Yahudilik Bir Irk Mıdır?-Yahudiler Seçilmiş Üstün Irkmıdır?

0
Bildergebnis für yahudi 
Yahudilik bir ırk mıdır?
Fiziksel antropolojinin kanıtladığına göre, yaygın inanışların tersine, Yahudi ırkı diye bir ırk yoktur. Dünyanın pek çok yerinde yaşayan Yahudilerin antrepometrik ölçüleri, yapıları, kiloları, ciltlerinin rengi, sefalik endeksleri ve kan grupları hiç tutarlı değildir. Bilakis Yahudiler ile yaşamakta bulundukları ülke halkı arasındaki endeks ve kan grubu benzerlikleri, farklı ülkelerde yaşayan Yahudiler arasında olandan çok daha fazladır.
Irksal faktörler
Her ne kadar bazı tip Yahudilerin bir bakışta  tanınabileceği inancı yaygınsa da, 1958 tarihli UNESCO yayını ‘Modern Bilimin Irk Sorunu’ adlı eserde yazar Prof Juan Comes, "isteyerek ya da zorlanarak durmadan göç etmiş, pek çok sayıda ulusla ilişki kurmuş Yahudiler, ırk bakımından  karışık olup; dünyanın her halkıyla ortak özellikler göstermektedir" der. Her ülkenin Yahudisi’nin vücut yapısı, o ülkenin halkının boyuyla ve yapısıyla orantılı olarak değişir.
Esasen Tevrat’ta İbraniler, çeşitli ırklardan olan Amoritler, Hitiler ve bunun gibileri ile evlenmişler. Ayrıca yine kalabalık değişik gruplar (Abisiniyalı Falaşa Zencileri, Kai- Feng Çinlileri, Hazar Türkleri, Roma İmparatorluğu’nun yıkılışında birçok soylu İtalyan ailesi, Antioch’lu Yunanlılar… gibi) de Yahudiliği kabul etmişlerdi. 
Siyah Afrikalı Yahudiler olan Etiyopya Yahudileri olarak bilinen “Falaşalar”ın ne zaman Habeşistan’a geldikleri konusunda hala tutarlı bir görüş yok. Kimileri bu Yahudilerin büyük Babil sürgününde geldikleri, kimileri “yabancı” anlamına gelen Falaşaların Hz. Süleyman zamanında Yahudiliği kabul eden yerel bir kabile olduklarını söylüyor.
Hıristiyanlığın yayılmasıyla beraber kilisenin Yahudilerle karışmayı yasaklayan yasaları ve Yahudilerin gettolaşması bu durumu hayli azaltmışsa da getto duvarlarının yıkılmasıyla karışık evlilikler yine başlamıştı. 1921-1925 yılları arasında Almanya’daki evliliklerin yüzde 42’si yabancılarlaydı.
Bin yılı aşkın bir süre İspanya’da yaşamış Sefarad Yahudileri de özellikle üst ve orta sınıfı oluşturan İberyalılarla çokça karışmışlardı. 1391 ve 1411 katliamından sonra İber Yarımadası’nda 100.000 Yahudi’nin vaftiz olduğu sanılmakta. Dinini gizlice sürdüren Marranolar da engizisyona dek soylularla evlenmişlerdi. Avrupa ve Akdeniz ülkelerine göç edip Sefarad cemaatler kuran Yahudiler, bu karışım çanağından gelip; Aşkenazlardan daha saf olduklarını iddia edebilecek durumda değildirler.
Yahudi tipini karakterize ettiği iddia olunan en önemli nitelik burun biçimidir. ‘Sami burnu’, ‘kanca burnu’ olarak da tanımlanan burun tarzı, New York’ta 2836 Yahudi’nin ancak yüzde 14’ünde teşhis edilmiş olup, diğer ülkelerde bazen hiç rastlanmamakta. Demek ki burun da tek başına  bir tanımlama ölçüsü olmuyor. Davranış ve karakter özellikleri ise çevre ve gettolaşma faktörü tarafından oluşturuluyor.
Esasen Yahudileri bir arada tutan ırksal faktörler değildir. Bu konudaki bağları geniş bir idealler, yasalar, gelenekler ve görenekler tablosu oluşturur. Tanah’ta (İkinci Krallar,17:24), baskı altında Yahudi olanların eski itikatlarını yaşadığı anlatılır. Yahudi olmayan biri, bu dine geçmek istediğinde neden Yahudi olma istediği sorulurdu. Yahudilerin genellikle baskı altında bulunduğu, hoş görülmedikleri söylendiği halde söz konusu kişi; bunları bildiğine rağmen niyetini yinelerse, aday olarak kabul edilirdi. Bu tür adayların Yahudi geleneklerini, yasalarını ciddi olarak incelemesi gerekir.Ancak Yahudiliğe binlerce seneden beri çeşitli milletlerden ve ırklardan kadınlı erkekli birçok insan katıldı.
Yahudi dinine girecek kişinin İbraniceyi öğrenmesi, Tora’yı ve Yahudi tarihini etüt etmesi ve Yahudi yaşamında uygulanması gerekli birçok adetleri ve törenleri bellemesi gerekir. Yahudi olarak doğmuş vasat bilgi sahibi bir kişi ise, fazla bir dini bilgi almış olmayabilir. Ayrıca Yahudi dinini kabul edecek erkeklerin sünnet olma; kadın ve erkeklerin mikvede ritüel banyo (tevila) yapmaları gerekir. Şayet söz konusu olan erkek daha önceden sünnet edilmişse bile, bu işlem Yahudi dini ile ilgili olmadığından, moel (Yahudi sünnetçi)erkeklik organından bir damla kan alır ve Brit -Mila’da (sünnet) söylenen bütün kutsama dualarını söyler.
Bildergebnis für yahudi 
Yahudilik anneden geçer
Yahudilik  anneden geçer. Bir kadın Yahudi dinine geçmeden önce hamile kalmışsa bile, çocuk doğmadan evvel geçme işlemini gerçekleştirmişse; bu eylem dünyaya gelmeden fetusu da kapsadığından, çocuk Yahudi olarak doğar, Yahudiliğe giren bir kişinin anne ve babasına saygısı ve sorumlulukları sürer. Ayrıca Yahudi dinine geçmiş bir kişinin geçmişini küçümsemek yasaktır. Tora da şunu emretmektedir: "Sizlerle misafir olan yabancı, aranızda yerli gibi olacak ve onu kendiniz gibi seveceksiniz..." (Leviler,19:34)
Tarih boyunca Yahudi dinine girenler arasında önemli kişilere rastlanır. Biblik döneminde Yahudiliği seçen Rut’un soyundan  Kral David’in soyu olmuştur. MÖ 2. yüzyılda Kral John Hirkanus, İdemeanlar’ı Yahudi olmaya zorladı. Kudüs’ün Romalılara karşı savunmasında bu kişiler büyük yararlılıklar gösterdiler. Yüzyıllar sonra Hazar Türklerinin Yahudi dinine girdiği bilinmektedir. İlk din âlimleri arasında önemli bir isim sahibi olan Şemaya, Avtalyon ve Rabi Akiva’nın sonradan Yahudi dinine girdikleri varsayılır. Tora’yı Aramice’ye tercüme eden Onkelos da sonradan Yahudiliği seçen bir kişiydi.Roma İmparatorluğu’nun Hıristiyanlığı resmi din olarak kabul etmesine dek Yahudi dinine girmeler süregeldi. Fakat Hıristiyanların Yahudiliğe geçişi ölüm cezası ile cezalandırmasıyla bu tür olaylar azaldı.
Sonradan Yahudi olan bir kişi, tüm dini olanaklardan yararlanabilir. Bet-Din üyesi dahi olabilir. Ancak sonradan Yahudiliği seçen bir kadın, bir Kohen’le evlenemez. Ayrıca Yahudi dinine giren bir kişi sonradan başka bir dine girse bile Yahudi şeriatına göre Yahudi olarak kalır.
Yahudi Halkı Nasıl İcat Edildi
Şlomo Sand adında İsrailli bir akademisyen hem İsrail’de hem de dünya Yahudileri arasında çok tartışılan bir kitap yazdı: “Yahudi Halkı Nasıl İcat Edildi- Kitabı Mukaddes’ten Siyonizme” (Doğan Kitap) Kitabın içeriği aslında adıyla özetleniyor.
Kitaba göre, “Büyük göç” diye bir olay hiç olmamış, “Sürgün Yahudiler” diye bir topluluk da yok. Dünyanın her yanındaki Yahudiler ise zaman içinde bu dine geçmiş olan birçok farklı milletin kalıntıları.Detaylı makalesi için,bkz.[link]
Bildergebnis für yahudi 
Yahudiler seçilmiş üstün ırkmıdır?
Bu cümle mit`ten ibarettir.Her toplumun kendine göre bu söylemleri mevcuttur."Bir Türk dünyaya bedeldir"gibi."Dünyayı İlluminati yönetir ve başlarında Rothschild ve Rockefeller aileleri vardır" bu mitlerden bir tanesidir.
Örneğin Almanlar`ın Lebensborn (Hayatın Baharı) projesi 1935 yılında en üst düzey Nazi subaylarından Heinrich Himmler’in Aryan ırka olan takıntısı üzerine, onun liderliğinde başladı. Aryan ırk sarışın, mavi gözlü, Nazilerin değerlendirmesine göre üstün genlerin bir sonraki nesle taşınmasını sağlayacak genotipti.Bir ırktan olmak şayet genetik olarak yücelik verseydi, Almanlar mühendislik harikaları ortaya çıkarmalıydı.
Goebbels`ın talihinede yahudi çıkmıştı.Almanlar`ın Propaganda bakanı Joseph Goebbels, Hitler gençliğinin ve kusursuz Alman ırkının sembolü olacak poster çocuğunu bulmak için bir yarışma düzenledi. Goebbels, Aryan ırkını temsilen on çocuk fotoğrafı arasından bizzat seçtiği o efsane yüzün, Hessy Levinsons Taft adındaki bir Yahudi çocuğuna ait olduğunu ise bilmiyordu.
Yahudilerdeki üstün ırk söylemi aslen dini kaynaklıdır.Mevcut şekliyle Eski Ahit, Yahudilerin “üstün ırk” olduğunu öngören birçok belge içermektedir. Onlar; “siyon’un değerli oğulları”, hem “ilâhlar” hem de “Yüce Allah’ın oğulları”olarak tanımlanmaktadırlar.
Günümüzde yaşayan yahudilerin çoğunluğunun hazar kökenli olması buna tezat oluşturur ki hazarlar kuran,incil,tevrat yazıldıktan sonra ortaya çıkan bir yahudi topluluğudur ve ırksal olarak ortadoğu kökenli değildirler. Hazarların kökeniyle ilgili araştırma kitabı olarak Arthur Koestler'in 13.kavim kitabını okuyabilirsiniz.Bu kronolojik tutarsızlık bile ortaya atılan iddiaların çürütülmesine yeterlidir. 
Nasıl dünyadaki 40 milyon insandan en başarılı bilimadamı (Albert Einstein), sanatçı ve dünyanın en önde gelen insanları çıkıyordu? 
Nobel ödüllerinin % 25'i onlarda.Yahudiler neden bu kadar etkili derseniz,paranın kaynağı kimdeyse güç ondadır.Paranın kaynağıda şehirlerdeydi.Yaşamak için kimliklerini gizlemek zorundaydılar.Bu yüzden bir kısmı dikkat çekecek köyler,kasabalar yerine büyük şehirlerde yaşamak zorunda kaldılar.Tanınmamak için kamufle oldular.Bu mecburiyet bahsedilen avantajlarıda sağladı.Ticaret gibi.Yahudiler ortaçağ boyunca tefecilik, mezar kazıcılığı gibi avrupa toplumunun pek iyi gözle bakmadığı alt sınıf işler yaptı.Tefecilik sonra modern çağda finans sektörüne dönüştü.Bankacılıkta keşfedildi.Bulundukları yerlerde gördükleri baskılar onları daha içine kapanık ve aynı akibeti paylaştıklarıyla kenetlenerek birleşmiş bir topluluk haline getirdi.Yıllarca sürgüne, kıyıma uğrayan ve bir türlü yerleşik olmayı beceremeyen yahudilerin üstünlükleri kendileriyle barışık ve toplum olma bilinci taşımalarından gelir.
Avrupa'da veba salgını,felaket vb olduğunda bundan yahudileri sorumlu tutanlar onları katletmekten sakınmamışlardır. Katliamlardan İspanya'ya sığınanlar da daha sonra orda katledilmeye başlayınca soluğu Osmanlı'da alır. Arap yarımadasında da aynı şeylerden bahsedilebilir. Yemen'de o kadar aşağılık görülürler ki öldürülmeye bile değmezler. Kısaca Babil döneminden bu yana sürgünlerle, baskılarla geçen bir tarih.Son 1- 1,5 asır dünya finans ve medya sektöründeki etkinlikleri sayesinde yaratılan üstün ırk miti.İnsanlık tarihinde kurabildikleri büyük bir devlet veya imparatorluklarıda bulunmuyor.Tarih boyunca büyük bir kitleye sahip olmadıklarından ve büyük bir imparatorluk kurmadıklarından hep ikinci sınıf vatandaş olarak görülüp ufak işlerle uğraşmışlardır.Örnek verecek olursak Roma askerleri değerli eşyalarını altınlarını kendi ailesi yerine yahudi tacirlere emanet etmiştir.
Askerlerin ve sarayın inşaat, teçhizat, silah ve süslemelerini yine bu yahudiler yapmıştır.
Zira 2000 senedir esnaflığı, bankacılığı, zanaati, sanatı ve benzeri işleri bilen bu toplum 200 yıldır bunlarla tanışan kitlelerden daha başarılı olur.Üstünlükteki referans
ımız nedir?Bilim ise referans NASA Amerika`da,Cern İsviçre`de.
Sonuç olarak üstün ırk yoktur.DNA`nın keşfine kadar bu tür iddialar hep varoldu. Hiçkimse DNA` larla ırk farklılığı kanıtlayamaz.Şempanze kuzenimiz ve Primat ortak atamız var.
Alttaki videoda yahudilerin tarihini izleyebilirsiniz.

Kaynaklar
1.http://www.salom.com.tr/arsiv/haber-87332-yahudilik_bir_irk_midir_.html 
2.Israels is real-PDF
3.https://unesdoc.unesco.org/ark:/48223/pf0000002891
4.https://www.britannica.com/topic/Falasha 
5.https://www.dogankitap.com.tr/kitap/yahudi-halki-nasil-icat-edildi 
6.https://odatv.com/ya-yahudiler-turkse-2810111200.html
7.https://en.wikipedia.org/wiki/The_Thirteenth_Tribe
8.Video-Geo history-https://www.youtube.com/watch?v=KR9sWRzbdJw 
9.http://survincity.com/2011/06/the-program-lebensborn/ 
10.https://cernbilim.blogspot.com/2019/01/biyolojik-olarak-irklar-nasl-olustu.html 
11.https://cernbilim.blogspot.com/2018/12/biyolojik-olarak-irk-gercekmidir.html 
12.Kurzgesagt-https://www.youtube.com/watch?v=fTTGALaRZoc
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !