Krauss  Hamza Tzortzis ile İslam vs Ateizm tartışmasında ayın ikiye bölünmesinin yanlış olduğunu söylemişti.bkz.(dakika 06.50)[kaynak]
Richard Dawkins`de Mehdi Hasan ile bu konuda tartışmıştı.[kaynak]
Kaynaklar,
1.https://sservi.nasa.gov/browse-past-questions/
2.https://sservi.nasa.gov/?question=evidence-moon-having-been-split-two
3.https://en.wikipedia.org/wiki/Splitting_of_the_moon
4.Buhari, Sahih, Kitabut Tefsir, Kamer suresi
5.İbn Kesir, Hadislerle Kuran Tefsiri, C. 14, S. 7585 ve 7582
6.İbn Kesir, a.g.e. S. 7583.
7.İbn Kesir, a.g.e. S. 7585; Ateş, a.g.e. S. 152
8.Ateş, a.g.e. S. 152
9.https://imgur.com/a/mgdRS
10.https://en.wikipedia.org/wiki/Neil_Armstrong
11.https://www.youtube.com/watch?v=keznkoRJp1U&feature=youtu.be
12.http://ilminur.com/diyanet-isleri-baskanligi-kuran-i-kerim-turkce-meali-kamer-suresi/
13.http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Imru%27_al-Qays
14.http://www.rapturenetwork.com/CultsPaganReligions/IsTheQuranTheGodsWords.pdf
Tags

Yorum Gönder

23 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Siz hangi akla(!) hizmet ediyorsunuz ? Birincisi bu yarilma olayi parcalanma gibi birsey degildir...Bir yariktir ayin ortasinda ve dunyadan net gorulebilecek yaklasik 5 milyon km uzunlugundaki bir yarilma nature dergisi 1 ekim 2014 tarihinde bu teori olmayan gercegi yayimlamistir...Dunyadada gorgudu her gok olayini not alip bugune ulastiran biri var mi bilmiyorum...O zaman gokte belki nice nebulalar vardi ki bugun gorunmemekte,belki insanlar ufolarla bile karsilasmis;surekli ay yarilmiyor ki bir kere gormusler bunu,bir daha karsilasmamislar bile...Seytanin hapsettigi bir hissiyatla yola cikmis ve kaybetmeye mahkum olmussunuz...ALLAH japonyadan meksikaya kadar uyaricilar gondermis ve kutsal kildigi dunyanin kalbi mekke sehrinin altin orani kabeye bir peygamber gonderip Ona o essiz,iyiyle kotuyu ayirt eden ayetlerini indirmistir...Herseyin bir hesabi var kimsenin ettigi yanina kalmaz...

    YanıtlaSil
  2. Kaldi ki yuceler yucesi YARATICI kitabi herkes inansin diye indirmemistir ki o essiz guc sahibinin kendini inandirma cabasi olamaz !!! Insanlardan kotuleri ayirmak ve iyilere bir ustunluk vermek icin gondermistir...Izostatiden evrenin genislemesine,tozlasmadan mikroembriyolojiye,sutun olusumundan yagmurun yagmasina,dunyanin gogun hareketlerinden her turlu essiz mecaza kadar,tek hucreli canlidan uzaydaki biyolojik varliklara kadar herseyi aviklqyan kitabi iyilerin gorebilecegi kotulerin inkar edecegi sekilde indirmek kusursuz olan Yuceler Yucesi YARATICI'ya mahsustur...

    YanıtlaSil
  3. Bir evrim safsatasi tutturmussunuz gidiyorsunuz...Bre ahmaklar bu bir teoridir ve gercek bilimde asla zanna varsayima yer verilemez müspet ilimle munazara dahi edilemeyecek bir konuyu kendinize bina edindiniz !!! Modifikasyonlar spermlerin zamanla bozulmasi gercegi haykiriyorken siz hala gercekleri "OKU"yamadiniz...Hayati da okuyamamissiniz belli ki...O yuzden yuce YARATICIya bu hadsizce saygisizliginiz !!! Einstein'in Tanri zar atmaz sozunun en guzel ornegi KUR'AN'dir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evrim teorisini yalanlayan bir tane resmi makale gösterirmisin?

      Sil
    2. 60 yilini bu işle gecirmis darwinist gordon taylor ın ohio ünversitesine verdigi makaleyi okuyabilirsin kardesim...

      Sil
  4. HERKES TARAFINDAN BİLİNİP TARİHLERDE GELMESİ LAZIMKEN SÖZÜNE KARŞI DIYORUMKI:GÜNEŞİN DOĞUŞ VAKTİNİN DEĞİŞMESİ VE HAVANIN BULUTLU OLMASI İHTİMALİ VE O ZAMANDA GOZLEMEVLERİNİN BULUNMAMASI VE VAKTİN UYKU GİBİ GAFLET ZAMANI OLMASI VE YARILMANIN ANİ OLMASI GİBİ SEBEPLERDEN DOLAYI HERKESÇE O OLAYIN GÖRÜNMESİ VE BİLİNMESİ LAZIM GELMEZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mucize neden kimsenin göremeyecegi zamanda gösterilmis?

      Sil
    2. O zaman dünya imtihanının bir anlamı kalır mıydı?

      Sil
  5. Hem hadi bu kadar görmeme sebebi varken varsayalım ki biri gördü. Ani bir şekilde olmuş böyle olağanüstü bir olayı başkasına anlatmakla diğerleri inanır mı? Öğrenci kendi gözlerine bile inanmaz. Sen olsaydın kesinlikle inanmazdın. Birkaç kişi görmüş olsa bile başkalarına anlatmakla baskaları aynen senin inkar ettiğin gibi inkar ederler. Dolayısıyla tarihlere mal olacak bir haber olmayacak. Ve şöhret bulmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskalarinin inanmayacagi bir mucize kime ne faydasi olur?Bu mucize 3-5 kisi icinmi yapildi yani?

      Sil
    2. Deniz yildizlarini denize atan cocukun hikayesini duymadin galiba. Ya da insana layik oldugu degeri vermiyorsun. Islamda bir insan ve hayati kabe kadar kiymetlidir. Hem 3-5 kisi dedigin bir ahali yani kalabalik bir grup ve de arap yarimadasinin onde gelenleri. Yani onlarin islama dahil olmalariyla tabilerininde dahil olmalari soz konusu.

      Sil
  6. Hem bu mucize peygamber efendimizin peygamberligini ispat içindir. Peygamberligini işitmeyenler değil işitip kabul etmeyenlere bir delil içindir.

    YanıtlaSil
  7. Hem Kur an daki bu ayetin o zamanda indirilmesiyle - eğer böyle bir olay gerçekleşmeseydi - o zaman inkar edenlerin eline büyük bir kuvvet geçip Kur an ı bununla inkar edip -haşa- " safsatalarla doludur" diye bütün kuvvetleriyle, mallarıyla çalışıp nakledip, neşredecekler idi ki peygamberlik davası yalanlayacaklardı. Halbuki O hâdiseyi gören küffar, "sihirdir" demişler ve "Bize sihir gösterdi.
    Eğer sair taraflardaki kervan ve kafileler görmüşlerse hakikattır.
    Yoksa bize sihir etmiş." demişler.
    Sonra sabahleyin Yemen ve başka taraflardan gelen kafileler ihbar ettiler ki: "Böyle bir hâdiseyi gördük." Sonra küffar, Fahr-i Âlem (A.S.M.) hakkında (hâşâ) "Yetim-i Ebu Talib'in sihri semaya da tesir etti" dediler.
    Demek onlarda inkar edemiyorlar ki sihir diyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Su dedigin ayinyarildiktan sonra yeryuzune inmesi safsatisinida islam alimleri reddetmisler. Sonradan bir munafik mucizenin kiymetini dusurmek icin dahil etmis demisler.

    YanıtlaSil
  9. Euzubillahimineşşeytanirracim

    KAMER SURESİ

    Bismillahirrahmanirrahim

    1 - Kıyamet saati yaklaştı, Ay yarıldı.
    2 - Bir mucize görseler hemen yüz çevirirler ve "süregelen bir büyüdür" derler.
    3 - Yalanladılar, nefislerinin arzularına uydular. Halbuki her iş yerini bulacaktır.
    4 - Andolsun ki onlara (kötülükten) vazgeçirecek nice önemli haberler gelmiştir.
    5 - Bunlar üstün bir hikmettir lâkin uyarılar fayda vermiyor.
    6 - Sen de onlardan yüz çevir, o gün çağırıcı, görülmedik müthiş bir şeye çağırır.
    7 - Gözleri düşkün düşkün (zelil ve hakir) kabirlerinden çıkarlar, sanki yayılan çekirgeler gibidirler.
    8 - O çağırana koşarak, kâfirler: "Bu çetin bir gündür." derler.
    9 - Onlardan önce Nuh'un kavmi de yalanlamıştı. Kulumuzu yalanladılar ve: "Cinlenmiştir." dediler. Ve (Nuh davetten vazgeçmeye) zorlandı.
    10 - Bunun üzerine Rabbine: "Ben yenik düştüm, bana yardım et!" diyerek yalvardı.
    11 - Biz de boşalan bir su ile göğün kapılarını açtık.
    12 - Yeri de kaynaklar halinde fışkırttık, derken sular takdir edilmiş bir iş için birleşti.
    13 - Nuh'u da tahtalardan yapılmış, çivilerle (çakılmış gemi) üzerinde taşıdık.
    14 - Nankörlük edilen (kulumuz)e bir mükafat olmak üzere (gemi), gözlerimizin önünde akıp gidiyordu.
    15 - Bunu bir ibret olarak bıraktık, ibret alan yok mudur?
    16 - Benim azabım ve uyarılarım nasılmış (görsünler)
    17 - Andolsun biz Kur'ân'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?

    YanıtlaSil
  10. Sahabeler arasında bu mucizenin olup olmadığı konusunda bir ihtilaf söz konusu olamaz. Şakku'l-kamer / inşikâku'l-kamer mucizesi Kur'an'da geçmektedir. Böyle bir mucizenin bir sahabe tarafından inkarı mümkün değildir. Her sahabeden rivayet gelecek diye bir şey yok. Yalnızca bazı rivayetlerde ay ikiye ayrıldıktan sonra yere inmiş gibi ilaveler yapanlar olmuşsa da, bunlar bu mucizeyi kıymetten düşürmek ve insanların inkar etmesini sağlamak için münfıklar tarafından uydurulmuştur.

    YanıtlaSil
  11. Abdullah İbn Mes’ud anlatıyor: Peygamberle birlikte Mina’daydık. Birden ay iki parçaya bölündü. Bu parçalardan biri, dağın arkasında, biri de dağın beri yanında kaldı. İşte o sırada Peygamber. Bakın da tanık olun!’ dedi.” (Bkz. Buhari, es-Sahih, Müslim, e’s-Sahih, , hadis no: 2800.)
    Sen burayı çoook yanlış anlamışsın hatta tahminen yanlış değilde bilerek o şekilde anlatmıssın oraya ayın bir parçası dünyaya inmiştir denmiyor biri dağın arkasında diğeri de degın beri yanında kaldı demiş(dağı üstünde göründü diyor) burada dünyaya inmiştir denmiyor attığınız iftiranın hesabını vereceksiniz elbet

    YanıtlaSil
  12. Nasa haberine gelirsek ayın yarılmış resimleri internete sızdırılmış yani sonra yalanlasa ne olur yalanlamasa ne olur tabiki yalanlıyacak deccale hizmet eden bir sistem neden yalanlamasın Yahudilerin elinde gizli güçlerin elinde medya,tabiki doğruyu yalanlayacak. Ayrıca sayfanızda hem dini karalıyorsunuz (islamı karalıyorsunuz) siz hiçbir dine yani yaratıcıya inanmıyorsanız neden Hıristiyanlığı reklam yapıyorsunuz hemda Hıristiyanlığın reklamını yapıyorsunuz bunların hesabı var yalanladıgınız İslam, kıyametin kopması ya tüm evren son bulacak Allahın izniyle

    YanıtlaSil
  13. Abdullah bin Mesud radıyallahuanh'ın rivayetinin neden hafife almamak gerektiğini belirten nedenler :

    Hadislerin doğruluğunun ıspatı :
    (Resulüm, kendi arzusu ile konuşmaz. Onun [dini hükümlere ait her] sözü vahiydir.) [Necm 3, 4]
    (Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]
    (Resulüme uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]
    Araf 158. ayetindeki doğru yolu bulanlar dini islamın bekası için hadis rivayet eden sahabeler ve diğer ehli sünnet müslümanlardır.
    “Ashâbım yıldızlar gibidir. Hangisine tâbi olsanız hidayete erersiniz.”
    “Muhacirlerden ve Ensar’dan o ilkler, o önde gidenler ve bir de ihsan şuuruyla onlara tâbi olanlar var ya, Allah onlardan razı, onlar da Allah’tan razıdırlar. Allah onlara, altlarından ırmakların çağladığı, içinde ebedî kalacakları cennetleri hazırlamıştır. İşte büyük kurtuluş budur.” (et-Tevbe 9/100)
    Allah cc'nün rızasını kazanan, kurtuluşa eren, cenneti hak eden sahabelerden biri olan Abdullah bin Mesud r.a'ı ciddiye almayıp tutarsız demek, Allah'a cc ve peygamberine sav'e düşmanlık beslemektir.
    NOT: ( Yazdığım ayet dışında sahabeleri öven birçok ayet ve hadisin olduğunu belirteyim. Uzatmadım. )

    YanıtlaSil
  14. Rifting on the moon başlıklı makaleyi nature dergisinde okuyun. Ekim 2014 sayısı.

    YanıtlaSil
  15. Hindistanda bulunan, bu bina ayın yarıldığı yıl yapıldı diyen kitabeden niye hiç bahsetmiyorsun

    YanıtlaSil
  16. Sanki doğruları savunmak, açık fikirli olmak ve gerçekleri kabullenmek olan bilimin rotasından, sırf birilerine inat ya da kendi egonuz ya da başka bir şeyden dolayı din konusunda belirsiz/şüpheli gördüğünüz her şeye yalan, hurafe diye yaklaşıyor gibisiniz. Ama siz de itiraf etmelisiniz ki din diye bir gerçek var. Samimi konuşuyorum, ben de dinin günah olarak nitelendirdiği bir çok şeyi nefsim seviyor, istiyor. Fakat o hayal edilen geleceğin hevesler üzerine kurulmayacagi açık. Onun için kendimi kandırmaya bir son vermeliyim dedim.

    YanıtlaSil
  17. Söylesene be admin. Senin hiç doğru bulduğun bir dini adet, ritüel ve ya başka bir şey yok mu

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !