Evrim Gerçekse Neden Alternatif Akıllı Tür Bulunmuyor?

0
 
Evrim Gerçekse Neden Alternatif Akıllı Tür Bulunmuyor? 
Evrimi yalanlamak icin sunulan bir argümandır.Ve evrim mekanizmasını anlamamakla ilgili bir durumdur.Evrimin en üst basamağı değildir insanlar.İnsanın iki ayak üzerinde durmasıyla ateş`i bulması ve yazının icadı zeka gelişiminde büyük rol oynamıştır.   
Yuval Noah Harari`Homo Sapiens nasıl evrenin hükümdarı oldu` makalemizde mevcut.En altta TED konuşmasını izleyebilirsiniz.Türkçe dil seçeneği mevcuttur.Makalemiz için bkz.[2]
Ve "İnsan beyni neden özel?Hayvanlardan farkımız ne?"makalemiz için.bkz.[3]
İnsan en akıllı tür değil ama "dominant"tür diyebiliriz.
Evrimin ve amacı
İnsana evrimleşmek, evrimin nihai bir amacı değildir. Bu, böyle görüldüğü müddetçe, tüm canlıların yöneldiği noktanın insan olduğu yanılgısına düşülür. Halbuki evrimsel süreçte bir toprak solucanı ne ise, insan da odur. Beynimizin gelişmesinin evrim ya da doğa açısından hiçbir önemi veya faydası yoktur (hatta zararı vardır), zaten evrimin "kendisine yarar türler üretmek" gibi bir amacı da yoktur. Hatta basitçe, evrimin bir amacı bile yoktur. 
Evrimin mekanizması
Evrimin çalışma mekaniği türlerin soylarını sürdürebilecekleri özelliklerini öne çıkarmasıyla olur. Bu özellik zürafa gibi üst dallardaki yeşil otları yemeye olanak sağlayacak uzun bir boyun da olabilir, baykuş gibi gece görüşlü gözler de, insan gibi doğayı kontrol almasını sağlayacak zeka da.
Ayrıca doğadaki canlılar arasında sürekli bir rekabet vardır ve genelde aynı boşluğu dolduran türler etrafta yeterli kaynak yoksa birbirlerini yok eder. Bu sebepten dünyada aklı ile doğayı kontrol etmeye çalışak ikinci bir tür olsaydı ya insanlık olmazdı yada insanlar bu türü yok ederdi. Ki zaten yaygın antropolojik kanıya ve tezlere göre homo sapiens sapiens (evrim özürlüler insan okuyabilir) ile homo sapiens neanderthalensis aynı atadan gelen iki akıllı sapiens türü idi ve neandarteller sapiensler tarafından yokedildi.bkz.[1]
Evrim birden fazla akıllı tür yaratmıştır ancak gene evrimin kuralları gereği sadece biri dünyayı domine edecek kadar gelişmiştir. 

Ateşin İcadının Homo Sapiensin Modern İnsana Dönüşmesindeki İnanılmaz Etkisi 
Homo Sapiens ve zeka
Düşünmek, akıllı olmak tek başına bir şey ifade etmiyor. Bugün biliyoruz ki, yunuslar ve balinalar gayet zeki türler olup, kendi aralarında konuştukları karmaşık bir lisana dahi sahip hayvanlardır. Sosyal yapıları, yardımlaşmaları, hatta aile düzenleri mevcuttur. düşünürler, iletişim kurarlar. Hatta balinaların binlerce kilometre menzile sahip sonik bir haberleşme ağları dahi vardır.
Buna rağmen, ne balinalar ne de yunuslar bir medeniyet geliştirememişlerdir. çünkü bu hayvanların zekalarını "alete edevata" dönüştürecek bir organları yoktur. Dilediğiniz kadar zeki olun, yüzgeçle av aletleri veya ev yapamaz, şehir kuramazsın
ız.Zeka tek başına gelişmişlik göstergesi değildir. O zekayı kullanabileceğiniz bir vücut yapısına da ihtiyacınız vardır.
Aborjinler ve ilkel kabileler 

İnsan kadar zeki olabilirsiniz, eliniz kolunuzda olabilir. Fakat yine de ilkel kalmamak için bir sebep yoktur.Dileyenler güney amerika ve okyanusya'da binlerce yıldır hala taş devrinde yaşayan kabilelere bakabilir.Sizce bu insanlar niçin hala çakmak taşından mızrak yapıyor, yalın ayak başı kabak gezip hala aya güneşe tapıyor? 
Birkaç kaplan biraraya geldiğinde bu insanların köylerini nasıl hala darmadağın edebiliyor? niye hiç gelişmemişler? bırak dünyaya hakim olmayı, gariplerim bütün köy birleşse dahi daha iki kaplandan kendilerini koruyamıyor.Aborjinlere NASA`nın Mars projesini anlatmak gibi birşey mesela.David Copperfield onlara Tanrı bile olabilirdi.Günümüzde bile Copperfield`in teknoloji ve yetenekleriyle yaptığı hileleri cinlerin yardımıyla yaptığını iddia edenler mevcutken.
O "müthiş" insan zekası nerde?Binlerce yıldır bir ad
ım bile niye ilerleyememiş bu insanlar? Bunun cevabını kim verebilirki?
Evrim mühendislik de
ğildir
Evrimi, genetik mühendislikle karıştıranların sorduğu bir sorudur genellikle.

İnsanoğlunun bazı üyeleri çok uzun zaman da alsa önce dünyanın yuvarlak olduğunu sonra da evrenin merkezi olmadığı kavrayabildi. Ama bazıları da insanı her şeyin merkezi sanmaya devam ediyor.İnsanlık hiç bir şeydir. 3,5 milyar yıllık yaşamı tek bir güne sığdırabilseydik 3 milyon yıllık insan türü bu günden sadece bir kaç saniye alabilecekti. Oysa ki karınca ve hamamböceği gibi türler evrimlerini algıladığımız kadarıyla büyük ölçüde gerçekleştirmiş bir şekilde yaşamaya devam ediyorlar. Karıncalar ve hamamböcekleri 200 milyon yıldır yaşamaktadırlar, bu onların başarılı olduğunu ve evrim teorisinin öngörülerine paralel davrandıklarını gösteriyor.
  
Sosyal olabilen Tür
İnsanoğlunun doğal silahlardan mahrum olduğunu düşünürsek, insanlığın içgüdülerden çok akıllıca davranarak hayatta kaldığını görebiliriz. Sosyal ve akıllıca avlanmak insan için en doğrusudur.Çita gibi hızlı değiliz, leopar gibi çevik değiliz, ayı gibi ağır pençelerimiz yok, duyu organlarınız da diğer türlerinkilerine göre çok sınırlı. Akıllıca ve toplu avlanarak açığı kapatmışız.Evrimimiz bu yönde gelişmiş.
Evrimin amacı süper türler yaratmak değildir, sürekli değişen ortamlara ayak uydurarak yaşamaya devam edebilmektir.
Adaptasyon
Evrimi kompleks bir gelişim olarak kabul etmek, tek tür üzerinden bu tarz değerlendirmeler yapmak, insan dahil tüm canlıların adaptasyon denilen en yaşamsal prensibini gözardı etmekte.
Hayatını ve neslini sürdüren her tür evrimsel bir başarıdır.

Evrende yalnızmıyız?
Ağzımızdan burnumuzdan nefes alıyoruz. Bir şeyler yerken boğulup ölebiliriz. Yer çekiminin daha az olduğu bir gezegende daha uzun ince, daha fazla olduğu bir gezegende daha kısa ve değişik formlarda canlılar olabilir.
Biz kendi gezegenimize yani kendi kurallarımıza göre kocaman evreni yorumlamaya çalışıyoruz. Başka bir gezegende başka bir canlı oksijen yerine metan`la nefes alabiliyor olabilir. Hatta hiç nefes almıyor ve gereksinimi olmayabilirde.Başka bir formda ve türde olabilir.
Diğer canlılara göre neyi nasıl kıyaslayabiliriz ki?Kendi mahallemiz yani Galaksimizden bile d
ışarıya çıkamadık henüz.

 

Kaynaklar,

1.https://cernbilim.blogspot.com/2018/06/neandertal-neden-yok-oldu.html

2.https://cernbilim.blogspot.com/2018/07/yuval-noah-hararihomo-sapiens-nasl.html 

3.https://cernbilim.blogspot.com/2018/11/insan-beyni-neden-ozelhayvanlardan.html 

4.Video-TEDx talks- https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=nzj7Wg4DAbs

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !